Žarometi - vzdrževanje, poliranje,...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Žarometi - vzdrževanje, poliranje,...
Kateri letnik?
Jaz imam oba žarometa za letnike 2004-2006 ('pre-facelift'), pa mislim, da sta oba že razstavljena ...
Jaz imam oba žarometa za letnike 2004-2006 ('pre-facelift'), pa mislim, da sta oba že razstavljena ...
2005
To bi bilo super. Na koliko jih cenis?
To bi bilo super. Na koliko jih cenis?
Kako si jih ločil? Pečica al fen na tavroč luft v škatlo?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Mislim, da sem uporabil kartonsko škatlo in fen, ampak nisem povsem ziher - te žaromete imam razstavljene že od cca. 2014, ko sem iz UK kupil povsem nove in jih potem predelal na LHD.
V naslednjih dneh se jih polotim in predelam na LED projektorje. Bom objavil.
Je pa tesnjeno z butylom, tako, da naceloma bi moralo iti narazen tudi pri sobni temperaturi. Vsekakor pa pomaga, ce jih segrejes. Naceloma se butyl omehca pri 70-80 stopinjah, razen, ce se uporablja visokotemperaturni, ki drzi do 120 stopinj.
Lastnost butyla je, da se nikoli ne "strdi" in dejansko omogoca razstavljivo zvezo. Funkcionira samo, ko je ujet med dva materiala.
Je pa tesnjeno z butylom, tako, da naceloma bi moralo iti narazen tudi pri sobni temperaturi. Vsekakor pa pomaga, ce jih segrejes. Naceloma se butyl omehca pri 70-80 stopinjah, razen, ce se uporablja visokotemperaturni, ki drzi do 120 stopinj.
Lastnost butyla je, da se nikoli ne "strdi" in dejansko omogoca razstavljivo zvezo. Funkcionira samo, ko je ujet med dva materiala.
Po osmih urah razdiranja, poliranja, sestavljanja, malo električarskih del, je rezultat dosežen
Luči svetijo bolje kot pri mojem E-golfu, ki ima serijsko LED žaromete. Pri zasenčeni luči je snop lepo porezan, nič ne slepi, dolga pa nese v sosednjo občino
Seveda sem pa polomil skoraj vse čepke, ki držijo odbijač
Luči svetijo bolje kot pri mojem E-golfu, ki ima serijsko LED žaromete. Pri zasenčeni luči je snop lepo porezan, nič ne slepi, dolga pa nese v sosednjo občino
Seveda sem pa polomil skoraj vse čepke, ki držijo odbijač
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Srečno na tehničnem, ker nimaš pranja žarometov.
Za izvedbo pa pohvala.
Za izvedbo pa pohvala.
Pranje zarometov ni vec obvezno v kombinaciji z LED zarometi. Govorim za serijska vozila.
Seveda tole moje ni legalno, ker so LED projektorji brez e oznake in certifikata.
Svetilnost in oblika snopa sta vec kot odlicna, upam, da bo kdo od kontrolorjev na tehnicnih to cenil

Seveda tole moje ni legalno, ker so LED projektorji brez e oznake in certifikata.
Svetilnost in oblika snopa sta vec kot odlicna, upam, da bo kdo od kontrolorjev na tehnicnih to cenil
Kolk te je prišlo vse skupaj?
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Če imaš leče, ti lepo porežejo snop pa na tehničnem ne težijo.
Sam imam že 3je leto xenonke na h7 podnožju pa je letos na domačem tehničnem, k so znani po držanju vse po pravilih ko pjanc plota, šlo čisto lepo čez. In to pri registriranju odjavljenega avtomobila.
Sam imam že 3je leto xenonke na h7 podnožju pa je letos na domačem tehničnem, k so znani po držanju vse po pravilih ko pjanc plota, šlo čisto lepo čez. In to pri registriranju odjavljenega avtomobila.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
112€ so bili projektorji.
Adapterje sem si 3D sprintal, lahko se jih pa odreze z laserjem iz nerjavne ali aluminijaste plocevine.
Potem pa se butylni kit in potrosni material.
Kaksnih 150€ vse skupaj.
Adapterje sem si 3D sprintal, lahko se jih pa odreze z laserjem iz nerjavne ali aluminijaste plocevine.
Potem pa se butylni kit in potrosni material.
Kaksnih 150€ vse skupaj.
Tudi 25W xenon ne potrebuje oz. nima pranja. Vsi vemo kako je z našimi bučki na tehničnih.Tomaj napisal/-a: ↑25. December 2022, 08:43Pranje zarometov ni vec obvezno v kombinaciji z LED zarometi. Govorim za serijska vozila.
Svetilnost in oblika snopa sta vec kot odlicna, upam, da bo kdo od kontrolorjev na tehnicnih to cenil![]()
![]()
Pri kitajcu kupiš fake šobe ki se nalepijo na odbijač za tisto uro na tehničnem pa imaš "pranje"
To so delali kolegi že pred 15 leti
To so delali kolegi že pred 15 leti
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Mhm. Srecno. Zdej v 80% ze probajo ce deluje. 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov