chip za imprezo

Izboljšave zmogljivosti in voznih lastnosti
Uporabniški avatar
ImprezaGT
Uporabnik foruma
Prispevki: 60
Pridružen: 17. Januar 2012, 11:49

chip za imprezo

Odgovor Avtor: ImprezaGT » 27. Februar 2013, 19:35

Pozna kdo kakšnega ki bi čipov imprezo gt turbo? motor EJ20 l.98 ?

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6754
Pridružen: 27. Avgust 2006, 22:33
Kraj: Železniki

Re: chip za imprezo

Odgovor Avtor: Thomas22 » 27. Februar 2013, 19:45

Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4642
Pridružen: 05. Maj 2006, 10:55
Kraj: Lj

Re: chip za imprezo

Odgovor Avtor: beliblisk » 28. Februar 2013, 09:10

Mislm,da druge pametne variante ni kukr custom remap,glede na to , da lahko nepravilna mapa kr fino škodo nardi.

Jst bi se samo vprašu kero pot (ECU) izbrat :.sup

Uporabniški avatar
ImprezaGT
Uporabnik foruma
Prispevki: 60
Pridružen: 17. Januar 2012, 11:49

Re: chip za imprezo

Odgovor Avtor: ImprezaGT » 28. Februar 2013, 14:00

sem se pozanimal pri temu http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=6441286" onclick="window.open(this.href);return false; in pravi da se da avto čipirat na okoli 250km,vendar mora računalnik vzeti ven da ga lahko zrihta.
ima kdo kakšne izkušnje?

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6615
Pridružen: 19. April 2006, 09:59
Kraj: Ljubljana

Re: chip za imprezo

Odgovor Avtor: gorazd0 » 28. Februar 2013, 14:48

TI resno razmišljaš, da bi dal avto čipirat v avtopralnico? :D
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2189
Pridružen: 16. Oktober 2010, 20:09

Re: chip za imprezo

Odgovor Avtor: urbancebulj » 28. Februar 2013, 16:40

Jaz se brez posvetobaja s Sanijem iz scooby.si ne bi loteval kakih "tnuing" podvigov,
sploh pa ne v avtopralnici! ;-)

Uporabniški avatar
pero999
Uporabnik foruma
Prispevki: 1456
Pridružen: 07. April 2009, 13:49

Re: chip za imprezo

Odgovor Avtor: pero999 » 28. Februar 2013, 17:00

:lol:
Legacy 2.0 GL

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4237
Pridružen: 03. Maj 2006, 01:31
Kraj: Ljubljana

Re: chip za imprezo

Odgovor Avtor: irCAR81 » 01. Marec 2013, 11:29

ImprezaGT napisal/-a:sem se pozanimal pri temu http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=6441286" onclick="window.open(this.href);return false; in pravi da se da avto čipirat na okoli 250km,vendar mora računalnik vzeti ven da ga lahko zrihta.
ima kdo kakšne izkušnje?
Na cca 240-250 konjev prideš brez čipa, samo ustrezno spremeniš dolžino aktuatorja, da se tlak poviša na malenkost pod 1,2 bar - rabiš samo boost števček in slabe pol urce. Za kej bolj resnega in zanesljivega pa definitivno drug ecu, ampak z original turbino itak ne bo neke velike razlike - pač mogoče tm ranga 260-280. Drugače pa ecu, VF35 od štrumfa, večje injektorje (550), 255 bencinsko pumpo, standalone, svečke, kake silikonske cevi, če so tvoje slabe, priporočljivo STI (moj se bo kmalu prodajal) - torej skupno neki med 2000 in 3000 eur, pa si tm k beliblisk - 300-320. To je pa že raketa pol.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4642
Pridružen: 05. Maj 2006, 10:55
Kraj: Lj

Re: chip za imprezo

Odgovor Avtor: beliblisk » 01. Marec 2013, 13:50

Beli je meu 440cc injektorje rabs pa se drug TMIC :.sup

Uporabniški avatar
Play
Uporabnik foruma
Prispevki: 40
Pridružen: 25. Januar 2013, 17:19

Re: chip za imprezo

Odgovor Avtor: Play » 05. Marec 2013, 18:46

Bi kr zlorabil temo, pa upam da ni narobe.

Gt-jke imajo različne motorje, res da ponavadi raje vprašam, kot da sam obrnem cel net, pa sicer tudi za to reč je forum in vem da vam ne bo težko odgovriti, na hitro kar sem prebral Gt 2.0 Turbo je več različnih motorjev? ali je le en in tudi , je možno da sem prebral, da se eno serijo ne splača ali ne da veliko tunati, previsok strošek?

Sicer sam če bi dobil dobro, ne bi imel želje da ima ne vem koliko konjev, mogoče le da je malo odprt izpuh, primerno glasen, da se naredi remap, tudi to mi ni jasno, zakaj se večkrat naredi remap?

Sicer mi veliko ni jasno a vseeno povprašam in upam da ne izpadem malo čuden, da avto lepo zadiha, da ima recimo 250 do 260hp ni potrebnega velikega vložka in za sam agregat je ta poseg, seveda če je motor lepo solidno ohranjen neproblematičen? Ali konec koncev je boljši vložek tega denarja recimo za podvozje, čeprav sem mnenja, da ima avto dobro podvozje.
Hvala za info.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4237
Pridružen: 03. Maj 2006, 01:31
Kraj: Ljubljana

Re: chip za imprezo

Odgovor Avtor: irCAR81 » 05. Marec 2013, 20:07

Glede na letnike imajo različne računalnike, turbine, ecuje... to da se enih niti ne da optimizirat - npr. letnik 97.Ne morš pa enostavno priklopit tistega, ki se ga da, ker je sama instalacija drugačna, senzorji so drugačni ipd. Sledi nakup drugega, namenskega računalnika, ki pa ni poceni in zato se pač govori da se ne da, ker je vložek precej visok glede na to kaj dobiš oz če že kr v štartu vzameš pravi letnik.

Na tej strani levo zbereš letnik in boš vidu kaj rabiš za približno kakšno konjenico - ni pa cen zraven.
http://www.andyforrestperformance.co.uk/58668.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Play napisal/-a: čeprav sem mnenja, da ima avto dobro podvozje
Samo 4 kolesni pogon in turbo motor, na nič kaj posebnega podvozju, thats it. Kar je res dobrega je vzdržljivost in zanesljivost. Bremze pred letnikom 99 so tudi pogreb.


Zakaj se naredi remap večkrat?
Kupiš avto, narediš remap. Ugotoviš da bi bilo bolje dati večjo turbino in druge injektorje, narediš spet remap, se odločiš dat nazaj katalizator,... remap... tko to gre.. :)

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4642
Pridružen: 05. Maj 2006, 10:55
Kraj: Lj

Re: chip za imprezo

Odgovor Avtor: beliblisk » 05. Marec 2013, 20:14

Za zacetek moras imet podvozje ter bremze v dobrem stanju(ne pa tko kt hawk stike k majo skor use se prvo vgradnjo pri 100k+).
Motor pri vseh gtjkah je sposoben prenest 350 konjev brez drame, seveda ce je v dobrm stanju.Razlika med letniki ,ki najvec vpliva na ceno je ECU.Starejse potrebujejo ESL board ali stand alone ECU medtem ko je v5&6 mozno narediti z EcuTekom.Stand alone ecu je seveda superioren oem zadevi v vse pogledih.

Mozno je samo mal povisat tlak in pridt na ene 250 konjev a je to resitev "na pol".

Uporabniški avatar
DaviiD
Član Subaru kluba
Prispevki: 244
Pridružen: 20. Januar 2007, 01:11

Re: chip za imprezo

Odgovor Avtor: DaviiD » 20. Marec 2013, 17:21

irCAR81 napisal/-a:to da se enih niti ne da optimizirat - npr. letnik 97.
V bistvu ne drzi. TI starejsi racunalniki imajo pripravljen celo socket, da vstavis drug cip, potem pa lahko naredis na stikalo iz katerega cipa bo bralo firmware.

Obstajata pa 2 moznosti:
- uporabis EPROM, na katerem je firmware zapecen
- uporabis mikrokontroler, pa lahko delas celo live mapping

Pri Karlu je mogoce se moja, ki je cipana na tak nacin. Naj Karel pove, kaksna se mu je zdela razlika z ali brez cipa. Sem pa s taksnim cipom naredil cca. 30k km, boost je bil na 1.1-1.2 bara (brez spreminjanja rocke aktuatorja).

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4642
Pridružen: 05. Maj 2006, 10:55
Kraj: Lj

Re: chip za imprezo

Odgovor Avtor: beliblisk » 20. Marec 2013, 19:25

Seveda vendar to ni optimizacija pac pa genericn cip........ki ga jst v svojo impreco nebi milol zabasu.......live maping tegale je pa mal mission impossible ker se EcuTek ne zmore tega:P

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4237
Pridružen: 03. Maj 2006, 01:31
Kraj: Ljubljana

Re: chip za imprezo

Odgovor Avtor: irCAR81 » 21. Marec 2013, 06:07

beliblisk napisal/-a:live maping tegale je pa mal mission impossible ker se EcuTek ne zmore tega:P
Jaz pa mislim da to ni neka taka stvar, vprašanje samo če ima omogočeno pisanje med tem ko deluje. Ni neka vau huda dražja mašinerija potrebna, sam stvar dogovora proizvajalcev.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost