Pa drugač to rado odpove,ali je bolj izjema kot pravilo?
Oglasi vozil Subaru pri nas in tujini no.6
Pravila foruma
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
Re: Oglasi vozil Subaru pri nas in tujini no.6
Bolj pravilo, edino nemogoče napovedat pri koliko km oz. kateremu lastniku se bo to zgodilo.
Rabljenega dobiš za 100€ ceneje kot obnovljenega pri Karliju.
Karel, da tudi garancijo, pa še zmontira ti ga.
Razen tega, da bo rabljen visko 100€ ceneješi, celotna menjava ne bo za več kot to cenejša od moje. Mogoče en ležaj gor dol, se pravi še dodatnih 50€, ampak v vsakem primeru je najbolje še ta ležaj za 50€ menjat pa si ziher miren.
Če ti je teh 100-150€ dovolj velik vzvod za "mater, kdaj bo zdej to spet crknal?", potem pojdi v rabljenega
Drugače pa daš obnovit, pa si precej mirnejši v nočnem spancu.
Karel, da tudi garancijo, pa še zmontira ti ga.
Razen tega, da bo rabljen visko 100€ ceneješi, celotna menjava ne bo za več kot to cenejša od moje. Mogoče en ležaj gor dol, se pravi še dodatnih 50€, ampak v vsakem primeru je najbolje še ta ležaj za 50€ menjat pa si ziher miren.
Če ti je teh 100-150€ dovolj velik vzvod za "mater, kdaj bo zdej to spet crknal?", potem pojdi v rabljenega
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kit zobatega jermena stane od 170-250 € + delo.tadej89 napisal/-a: ↑23. Februar 2018, 13:02Najprej hvala za hitro in obširno razlago kaj in kje gledati, na kaj biti pozoren,...
Super...se pravi, da bi bilo najlepše (če se odločim za ta avtomobil) kar kmalu narediti velik servis. Kakšen je okvirni strošek pri nepooblaščenem serviserju? Kakšno olje gre notri? Za menjavo srednjega diffa sem tudi zasledil na forumu,da stane nekje okoli 150€...če podatek seveda še drži?! Kako je z obnovitvijo - cenovno in na dolgi rok kaj se bolj splača?
Cena menjave sklopke in koša z navadnim vztrajnikom, potisno ploščo in ležajem??
Do sedaj sem bil skoz večinoma na Hondi (1xcivic 5gen, 2x cr-v 1gen, in vmes nissan pathfinder r51), starši si pa od nedavnega lastijo outbacka....
Sedaj pa zaradi menjave službe (žena še naprej vozi mojo crvjko l.98 jaz pa njenega twingota, ker imam sedaj blizu službo, ampak zadeva se bo v kratkem spremenila....zato sem pri tej znamki čisti neznanec
https://www.autodoc.si/rezervni-deli/ko ... 46-2-0-awd
V motor gre navadno olje 10W-40.
Za menjavo sredinskega diffa je okoli 1 slab dan dela.
Obstajata 2 tipa visko sredinskih diferencialov. Starejši tip, s katerim ni (skoraj) nikoli problemov in novejši tip, ki se zaklene po 100'000-200'000 km. Navadno se v NA Subarujih ne kar rezleti, razen če potiskaš skozenj 220+ konjev počez po asfaltu ...
Rabljenega novega tipa viskota pa ne bi dajal notri, ker boš imel isti problem, ker je že rabljen. Tako da imaš 2 opciji -> zamenjava za starejši tip ali obnova.
Ležajev mislim da ni potrebno menjevati. Res je, če imaš odprto lahko pomenjaš, ampak glede na to da stare impreze z enakimi menjalniki vozijo brez menjave ležajev do 500'000 km, mislim da ni problema v ležajih. Edino kar je mogoče potrebno menjati je semering zadnje pogonske gredi ( 806735210 35×50×11 ), ker je navadno izrabljen. Jaz nisem menjal ležajev, pa nimam nobenih problemov že več kot 2 leti in 33.000 km brez problemov.
Ločiti moraš tudi da je to Legacy in je malo manj navit kot Impreza WRX ...
Vztrajnik menjaš komplet: vztrajnik, potisna plošča, lamela in ležaj. Dokler dela voziš z tem kar je zdaj notri, ko pa začne "žvižgati" daš na stran okoli 200 € (to je spet brez dela, ker sem delal sam) za predelavo na navaden enomasni.
https://www.autodoc.si/exedy/7645366
Vztrajnik poiščeš rabljenega od kakšne Impreze. Celoten komplet vztrajnika in sklopke gre direktno notri, brez nobene predelave.
LP M
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
"Navadno", jes se na to ne bi zanašal, ker mi je vrglo šplinto med zobnike pri 2.0 NA...
Obnova pomeni predelava na starejši tip, razen, če je karli začel obnavljat tudi novejši tip viskotov, za katere je veljalo, da se jih ne da obnovit.
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Jaz imam v Outbacku letnik 2007 obnovljenega ... 
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Če bi ljudje na 4x4 vozilih na vsakih 10.000km rotirali gume (sprednje nazaj in zadnje naprej) bi bilo tega manj.tadej89 napisal/-a: ↑23. Februar 2018, 14:29....madonca
to pa je že kar lep strošek...je pa res boljše obnovit starega, pa vsaj veš kaj maš pol. Sam 400-500€ dat na avto za 2000€ je pa kr huda...saj vem da lahko laufa še 100kkm, lahk pa zaropota že po 5kkm.
Visko je tukaj tudi zato da razliko med prednjimi in zadnjimi kolesi ureja. In ker se zadnja bolj nucajo kot prednja prihaja do razlik, ki jih mora prilagajat visko. Ko pa predolgo časa dela, pa odleti.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Pri subaruju zdrži do 200.000km....
Pri suzuki ignisu zdrži tja do 120.000km, pri renaultu tudi redko kateri kangoo pride tja do 160.000km da še dejansko ima visko v menjalniku.
Večinoma se te viskozni pokvarijo in postanejo navadni odprti diferenciali. Pri subaruju se določeni zaklenejo, kar je potem problem, ker avto začne poskakovat.
Meni ga je odprlo, zato je vrglo šplentno ven iz utora, v menjalnik je steklo tisti viskozno sintetično olje pritisk od razklenjenega diferenciala pa se je prenašal na ležaj, zato je ta trpel in prehitro dobil kar precej zračnosti.
Ni to zdej nek bavbav, isto je pri rabljenih dizlih, lahko crknejo dize, bošpumpa, EGR ventil ipd sranje in vse to kar sem naštel je precej dražje od zgoraj naštete okvare, pa magari zagrabi šplentno pa potrga vse zobnike, kupiš nek drug menjalnik, ki ga dobiš ugodno, ter menjaš.
Motor pa veš, da bo delal 500.000km brez neke panike. Dobro, pri 3.0 H6 če je še dvomasni vztrajnik, maš še ta problem, vendar konverzija na enomansnega pride brez dela okoli 300-400€, pri passatu recimo je najbolj ugoden dvomasni vztrajnik in sklopka plus potisni ležaj isto tam preko 400€ s tem da je to uber poceni varjanta: https://www.autodoc.si/luk/971776
Jaz imam tudi novejši tip viska, in ga je Karel obnovil v enem dnevu
Pri suzuki ignisu zdrži tja do 120.000km, pri renaultu tudi redko kateri kangoo pride tja do 160.000km da še dejansko ima visko v menjalniku.
Večinoma se te viskozni pokvarijo in postanejo navadni odprti diferenciali. Pri subaruju se določeni zaklenejo, kar je potem problem, ker avto začne poskakovat.
Meni ga je odprlo, zato je vrglo šplentno ven iz utora, v menjalnik je steklo tisti viskozno sintetično olje pritisk od razklenjenega diferenciala pa se je prenašal na ležaj, zato je ta trpel in prehitro dobil kar precej zračnosti.
Ni to zdej nek bavbav, isto je pri rabljenih dizlih, lahko crknejo dize, bošpumpa, EGR ventil ipd sranje in vse to kar sem naštel je precej dražje od zgoraj naštete okvare, pa magari zagrabi šplentno pa potrga vse zobnike, kupiš nek drug menjalnik, ki ga dobiš ugodno, ter menjaš.
Motor pa veš, da bo delal 500.000km brez neke panike. Dobro, pri 3.0 H6 če je še dvomasni vztrajnik, maš še ta problem, vendar konverzija na enomansnega pride brez dela okoli 300-400€, pri passatu recimo je najbolj ugoden dvomasni vztrajnik in sklopka plus potisni ležaj isto tam preko 400€ s tem da je to uber poceni varjanta: https://www.autodoc.si/luk/971776
Jaz imam tudi novejši tip viska, in ga je Karel obnovil v enem dnevu
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
No, nisem še ustrašil za nakup Subaruja, in sem šel včeraj gledati dva...enga v okolici Trojan (malo rje na pragovih, zadnja desna vrata malo rje, avto se dokaj solidno pelje, menjan visko,....) v glavnem avto srednje ohranjen. Potem se še odpravil gledat tistega, ki sem omenil da je zanima v okolici Kranja.... In mi je žal in škoda vsake kaplje bencina da sem šel gor (avto polomljen, manjka nekaj izpuha, luči nihajo, odbijači polomljenih, barvah z sprejem ki ga dobiš v vsaki tehnični trgovini,....) Ja, odličen avto,če ti ga da za 900€ in rabis nekaj za spravilo drv
Sem se pa po naključju pogovarjal z eno gospo ki imata z možem že Forester-ja 15-16 let. Kupila sta novega in sta super zadovoljna
Sem se pa po naključju pogovarjal z eno gospo ki imata z možem že Forester-ja 15-16 let. Kupila sta novega in sta super zadovoljna
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
A se meni samo zdi, ali so dizlom konkretno padle cene? 
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
- SubaruLove
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 592
- Kraj: Ljubljana
Sej to je standard..
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... 0D%20VC%20...
Tale pomojm misle da bo 2 juja ujel kar tako
Tale pomojm misle da bo 2 juja ujel kar tako
LP
Počasi bo treba mojega foresterje zamenjati. Imam letnik 1999 2,0 92KW.
Na Avto.net sem našel enega, ki bi po obliki ustrezal.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... 20VL%20AWD
Morda kdo pozna ta avto.
Janko
Počasi bo treba mojega foresterje zamenjati. Imam letnik 1999 2,0 92KW.
Na Avto.net sem našel enega, ki bi po obliki ustrezal.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... 20VL%20AWD
Morda kdo pozna ta avto.
Janko
Najbrš cenej tvojga polešat in popravit kot pa tistole vzdrževat
Zgleda sicer OK, in ga ne poznam.
Ima ima tisto čudno stikalo levo od volana najbrž sled da je bil včasih plinar? Jest bi takšnega kupil edino, da nikol ni laufal na plin.
Pa tud če ga potem, sam dam vgradit.
Ima ima tisto čudno stikalo levo od volana najbrž sled da je bil včasih plinar? Jest bi takšnega kupil edino, da nikol ni laufal na plin.
Pa tud če ga potem, sam dam vgradit.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov