K: Grom Audio BT-3 ali kaj podobnega

Prodaja in nakup rezervnih delov, dodatne opreme, avtoakustike in druge opreme za vozila.
Pravila foruma

· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)

· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.

Odgovori
Ubuh
Novinec
Prispevki: 6

K: Grom Audio BT-3 ali kaj podobnega

Odgovor Avtor: Ubuh » 19. November 2023, 14:34

Živijo!

Ima slučajno kdo na forumu za prodati bluetooth receiver Grom Audio BT-3 za Legacy/Outbacka 2006-2009( https://gromaudio.com/store/bt3_adapter ... rface.html ), preden grem v nakup preko spleta?
Prav tako me zanima, če se je kdo kako drugače lotil reševanja problema glede povezljivosti originalnega radia s telefonom.

Hvala za odgovore!
U.

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Re: K: Grom Audio BT-3 ali kaj podobnega

Odgovor Avtor: LSlabe » 19. November 2023, 15:02

Nimaš aux v predalu?
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Ubuh
Novinec

Odgovor Avtor: Ubuh » 19. November 2023, 15:21

Imam, a bi se rad znebil odvečnih kablov.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5496
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 19. November 2023, 23:34

Notri zabiješ nek ebay BT modul za 3€ pa je to to...

Razen če bi rad iz SD kartice/USB-ja predvajal.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Ubuh
Novinec

Odgovor Avtor: Ubuh » 20. November 2023, 13:41

:smly Najbrž bo za začetek to res najboljša varianta. Glede tega Groma sem sicer bral, da ima notri še ojačevalec, ki vhodni signal ojača, a pustimo se presenetiti.

Hvala

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 21. November 2023, 09:52

Jaz sem kupil za 4€ baterijski BT modul (cena se vseskozi spreminja), pa bolj naglas muzika iz njega igra kot iz PC-ja ali telefona. Sem že uporabljal na avto ojačevalcu, domačem receiverju, avtu pa enkrat sem celo nesel na neko resnejšo žurko kjer je DJ vklopil tole v svojo konkretno mešalko in smo potem preko BT pošiljali zvok do njega da smo lahko na drugi strani sobe projicirali video DJ pa je skrbel za zvok.

Fora je da mora bit prirejeno za high-impedance izhod in ne za slušalke. Tko da na to se pomoje ne oziraj toliko. Sem že kupil tudi miniaturno IC ploščico, nanjo prilotal 5 kablov in to vrgel v receiver doma, (predelava na BT za doma) in zadeva trga gate. Brez šuma, brez klikov in pokov ob prestavljanju muzike. Pa signal vleče po celem stanovanju čeprav sploh nima antene (no razen 2centi dolge kače na IC ploščici).

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 21. November 2023, 10:07

Jaz imam GROM-a in ga uporabljam predvsem za predvajanje glasbe z USB ključka. Bluetooth uporabljam za prejem kakšnega tel. klica, zelo redko pa tudi za predvajanje glasbe. AUX vhoda od GROM-a ne uporabljam, tistega v predalu pa tudi zelo, zelo, zelo redko.

https://foto.slovenija.net/photos/Danci ... 131351.jpg

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 21. November 2023, 15:17

No, saj jaz tudi v avtu večina časa koristim USB storage. Rad pa si zavrtim preko BT raznorazne podcaste, kar je pa super da dela preko BT, ker s tistimi kabli mahedrat je bolj tko tko :) Čeprav po drugi strani itak jaz imam telefon največkrat povezan tako z USB kablom (ker ga rad polnim v avtu) kot tudi hkrati z BT.

GROM ti omogoča da na radiju šaltaš komade ki so na USB-ju.
BT preko AUX kabla tega luksuza nima. No vsaj te osnovni ga nimajo.

Ampak to ti je tako verjetno jasno.

Jaz sem si v Fiat Grande punto pred leti zmontiral X-CarLink (isti drek kot grom), ki sem ga takrat rabljenega vzel za nekih 60-70€ (saj nevem več točno). Pa vem da sem gor nametal tistih 10 map (kolikor je bila omejitev posameznega radia - 10 map je kao 10x CD, ker ta link/grom oponaša CD-changer. Določeni radiji omogočajo samo 6x CD, torej 6 map).

Ampak sem bil overall zadovoljen. Mi ni bilo žal denarja...

Malce je sicer butasto da vidiš samo Disk1 / Track 52 na radiu, in si moraš zapomnit kje je kaj, ker ni nobenih imen nikjer. Pa seveda 2 dni rabiš, da prideš na track 23, ker moraš posamezen komad preskakovat....ampak se preživi :)
Pa če se ne motim se je tu in tam zgodilo, da kak komad ni delal. Kao napačen format Mp3 al kaj, uglavnem, se je zgodilo, da sem šel na track 4, pa ga je preskočilo in šlo na track 5.

Toliko malce, da se lažje odločiš pa da veš kaj pričakovat.

Danci ti je pa zgoraj sliko dal, kako zgleda display od GROM-a:

CHR - CD Changer
D04 - Disc 4 (Mapa 4)
T06 - Track 06

Lp.

Ubuh
Novinec

Odgovor Avtor: Ubuh » 27. November 2023, 17:57

Takole, da malo javim razplet situacije.

V avto sem montiral woofer pod sovoznikovim sedežem, dal nove zvočnike v prednja vrata, ki sem jih tudi dodatno zvočno izoliral. Za majhno vsoto sem potem res kupil BT dongle in moram reči, da zadeva dela zelo spodobno. Hkrati pa ima tudi mikrofon, ki omogoča telefonijo, kar prav tako dela čisto ok za ta denar. Efekt vsega skupaj je res takoj slišen - že ko zapreš vrata, je v avtu čisto drugačna tišina, potem pa še woofer naredi svoje.
Seveda si ne delam utvar, da gre za neko audiofilijo, a za moje potrebe je več kot super!

Hvala za nasvete!

U.

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma
Prispevki: 221
Kraj: Celje

Odgovor Avtor: Nightwish » 28. November 2023, 19:06

Ubuh napisal/-a:
27. November 2023, 17:57
Takole, da malo javim razplet situacije.

V avto sem montiral woofer pod sovoznikovim sedežem, dal nove zvočnike v prednja vrata, ki sem jih tudi dodatno zvočno izoliral. Za majhno vsoto sem potem res kupil BT dongle in moram reči, da zadeva dela zelo spodobno. Hkrati pa ima tudi mikrofon, ki omogoča telefonijo, kar prav tako dela čisto ok za ta denar. Efekt vsega skupaj je res takoj slišen - že ko zapreš vrata, je v avtu čisto drugačna tišina, potem pa še woofer naredi svoje.
Seveda si ne delam utvar, da gre za neko audiofilijo, a za moje potrebe je več kot super!

Hvala za nasvete!

U.
Pozdravljen! Glede na to, da sem tudi sam sredi odločanja za identičen podvig, se priporočam za kakšen seznam vgrajenih komponent in kateri mojster ti je to vgrajeval...
Kar se tiče BT/USB/AUX vmesnika, pa sem zadevo nedolgo nazaj rešil s tole cenejšo različico Grom-a: https://vi.aliexpress.com/item/10050045 ... pt=glo2vnm Moram reči, da se zadeva odlično obnese! :smey
Those who have never truly lived can never truly die!

Uporabniški avatar
TedyBi
Uporabnik foruma
Prispevki: 433
Kraj: obala

Odgovor Avtor: TedyBi » 30. November 2023, 08:53

Nightwish napisal/-a:
28. November 2023, 19:06

...
Kar se tiče BT/USB/AUX vmesnika, pa sem zadevo nedolgo nazaj rešil s tole cenejšo različico Grom-a: https://vi.aliexpress.com/item/10050045 ... pt=glo2vnm Moram reči, da se zadeva odlično obnese! :smey
Kaj ti imaš tudi original navigacijo?
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!

Ubuh
Novinec

Odgovor Avtor: Ubuh » 30. November 2023, 16:18

@Nightwish

Z veseljem priporočam Igorja in Car Audio Empire v Tacnu. Skupaj sva našla rešitev - umirjeno, glede na želje, brez vsiljevanja kričeče dragih zadev, saj je avto vendarle letnik 2008. Jaz sem se odločil za subwoofer, ki gre pod sedež iz razloga, ker pogosto v prtljažniku prevažam kakšne večje stvari in se nisem hotel zavezati k temu, da bi v takih primerih moral zvočnik jemati ven. Zadeva pa dela res dobro, pa še daljinec sva montirala v 'pepelnik' na sredinski konzoli, tako da je skrit. Budget je bil 500€.

Upam, da sem odgovoril na vprašanje

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 01. December 2023, 12:44

Časi ko je bil Igor čisto ubrisan, so mimo :) Včasih je vozil na avtošove take avte da nič jasno :D

Dejstvo je, da se da danes že z mal denarja narediti precej hudo razliko v teh avtih do leta ~2007/2008. Nekje tam so začeli tudi original ozvočenja kar solidna montirat. In hitro se zgodi da tudi kak original sistem bolje igra od nekega cheap-shit sistema.

Ampak ja, v subarujih so tako žalostna ozvočenja notri v originalu, da je vse boljše.
Sam sem v imprezo nametal za nekih ~500-600€ robe, pa je igralo kot grom! (leta cca 2008-2009 ko sem zmontiral) Kasneje se je že zgodilo, da je nekdo s serijskim akordom uletel, pa je muzika ravno toliko igrala kot pri meni. S tem da je acord že imel BT pa kak AUX, dočim moj Alpine avtoradio za 300€ (rabljen) ni imel AUX ali USB funkcij :) Pa sem mel jeben 9855R ki je bil the shit takrat (kar se 1-DIN radijev tiče).

Wofer za pod sedež je čist OK. Sej ne rabiš kible v prtljažniku pa da je pol vseskozi napoto.
Razen če si totalni bass-head pa da ni muzika muzika, dokler več v vzvratnem ogledalu nič ne vidiš... https://i.pinimg.com/736x/8a/e1/4f/8ae1 ... 90c92f.jpg Sam sem mel vedno zgolj nekje do 150WRms wooferje v velikosti 10" ali 2x 8" oz dlje časa sem celo koristil samo en 8" woofer v prtljažniku v boku montiran v cca 9L škatlo, ki sem jo integriral v Imprezo tako, da se je sploh videlo ni in ni bila nič napoto. Pa je še vseeno dost pokal bas.

Nikoli nisem bil zagovornik teh 12" ali 15" woferjev, ker je to čist prevelko, pa pol furat 80L veliko škatlo v 300L prtljažniku je res bedarija :D

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Nightwish » 03. December 2023, 17:31

TedyBi napisal/-a:
30. November 2023, 08:53
Nightwish napisal/-a:
28. November 2023, 19:06

...
Kaj ti imaš tudi original navigacijo?
Ne.

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Nightwish » 03. December 2023, 17:38

Ubuh napisal/-a:
30. November 2023, 16:18
@Nightwish

Z veseljem priporočam Igorja in Car Audio Empire v Tacnu. Skupaj sva našla rešitev - umirjeno, glede na želje, brez vsiljevanja kričeče dragih zadev, saj je avto vendarle letnik 2008. Jaz sem se odločil za subwoofer, ki gre pod sedež iz razloga, ker pogosto v prtljažniku prevažam kakšne večje stvari in se nisem hotel zavezati k temu, da bi v takih primerih moral zvočnik jemati ven. Zadeva pa dela res dobro, pa še daljinec sva montirala v 'pepelnik' na sredinski konzoli, tako da je skrit. Budget je bil 500€.

Upam, da sem odgovoril na vprašanje
Si, hvala! Imava kar podobne poglede, ker tudi sam nimam še kaj kmalu namena nositi slušni aparat :smey bi pa rad počasi zamenjal dotrajane zvočnike in rahlo nadgradil celoten sistem.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost