Nasvet pri nakupu WRX STI

Oglasi in mnenja uporabnikov o nakupu in prodaji vozil
Pravila foruma

· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)

· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.

Byebye
Novinec
Prispevki: 6

Nasvet pri nakupu WRX STI

Odgovor Avtor: Byebye » 20. Januar 2021, 02:59

Zdravo!
Zanimam se za nakup WRX STI ogledano imam sicer tole
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... 0WRX%20STI

Gledena to da sem večinoma imel BMWje to bi bil moj prvi Subaru, katerega si pa že dlje časa želim se mi je zdelo to pravo mesto da vas malo povprašam. Na kaj je treba biti pazljiv pri imprezi te starosti ter teh kilometrov. Kakšne stroške lahko pričakujem?
Kakršen koli nasvet seveda pride prav!

Hvala!

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Re: Nasvet pri nakupu WRX STI

Odgovor Avtor: urbancebulj » 20. Januar 2021, 09:56

Kontaktiraj scooby.si, Sani ti bo vse razložil.
:thup

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5498
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 20. Januar 2021, 14:39

Glede na to da je bil ravnokar narejen generalni servis, pa da je Kržo delal, sam nebi imel pomisleka glede opravljenega dela. Saj imajo forumaši od njih obnovljene motorje, pa delajo BP. No vsaj za enega vem :P

Če/ko boš šel gledat avto, se ne ustraši računa o generalki in sklopki, ki bo verjetno skupno nekje preko 3k€ :D

Načeloma je tak avto potem samo še tankaj in vozi + menjaj potrošne dele, ki so za tako performanco avta povsem razumne cene.

Če si pred tem vozil BMW-je do 2.5litra brez turbine ti bo taka impreza povsem nov svet :)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Byebye
Novinec

Odgovor Avtor: Byebye » 20. Januar 2021, 20:53

Mam 123d tako da sigurno je avto raketa napram tem :D

Kaj pa kar se tice podvozja amortizerji, roke, puse baje ni bilo se nic menjano avto pa ima 200k

Uporabniški avatar
pero999
Uporabnik foruma
Prispevki: 1463

Odgovor Avtor: pero999 » 20. Januar 2021, 21:06

Ne seri pa raj kasno 335i ce mas ze zdej bavarca ;P Vec potenciala za tunat pa vsaj prblizn delajo motorji. Edin v snegu ni tok zabavn :haha
Legacy 2.0 GL

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Odgovor Avtor: urbancebulj » 20. Januar 2021, 21:19

Tako ti bom rekel, s prve roke...
Komplet bremze, amortizerji, mapiranje, linki, vsa olja, ipd, to boš moral menjat, potem pa gas.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 21. Januar 2021, 17:01

Ni vsakogar želja imet 400 konj v motorju ki zdrži kvečjemu 350 konj. In ni vsakega želja dat gor podvozje, ki avto naredi lojtrvoz :)
Če pa bi rad mel prekomerno izkoriščen (potencial?) pa ja...sky is the limit. Itak...

Serijska 300HP impreza je sama po seb kar OK. In s tako kot je bila zamišljena iz tovarne se jo da čist OK vozit že s sam boljšimi ploščicami da ti lih zavore ne pokvarijo užitka. Sploh pa če zdaj nisi vozil nekaj s preko 200konj...bo preskok dovoljšen da boš nekaj časa zadovoljen s serijskimi performansami.

Zdej če si pa mel 123d brez FAP-a, pa brez katalizatorjev ter navitega na preko 200HP, potem bo mogoče preskok/filing manj izrazit kot naprimer če bi se vsedu v starejšo imprezo z manj izolacije ter več vibriranja skozi zadnjico.
Vsaj tko opažam, da se zdi moj 18 let star avto z ~220konji po filingu bolj brutalen kot od kolega "nova" Octavia VRS TFSI z 230HP.
Čeprav gre octavia pomoje hitreje tako čez ovinke, kot po pospeških v vse smeri :) Seveda, dokler sije sonce ;)

No pri novejši Imprezi so te surovi občutki starejše WRX-e pomoje dosti skriti v toplo odejo izolacije in dodanega udobja.

Je pa tko, da tudi 335i ni od muh, ne...

Byebye
Novinec

Odgovor Avtor: Byebye » 21. Januar 2021, 17:27

Bmw je stock sam na gwindah je bolj se mi gre za lego na cesti kot pa konje. Mislim da mi bo 300 zaenkrat popolnoma dovolj. Podvozje mi je bolj pomembno da ni prevec understeera to morm pa probat kok je res problem pri tem avtu.
335i mi nekako ne potegne vec probal bi awd in ma baje subaru najboljsega

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 21. Januar 2021, 22:55

Kaj pa kej na propelerski Xi?

Saj ne da te odvračam...ampak tudi drugi pogoni niso slabi. Pri subaruju je bolj kot kvaliteta samega pogona važno to, da so avti nastavljeni tako da se dobro peljejo. Če bi rad driftal po suhem asfaltu, potem je 300HP Subaru pomoje bolj kot ne obvoz, ker dvomim, da kaj več kot druga in tretja oziroma mogoče še katera druga brzina s kombinacijo slabih (ampak res slabih) gum. Kaj pa vem...
Večina subarujev ima drugače problem s podkrmarjenjem, dokler cincaš in v ovinek zavijaš kot penzionist. Če pa ga zategneš v ovinek tako kot se zagre pa kr dobr spreminja smer. Pa seveda fore s skandinavci in kdaj kaka pomoč s sklopko ali zavoro ob vstopu v ovinek dela čudeže...Sam res ne bit počasen na volanu, ker te bo rit prehitela in bodo hitr maline...

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1476

Odgovor Avtor: mesecnik » 22. Januar 2021, 13:06

X-Drive je že nekaj časa obvoz. Izredno so občutljivi na razliko v premerih gum in zelo radi shodijo pri zlorabi. Sem imel pred dvema letoma in pol, ko sem menjal avto, ugodno kupiti 330d X-Drive, pa sem si raje premislil. Crkuje pa vse po vrsti, od transfer boxov (najraje) do kardanov.

Byebye
Novinec

Odgovor Avtor: Byebye » 22. Januar 2021, 13:16

Ne za driftat bi sigurno iskal zadnji pogon gre se mi da se avto dobro drzi ceste. Xdrive mi pa ne disi bmw mora imeti zadnji pogon.
Naročil sem carfax za ta avto in je edini podatek o zgodovini prodaja vozila 19/12/2019 218000km. Kar mi je zelo čudno je to normalno?

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2905
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 22. Januar 2021, 15:10

Če te avto res zanima, povprašaj še pri Kržiču, kaj so dejansko delali na avtu, če je bilo to pred kratkim, bojo tudi stanje avta znali ocenit. Če si pa kje blizu, se pa kar do njih zapelji, pa bojo za kakšen 6 pack sigurno povedal dejansko stanje.
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4473
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 22. Januar 2021, 15:14

Niti ne, ta Carfax je itak bolj ali manj nateg. Tudi jaz sem to enkrat plačal in dobim natančno 0 uporabnih informacij, čeprav je v tem predogledu pisalo, da imajo full nekih

https://www.trustpilot.com/review/www.carfax.com

Zgleda pa, da ta avto v Sloveniji še ni bil registriran, tako da nujno preveri, kako je z DMV-jem.

https://avtolog.si/search/JF1GVFLH3CG020403/

Byebye
Novinec

Odgovor Avtor: Byebye » 22. Januar 2021, 17:18

Ja malo mi je sumljiv avto pa skoraj iz budgeta mislim da se za tega nebo izslo.

Se pa priporocam ce kdo ve za kaksno uredu wrx sti do 20k

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 23. Januar 2021, 00:00

WRX STi cene so šle počas že mal nazaj gor in kr nekak v danem momentu ni lepih primerkov spod 20k€ Pa naj bo letnik 2002 al pa 2015...
Si se kaj poigral s tujino in uvozom? Sicer je tam spet loterija kaj boš dobil....

Pokliči scooby.si in vprašaj če ve za kako da se prodaja pa da mogoče ni na avtonetu?

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov