Oglasi vozil Subaru pri nas in tujini no.6
Pravila foruma
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
Re: Oglasi vozil Subaru pri nas in tujini no.6
Po @backw00d-ovih izkušnjah itak moraš v vsakem primeru odpret motor. Tako da jo usaj kupiš poceni in kar prihraniš nato daš v generalko motorja.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
- zabrnek
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 954
- Kraj: Lom pod Storžičem
www.avto.net/Ads/details.asp?id=12839716&display=Subaru Forester 2.0 S-Turbo
A kdo pozna tega turbaka?
A kdo pozna tega turbaka?
Bivši od Kuco T.
Pleh je bil potreben kozmetičnih popravkov (parkirišča in ostale malenkosti), zakaj so kovali motor nimam pojma, pred tem je delal BP.
Avto je bil pred velik leti uvožen iz Italije, Kuco ga je imel velik let, še v njegovi lasti se je menjal menjalnik zaradi zjebane visko sklopke in ropotanja ležaja v menjalniku... Ostalo je bilo BP.
Več pa ne vem? Verjamem, da je tip na pozitivni ničli ker je za avto dal vsaj 3500€ pa obnova motorja in štrihanje avta
Lahko da je še kaka skrita?
Pleh je bil potreben kozmetičnih popravkov (parkirišča in ostale malenkosti), zakaj so kovali motor nimam pojma, pred tem je delal BP.
Avto je bil pred velik leti uvožen iz Italije, Kuco ga je imel velik let, še v njegovi lasti se je menjal menjalnik zaradi zjebane visko sklopke in ropotanja ležaja v menjalniku... Ostalo je bilo BP.
Več pa ne vem? Verjamem, da je tip na pozitivni ničli ker je za avto dal vsaj 3500€ pa obnova motorja in štrihanje avta
Zdaj pa ti verjami da je motor "kovan" in da je kaj od napisanega res zamenjano
Lahko da so naredili le optično inšpekcijo
LAhko da mu je prejšnji lastnik (kuco?) vmes kje omenil "kovano" in je zdej avtomatsko vse kovano
Saj neveš
Moj motor je bil "nov", "v nulo uštiman", "samo tankaj in vozi", "kaj Zule prodaja? Ta je tut prf*****." (to je reku Lavrič ko sem ga klical) ko sem ga kupil, pa poglej v kakem stanju je danes
LAhko da mu je prejšnji lastnik (kuco?) vmes kje omenil "kovano" in je zdej avtomatsko vse kovano
Moj motor je bil "nov", "v nulo uštiman", "samo tankaj in vozi", "kaj Zule prodaja? Ta je tut prf*****." (to je reku Lavrič ko sem ga klical) ko sem ga kupil, pa poglej v kakem stanju je danes
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
-
TheDreamer
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 42
že kdo gledal to?
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12818804
in če, kakšne so ugotovitve? se splača?
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12818804
in če, kakšne so ugotovitve? se splača?
Šel pogledat in sem zelo razočaran. Dvomim, da je avto od uporabnika Rok. Avto nima VDCja. Potolčen okoli in okoli. Notranjost umazana in poškodovana. Nekaj je res vložil v avto, ampak avto ni vreden tega denarja. Zadaj ves v rji, nekaj že rihtano. Verjetno edini plus je motor, ki lepo teče. Skratka, avto je delovni stroj, ki bi rabil veliko ljubezni. Zadnji diferencial je masten in spušča napeljava servota. Več se mi pa že ni ljubilo gledati.TedyBi napisal/-a: ↑07. Februar 2018, 09:58Kaj je bilo o temule že kaj govora? https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12702567
A je bil mogoče od uporabnika bmw_rok?
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!
A ni bil VDC pri 3.0 mašini serijsko?
Tedybi, a ima od Sti lonc gor? Ker tist ga je imel.
Avto nima VDC-OFF gumba, kateri pa je bil za doplačilo. In, ja. Avto ima drugačen lonec gor. In, ja. Upal sem, da ni od Roka, ker tole je daaaaaaaaleč od avta, kateri je imel dobrega gospodarja. Možakar pa ni imel pri sebi prometne.
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Sej od roka proti koncu tud ni bil ravno cvet. Je bil bolj od tocke a do b. Sicr vzdrzevan kolikor toliko. Picajzlasto se pa zanj ni skrbelo.
Un drugi enako modr pod dva jurja je pa H6 plinar in najbrz tempirana bomba, ker je lastnik bolj kurativa kot preventiva
. Kupu in vozu pomojm dve let in morda menju tud olje kdaj? 
Un drugi enako modr pod dva jurja je pa H6 plinar in najbrz tempirana bomba, ker je lastnik bolj kurativa kot preventiva
A pozna kdo tale avto, sem nov pri subarujih, kdaj se dela velik servis, strošek le tega, na kaj biti pazljiv, kako se obnese plin če ga ne tiščiš v obrate, poraba, občasna vleka 2osne prikolice (beri 10x letno) .... ?Kakršna koli informacija dobrodošla 
https://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=12748937&show=1
Hvala in lp.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=12748937&show=1
Hvala in lp.
Jaz sem lastnik takega legacya ki ima že čez 500'000 km, tako da upam da ti lahko eno ali dve stvari svetujem.
Velik servis se dela na vsake 100'000 km.
Pri vseh Subarujih je problem rja na zadnjih dveh blatnikih, najbolje je da snameš oblogo v prtljažniku in pogledaš kakšno je stanje tam. Prav tako se rja rada začne pri odprtini za točenje bencina.
Pri temu Legacyju je problem tudi dvomasni vztrajnik, meni se je razletel in sem ga zamenjal za enomasnega (in tudi sklopko) iz Impreze. To je najcenejša možnost, saj je dvomasni vztrajnik okoli 600-800€.
Problem je tudi nov model viskozne sklopke (sredinskega diferenciala). Pri okoli 200'000-300'000 km se rad zaklene (še kaj prej če delaš neumnosti po snegu). To pomeni da ko je menjalnik hladen deluje pravilno, ko pa se menjalnik segreje se "visko" zaklene in zato zadnja kolesa ob ostrem zavijanju spodrsujejo.
Jaz sem to rešil tako da sem menjal novejši model "viska" za starejši model iz Legacya 1.8.
Kako ugotoviš ali ima avto slab "visko":
viewtopic.php?f=17&t=9560&p=162037&hilit=visko#p162037
V mrzlih zimskih mesecil lahko naletiš tudi na problem puščanja bencina pod sesalnim kolektorjem. Tam sta dva 5 cm dolgi koščki bencinske cevi, ki spajajo železne cevke skupaj. Ko je zunaj pod 0 te cevke otrdijo in začnejo puščati. Tako da je dobro da vsake toliko pregledaš to. Prikolico lahko vleče do 1600kg. Outback BH mislim da je do 1800kg. Za vleko prikolice je meni super avto, sploh po kakšni travi ali blatu, ne pomišljaš ali bo šlo ali ne, ker enostavno pelje, nič ne drsi. Edino kljuko moraš dobiti tako da je dovolj visoka. AutoHak model SU45 je prenizka in predolga.
Če je plinska napeljava kvalitetna in pravilno vgrajena (plinski injektorji čim bližje bencinskim), ne bi smel imeti problemov.
Naštel sem ti kar nekaj problemov, ampak naj te to ne ustraši, ker motor ne dela problemov in ko hočeš vžge in dela.
Velik servis se dela na vsake 100'000 km.
Pri vseh Subarujih je problem rja na zadnjih dveh blatnikih, najbolje je da snameš oblogo v prtljažniku in pogledaš kakšno je stanje tam. Prav tako se rja rada začne pri odprtini za točenje bencina.
Pri temu Legacyju je problem tudi dvomasni vztrajnik, meni se je razletel in sem ga zamenjal za enomasnega (in tudi sklopko) iz Impreze. To je najcenejša možnost, saj je dvomasni vztrajnik okoli 600-800€.
Problem je tudi nov model viskozne sklopke (sredinskega diferenciala). Pri okoli 200'000-300'000 km se rad zaklene (še kaj prej če delaš neumnosti po snegu). To pomeni da ko je menjalnik hladen deluje pravilno, ko pa se menjalnik segreje se "visko" zaklene in zato zadnja kolesa ob ostrem zavijanju spodrsujejo.
Jaz sem to rešil tako da sem menjal novejši model "viska" za starejši model iz Legacya 1.8.
Kako ugotoviš ali ima avto slab "visko":
viewtopic.php?f=17&t=9560&p=162037&hilit=visko#p162037
V mrzlih zimskih mesecil lahko naletiš tudi na problem puščanja bencina pod sesalnim kolektorjem. Tam sta dva 5 cm dolgi koščki bencinske cevi, ki spajajo železne cevke skupaj. Ko je zunaj pod 0 te cevke otrdijo in začnejo puščati. Tako da je dobro da vsake toliko pregledaš to. Prikolico lahko vleče do 1600kg. Outback BH mislim da je do 1800kg. Za vleko prikolice je meni super avto, sploh po kakšni travi ali blatu, ne pomišljaš ali bo šlo ali ne, ker enostavno pelje, nič ne drsi. Edino kljuko moraš dobiti tako da je dovolj visoka. AutoHak model SU45 je prenizka in predolga.
Če je plinska napeljava kvalitetna in pravilno vgrajena (plinski injektorji čim bližje bencinskim), ne bi smel imeti problemov.
Naštel sem ti kar nekaj problemov, ampak naj te to ne ustraši, ker motor ne dela problemov in ko hočeš vžge in dela.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Najprej hvala za hitro in obširno razlago kaj in kje gledati, na kaj biti pozoren,...
Super...se pravi, da bi bilo najlepše (če se odločim za ta avtomobil) kar kmalu narediti velik servis. Kakšen je okvirni strošek pri nepooblaščenem serviserju? Kakšno olje gre notri? Za menjavo srednjega diffa sem tudi zasledil na forumu,da stane nekje okoli 150€...če podatek seveda še drži?! Kako je z obnovitvijo - cenovno in na dolgi rok kaj se bolj splača?
Cena menjave sklopke in koša z navadnim vztrajnikom, potisno ploščo in ležajem??
Do sedaj sem bil skoz večinoma na Hondi (1xcivic 5gen, 2x cr-v 1gen, in vmes nissan pathfinder r51), starši si pa od nedavnega lastijo outbacka....
Sedaj pa zaradi menjave službe (žena še naprej vozi mojo crvjko l.98 jaz pa njenega twingota, ker imam sedaj blizu službo, ampak zadeva se bo v kratkem spremenila....zato sem pri tej znamki čisti neznanec
Super...se pravi, da bi bilo najlepše (če se odločim za ta avtomobil) kar kmalu narediti velik servis. Kakšen je okvirni strošek pri nepooblaščenem serviserju? Kakšno olje gre notri? Za menjavo srednjega diffa sem tudi zasledil na forumu,da stane nekje okoli 150€...če podatek seveda še drži?! Kako je z obnovitvijo - cenovno in na dolgi rok kaj se bolj splača?
Cena menjave sklopke in koša z navadnim vztrajnikom, potisno ploščo in ležajem??
Do sedaj sem bil skoz večinoma na Hondi (1xcivic 5gen, 2x cr-v 1gen, in vmes nissan pathfinder r51), starši si pa od nedavnega lastijo outbacka....
Sedaj pa zaradi menjave službe (žena še naprej vozi mojo crvjko l.98 jaz pa njenega twingota, ker imam sedaj blizu službo, ampak zadeva se bo v kratkem spremenila....zato sem pri tej znamki čisti neznanec
Moja izkušnja z viskom v menjalniku: viewtopic.php?f=25&t=9551&start=360
Rabljen lahko zdrži 10.000km, lahko pa zdrži 100.000km.
Pri meni je šplentna viskota ribala vmes med dvema zobnikoma, dobr da jo ni zagrabl...
Rabljen lahko zdrži 10.000km, lahko pa zdrži 100.000km.
Ko crkne, lahko poleg tega, da crkne visko zaide tudi kak del visko differenciala med zobnike, kar uniči cel menjalnikV kratkem povzetku dolge zgodbe je v €vrih BackW00d napisal/-a:Ležaj 806255010 & 806230170, semering 806735210, obnova viskota, 5L olja in diht masa = 415€
Pri meni je šplentna viskota ribala vmes med dvema zobnikoma, dobr da jo ni zagrabl...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost