Imam legacy dizla, letnik 2012. Kupljen pred dobrim letom in pol, z 60200km. Do sedaj narejenih 60000+km, brez večjih problemov. Moral sem zamenjati cev ki pride v intercooler, tista 10cm, ter 3 grelne svečke, ostalo dela bp. Sedaj ko vidim, da imajo euro 5 motorji tudi probleme z gredmi, me resno zanima koliko lufta še imam na motorju, ker me je pošteno strah kdaj bo naredilo BANG! Zanima me ali je možno kako preverit, poleg razstavitve celega bloka motorja, da se preveri ali bo avto še peljal ali ne? Namreč veliko se vozim po tujini in res nebi rad da mi ribne/eksplodira nekje v jug. italije ali nekje v nemčiji/avstriji.
Bilo mi je pred enim letom zatrjeno, da je euro 5 BP motor in da nebi smelo prihajat do teh problemov. Ampak sedaj ko berem vse zive forume, me pa kar stiska v vampih...škoda da sem videl, da so euro 5 isti k...c. ignorance is bliss!
Nekje sem tudi bral, da če ribne ta motor naj bi dobil po garanciji nov motor, ampak plačaš delo in nekaj delov ki ne pridejo v upoštev garancije, če mogoče kdo ve koliko naj bi bilo to?
Hvala
ps.: se opravičujem če je kaj čudno napisano, ker pišem z karnekaj jeze in razocaranja!