dober servis
Re: dober servis
Jaz sem kable zamenjal kar sam, malo težko gredo dol, za kaj več bo pa kar servis. Naj naredi tisti, ki se spozna na zadeve 
Pozdravljeni,
Zanima me ali poznate kakšnega serviserja ki ima veliko izkušenj z motorji EE20 torej 2.0 diesel 2015 (CVT) in je tudi prijazen denarnici, ne rabi bit najcenejši, ampak da ni ravno zlatar. Če sploh obstaja kdo mojih želja. Lokacija ni tako pomembna kot strokovnost in razumna cena.
Avto ima 185000km.
1. Iz motorja se sliši kovinski zvok pri cca 1700 vrtljajih za kakšno sekundo ali dve in potem utihne dokler spet ne pride do cca 1700rpm. Ropot se sliši tudi v safe mode ko turbo ne dela.
Mogoče kak napenjalec verige?
2. Pred cca 5000km sem naredil mali servis, naredil sem oil reset, sedaj pa imam oil dilution spet na 12% ( zaradi tega mi regeneracije ne naredi do konca in po 30min vožnje napiše emission control system needs to be check).
Kako to preverja kvaliteto olja? Glede na still vožnje ali dejansko meri kakšno prevodnost?
3. Pred kakšnim letom sem tudi dolil nekaj hladilne tekočine.
Mogoče pušča tesnilo glave? In s tem pade kvaliteta olja tako hitro, ker pride voda v olje.
Na oljnem pokrovu nisem opazil vode ali obratno.
Kdaj oz. na koliko km se ponavadi zamenja vodna črpalka in veriga?
Glede na zgoraj našteto bi lepo prosil za kakšno priporočilo.
Hvala za vaša priporočila in odgovore.
Lp, Tadej
Zanima me ali poznate kakšnega serviserja ki ima veliko izkušenj z motorji EE20 torej 2.0 diesel 2015 (CVT) in je tudi prijazen denarnici, ne rabi bit najcenejši, ampak da ni ravno zlatar. Če sploh obstaja kdo mojih želja. Lokacija ni tako pomembna kot strokovnost in razumna cena.
Avto ima 185000km.
1. Iz motorja se sliši kovinski zvok pri cca 1700 vrtljajih za kakšno sekundo ali dve in potem utihne dokler spet ne pride do cca 1700rpm. Ropot se sliši tudi v safe mode ko turbo ne dela.
Mogoče kak napenjalec verige?
2. Pred cca 5000km sem naredil mali servis, naredil sem oil reset, sedaj pa imam oil dilution spet na 12% ( zaradi tega mi regeneracije ne naredi do konca in po 30min vožnje napiše emission control system needs to be check).
Kako to preverja kvaliteto olja? Glede na still vožnje ali dejansko meri kakšno prevodnost?
3. Pred kakšnim letom sem tudi dolil nekaj hladilne tekočine.
Mogoče pušča tesnilo glave? In s tem pade kvaliteta olja tako hitro, ker pride voda v olje.
Na oljnem pokrovu nisem opazil vode ali obratno.
Kdaj oz. na koliko km se ponavadi zamenja vodna črpalka in veriga?
Glede na zgoraj našteto bi lepo prosil za kakšno priporočilo.
Hvala za vaša priporočila in odgovore.
Lp, Tadej
Oil dilution je izračunan pri starejših letnikih. Če imajo novejši euroti senzor, ne vem, (to bi najbrž bil plavač, ki meri nivo olja). Lahko ga resetiraš, krivec je ponavadi vožnja na kratke proge. Procedura je sitna. Če je že overflow zaradi redčenja in olje smrdi po dizlskem gorivu, menjat olje, če ne, cheat code:
Subaru oil reset cheat code:
(start engine
depress & hold brake peddle
turn rear demister on
turn parker/clearance light on
turn rear demister off
turn lights off
turn rear demister on (again)
turn parkers on (again)
turn rear demister off
turn lights off
release brake
the glow plug light should blink for 5 seconds to confirm reset has been successful.) This should be reset every time the oil is changed.
Analyse your driving. If it's mostly urban/around town, even highways in the city, this is likely a contributory, if not the main cause.
If you mainly do freeway/highway in the country, you may have an issue.
Če bi hodila voda v olje, bi to opazil kot formiranje emulzije, brez skrbi. Lahko ti solzi kaka cevka. Meni je na bencinarju sive lase delala cevka, ki dovaja vodo iz termostata v pečko v kabini. Na koncu sem menjal za silikonsko (kratka cev v obliki črke U), od takrat ni bilo več bistvenega nižanja hladilne tekočine, torej v naslednjih par letih sem dolil kake tri deci.
Vodna pumpa se načeloma menja na "velikem servisu", veriga naj bi bla lajftajm Item.
Subaru oil reset cheat code:
(start engine
depress & hold brake peddle
turn rear demister on
turn parker/clearance light on
turn rear demister off
turn lights off
turn rear demister on (again)
turn parkers on (again)
turn rear demister off
turn lights off
release brake
the glow plug light should blink for 5 seconds to confirm reset has been successful.) This should be reset every time the oil is changed.
Analyse your driving. If it's mostly urban/around town, even highways in the city, this is likely a contributory, if not the main cause.
If you mainly do freeway/highway in the country, you may have an issue.
Če bi hodila voda v olje, bi to opazil kot formiranje emulzije, brez skrbi. Lahko ti solzi kaka cevka. Meni je na bencinarju sive lase delala cevka, ki dovaja vodo iz termostata v pečko v kabini. Na koncu sem menjal za silikonsko (kratka cev v obliki črke U), od takrat ni bilo več bistvenega nižanja hladilne tekočine, torej v naslednjih par letih sem dolil kake tri deci.
Vodna pumpa se načeloma menja na "velikem servisu", veriga naj bi bla lajftajm Item.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Aja. Tvoji kilometri s blizu kritična meje, ko se včasih podre glavna gred. Jaz bi na tvojem mestu probal dobit Naceta Kinka da mal pogleda ali prisluhne. Sicer je menda precej zaseden, ampak velik te ne stane ga mal poklicat in se zapelat na Dolenjsko, če ti bi hotel pogledat (pa dat kak namig za normalnga mehanika), +38670526062.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Bi imel kaksen poznavalec (mehanik), ki se spozna na Boxer Diesel (in seveda ostalega), v 03 regiji cas naslednji teden za ogled ene Impreze, proti placilu seveda.
-
Spock.slo11
- Novinec
- Prispevki: 3
Jz svojega XV 2.0D servisiram v Lovranu (Hrvaška). Možakar obvlad Subaruje.
https://www.yellowpages.net/phone-385-5 ... 13033.html
https://www.yellowpages.net/phone-385-5 ... 13033.html
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost