Diski - tresenje - nujno
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 955
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Diski - tresenje - nujno
Tovarišija, prosim za hitro pomoč. Sem sredi Nemčije in na poti gor, se je (mislim, da pri spustu proti Bischofshofnu pojavilo tresenje pri zaviranju. Sumim diske - pri dobrih 200 kkm mislim, da sta še prva. Treslo je pri vsakem zaviranju in to ar močno - po celem avtu. Jutri grem domov - ali je vseeno varno? Učinek je sicer normalen, le precej trese.
Z mojstrom sem sicer dogovorjen za menjavo po prihodu domov, le zaradi varnosti sprašujem.
Z mojstrom sem sicer dogovorjen za menjavo po prihodu domov, le zaradi varnosti sprašujem.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Diski - tresenje - nujno
Če se je pojavilo 'kar naenkrat', je možno, da je disk počil... V tem primeru po moje NI varno.
- urbancebulj
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 2237
Pelji po pameti.
Drugič pa ne zavestno čakat tako dolgo.
Si precej kamikaza da si vztrajal 200 k km na enih diskih...
Drugič pa ne zavestno čakat tako dolgo.
Si precej kamikaza da si vztrajal 200 k km na enih diskih...
Vsekakor kolesa dol in pogledat.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
No, se je kdaj na daljših spustih že malo pojavljalo in bi na naslednjem servisu menjal. Sicer je pa (razen amortizerjev) še vse originalno, tudi sklopka.
Glede na vizualni pregled ni videti drugega, kot neka vzporedna rajsa kakšna dva cm od robu.
Glede na vizualni pregled ni videti drugega, kot neka vzporedna rajsa kakšna dva cm od robu.
To pomeni, da je nekaj vmes prišlo, mogoče kamenček. Lahko so pa tudi ploščice že znucane ali okvarjene.
Med vožnjo nad 80 ali 120 km/h nič ne trese?
Med vožnjo nad 80 ali 120 km/h nič ne trese?
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Mogoče pa prijema že čeljust na disk?
Čeprav bi moralo cviliti, če se to dogaja.
Čeprav bi moralo cviliti, če se to dogaja.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Sem doma ...
Nekaj časa je ružilo pri vsakem zavijanju (tudi čisto počasna vožnja), potem je bilo nekaj časa bolje, pa spet slabše ... stalno pa je treslo. Vendar samo pri zaviranju, med samo vožnjo ne.
Sedaj (doma, na domačem terenu) rožlja ne več, se pa na pedalu čuti tresenje. Gre v naslednjih dneh na pregled, servis ... verjetno so tudi ploščice že slabše, pa tudi šipke stabilizatorja že nekaj mesecev kličejo po menjavi. Skratka - spet bodo stroški, čeprav gre za stvari, ki so pač podvržene obrabi in tega ni šteti kot minus k Subaruju. Ta mi res lepo služi.
Nekaj časa je ružilo pri vsakem zavijanju (tudi čisto počasna vožnja), potem je bilo nekaj časa bolje, pa spet slabše ... stalno pa je treslo. Vendar samo pri zaviranju, med samo vožnjo ne.
Sedaj (doma, na domačem terenu) rožlja ne več, se pa na pedalu čuti tresenje. Gre v naslednjih dneh na pregled, servis ... verjetno so tudi ploščice že slabše, pa tudi šipke stabilizatorja že nekaj mesecev kličejo po menjavi. Skratka - spet bodo stroški, čeprav gre za stvari, ki so pač podvržene obrabi in tega ni šteti kot minus k Subaruju. Ta mi res lepo služi.
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Za informacijo - diski in ploščice porabljene do konca. Mojster je rekel, da nisem niti pol evra pustil gor
Je bil pa eden od diskov tudi malo počen, pa tega sam nisem videl. lepo poglej ga, hrabre prati sreča. Vsaj nekaj časa.
Je bil pa eden od diskov tudi malo počen, pa tega sam nisem videl. lepo poglej ga, hrabre prati sreča. Vsaj nekaj časa.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost