Legacy motor v Imprezo
Legacy motor v Imprezo
zanima me a je možno vgradit motor iz Legacya (2.5L) v Imprezo. Trenutno je noter 1.6 motor.
Na tujih forumih sem prebral da se da vgradit 2.2 motor, za 2.5 pa nisem dobil nič. A je mogoče kdo kdaj menjaval motorje v Imprezah z večjo kubituro? Vem namreč za enega Legacya s 2.5 motorjem vendar je avtomatik. A mogoče to kaj vpliva?
Na tujih forumih sem prebral da se da vgradit 2.2 motor, za 2.5 pa nisem dobil nič. A je mogoče kdo kdaj menjaval motorje v Imprezah z večjo kubituro? Vem namreč za enega Legacya s 2.5 motorjem vendar je avtomatik. A mogoče to kaj vpliva?
Re: Legacy motor v Imprezo
Ni problema, vse se da. Najbolje je poleg motorja dat noter še ECU in električno napeljavo od 2,5 in jo povezat z obstoječimi releji, klimo, benz pumpo, števci. Če ima donator imobilizator je potrebno še tega vzet zraven.
Ni tako težko, kot izgleda na prvi pogled. Wiring diagramov ni potrebno iskat, jaz sem raje fizično sledil žicam, da sem ugotovil kam grejo.
Ni tako težko, kot izgleda na prvi pogled. Wiring diagramov ni potrebno iskat, jaz sem raje fizično sledil žicam, da sem ugotovil kam grejo.
Eno Imprezo sem že predelal iz EJ16 na EJ22,kar je v kompletu z menjalnikom od EJ16 nora kombinacija.
Kar pa se tiče tvoje ideje pa ni tako enostavno saj ima EJ25 drugačne glave in seveda dugačen sesalni kolektor in bi moral menjati tudi računalnik.Tu pa imaš nov problem saj je avto avtomatik in ima drugačen računalnik kot ročni...
Kar pa se tiče tvoje ideje pa ni tako enostavno saj ima EJ25 drugačne glave in seveda dugačen sesalni kolektor in bi moral menjati tudi računalnik.Tu pa imaš nov problem saj je avto avtomatik in ima drugačen računalnik kot ročni...
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Lahko bi priklopil tako, da bi ECU mislil, da je v P ali D. Nekaj bi se sigurno dalo naredit.
Še ena tema o predelavi AT na MT: viewtopic.php?f=17&t=3541" onclick="window.open(this.href);return false;
Še ena tema o predelavi AT na MT: viewtopic.php?f=17&t=3541" onclick="window.open(this.href);return false;
Hm, to je pa potem kar nekaj dela. Vse povezat pa uštimat da deluje tako kot mora. Se pa bojim, da bi bil problem to stvar potem tudi legalizirati. A obstaja mogoče kak bolj simpl swap? Npr EJ20 (116KM) ali pa ta EJ22 kot je karel omenil? Kako je pa če bi bil donator forester S Turbo 2.0?
-
Modras
Forester bi rekel, da ima drugače zasnovan motor ter da je bolj terensko naravnan
In kako si se potem odločil in kako napreduješ?
In kako si se potem odločil in kako napreduješ?
Forester in impreza sta isti avto, samo karoserija je drugačna. Podvozje, motorji, menjalniki so enaki. Turbo motor se malo razlikuje, ker je od impreze bolj "ojačan", to je pa vse. Še armatura je enaka v obeh avtih od 1998 do 2002.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
-
Modras
Drži, ampak kot sem rekel je zadeva v Foresterju bolj terensko naravnana, saj gre za delovno vozilo.
Da ne odpiram po nepotrebnem nove teme bom kar tu vprašal.
A reduktor je kdo že premontiral?
Da ne odpiram po nepotrebnem nove teme bom kar tu vprašal.
A reduktor je kdo že premontiral?
Kako misliš premontiral ? Menjalnik zamenjaš, pa je...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Modras vidim da res nimaš pojma o čem govoriš.
V čem naj bi se motor v foresterju razlikoval od motorja v Imprezi?
Od kje ti ideja da je Forester delovno vozilo? Kot jaz vem je Forester navaden Osebni Avto. Forester je tako kot je rekel @nebivedu, samo povišana Impreza, z malo drugačno karoserijo. Motorji so pa za iste letnike ubistvu enaki čez celotno paleto modelov.
Od kje ti ideja da bi premontiral reduktor, a sploh veš kje se nahaja reduktor v subaruju?
V čem naj bi se motor v foresterju razlikoval od motorja v Imprezi?
Od kje ti ideja da je Forester delovno vozilo? Kot jaz vem je Forester navaden Osebni Avto. Forester je tako kot je rekel @nebivedu, samo povišana Impreza, z malo drugačno karoserijo. Motorji so pa za iste letnike ubistvu enaki čez celotno paleto modelov.
Od kje ti ideja da bi premontiral reduktor, a sploh veš kje se nahaja reduktor v subaruju?
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
-
Modras
Drži, ampak meni in prijetelju je pomagal že pri marsičem.
Impreza je dirkalnik, medtem ko je Forester kot je že iz imena razvidno gozdar
Prijatelj, si je zaželel reduktor, ker ga njegova verzija Impreze nima
Impreza je dirkalnik, medtem ko je Forester kot je že iz imena razvidno gozdar
Vrjetno ima limuzino, zamenja menjalnik pa je.
NA Impreza in NA forester sta en in isti avto, z različno karoserijo in povišanimi amortizerji, ostalo je enako.Modras napisal/-a:Drži, ampak meni in prijetelju je pomagal že pri marsičem.
Impreza je dirkalnik, medtem ko je Forester kot je že iz imena razvidno gozdar![]()
Če tvoj kolega nima reduktorja ali sploh ima 4x4 pogon? Mislim da ni bilo navadne NA 4x4 impreze brez reduktorja. Če ima pa turbaka, potem pa menjalnik z reduktorjem ne bo pasal.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- Apii
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 628
- Kraj: Slovenj Gradec
- Kontakt:
Da samo nekaj dodam tukaj, NA impreza v karavan izvedbi imajo reduktor, napram limuzinske izvedbe ga nimajo, nevem zakaj je temu tako, ampak tko jenebivedu napisal/-a: ↑11. Maj 2017, 00:15NA Impreza in NA forester sta en in isti avto, z različno karoserijo in povišanimi amortizerji, ostalo je enako.Modras napisal/-a:Drži, ampak meni in prijetelju je pomagal že pri marsičem.
Impreza je dirkalnik, medtem ko je Forester kot je že iz imena razvidno gozdar![]()
Če tvoj kolega nima reduktorja ali sploh ima 4x4 pogon? Mislim da ni bilo navadne NA 4x4 impreze brez reduktorja. Če ima pa turbaka, potem pa menjalnik z reduktorjem ne bo pasal.
Kar se pa turbo imprec tice ga pa nima nobena.
Lp
4doors for more whores
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost