Kosilnica honda 160 ccm s pogonom
Re: Kosilnica honda 160 ccm s pogonom
tem podobne fotografije sem hotel objaviti,pa mi računalniška nepismenost ne dovoli.
honda ima centrifugalni regulator na glavni gredi in mima regulacije obratov na prepih ( loputke na pretok zraka za hlajenje cilindra).
V tem primeru sem podrl vplinjač ga spihal in nazaj sestavil.
Bodi pozoren na iglo in plovec,če boš šel v ta poseg bodi previden pri rastavljanu in sestavljanju nazaj.
Nimam pojma kaj sem napravil s tem manevrom,je pa deloval.Nekaj let po nakupu ni bilo težav,sedaj pa so skoraj vsako leto v začetku sezone košnje.
Iz karterja imaš osovino in nanj pritrjeno šrancano pločevino.Iz iz zgornje luknje pločevine, gre vzvod na vplinjač,eno nižje pa vzmet.
Spodaj je vijak za fiksiranje s katerim lahko dvigneš delovne obrate motorja.
Če boš kaj sprenijal si označi tovarniško nastavitev.
honda ima centrifugalni regulator na glavni gredi in mima regulacije obratov na prepih ( loputke na pretok zraka za hlajenje cilindra).
V tem primeru sem podrl vplinjač ga spihal in nazaj sestavil.
Bodi pozoren na iglo in plovec,če boš šel v ta poseg bodi previden pri rastavljanu in sestavljanju nazaj.
Nimam pojma kaj sem napravil s tem manevrom,je pa deloval.Nekaj let po nakupu ni bilo težav,sedaj pa so skoraj vsako leto v začetku sezone košnje.
Iz karterja imaš osovino in nanj pritrjeno šrancano pločevino.Iz iz zgornje luknje pločevine, gre vzvod na vplinjač,eno nižje pa vzmet.
Spodaj je vijak za fiksiranje s katerim lahko dvigneš delovne obrate motorja.
Če boš kaj sprenijal si označi tovarniško nastavitev.
Ok bom podrl vplinjač. Sem pa mislil na tisti štancani pločevini izvrtati tretjo luknjo da bi prestavil vzmet in tako ne bi rabil prilagajati vijaka, kati obrati so res malo prenizki.
Hvala za info.
Hvala za info.
kolikor imam v spominu potrebuješ izvijač in ključ.Kolikor se spomnim je majhna spremenba položaja
kar ogromna v obratih, posledično v moči motorja.Poseg v vplinjač ne opravljaj na pesku ali travi.
Ko boš odvil lonček na vplinjaču se lahko zgodi,da izgubiš osovino plovca,še hujše pa je,če izgubiš iglo(zapiralo) nivoja goriva.
Pri sestavi bodi pozoren na utor in vilico na plovcu.
lahko,da so kakšne razlike v motorjih oz vplinjačih,ker je v mojem primeru močnejši motor
ravno tako lahko nastopijo spremenbe v letnikih.
kar ogromna v obratih, posledično v moči motorja.Poseg v vplinjač ne opravljaj na pesku ali travi.
Ko boš odvil lonček na vplinjaču se lahko zgodi,da izgubiš osovino plovca,še hujše pa je,če izgubiš iglo(zapiralo) nivoja goriva.
Pri sestavi bodi pozoren na utor in vilico na plovcu.
lahko,da so kakšne razlike v motorjih oz vplinjačih,ker je v mojem primeru močnejši motor
ravno tako lahko nastopijo spremenbe v letnikih.
dobil sem idejo ,da bi mogoče poizkusil prej z dvigom obratov ,šele potem poseg v vplinjač.
Nimam v spominu kako je v tem primeru z vijakom za regulacijo obratov v prostem teku.
Lanskoletne težave sem že malo pozabil,ravnokar pa sem imel težave s pogonom.
običajno so bile težave v prvi košnji.
Nimam v spominu kako je v tem primeru z vijakom za regulacijo obratov v prostem teku.
Lanskoletne težave sem že malo pozabil,ravnokar pa sem imel težave s pogonom.
običajno so bile težave v prvi košnji.
Vijak za nastavitev delovnih obratov priviješ po četrt obrata naenkrat pri delujoči kosilnici. Obrate dvigneš po posluhu, da ne poje preveč. Zelo verjetno s tem manevrom odpraviš zaganjanje motorja. Če pa ne, pa poglej vzvode, vzmeti pri regulatorju obratov. Potem pa čiščenje, če je potrebno. A vijak nastavlja mešanico v uplinjaču ali položaj čolnička, ki daje gas?
ignorance is bliss
Napisal sem navodilo par postov nazaj?
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Podrl sem cel vplinjač prešprical s čistilom itak je bil čist z lisno predrgnil luknjice dize naoljil vzvode itd. Spoliral še klino in nabrusil da ne bi bila slučajno excentrična probal tudi brez kline(takrat je šele veselica v trokiranju) ; nekakšen vztrajnik je ja, mi je jasno.
U glavnem še vedno qrac palac.
Dela pa ko je hladna čisto ok.
U glavnem še vedno qrac palac.
Dela pa ko je hladna čisto ok.
To mora bit ziher memebrana hin....zaganjanje je skoraj vedno membrana...
Ta membrana deluje kot nekakšna pumpa in hkrati tudi odmerja pravilno količino goriva ki mora it v vbrizg.
Jaz sem to že 2x rešil s kitajskim res đabe "repair" kompletom...vendar opažam da je ta kitajska roba dobra za leto ali dve nato sta se oba vplinjača spet začela rahlo zaganjat pa tudi prižge več ne "v prvo".
Ta membrana deluje kot nekakšna pumpa in hkrati tudi odmerja pravilno količino goriva ki mora it v vbrizg.
Jaz sem to že 2x rešil s kitajskim res đabe "repair" kompletom...vendar opažam da je ta kitajska roba dobra za leto ali dve nato sta se oba vplinjača spet začela rahlo zaganjat pa tudi prižge več ne "v prvo".
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Ta motor nima membran.Vplinjač je s plovcem.Doziranje goriva je na prosti pad.BackW00d napisal/-a: ↑04. Maj 2022, 15:56To mora bit ziher memebrana hin....zaganjanje je skoraj vedno membrana...
edino kar še nisem spucal je pilot jet. Ne pridem v luknjo z ničemer.
Hvala za trud.Sem prebral in nadaljujem.
Trenutno sem v odpiranju računa.Imam bančni račun,kako se pa tega pa tega odpre pa potrebujem izobraževalni kader.
Takoj po odprtju se bom ukvarjal s fotografijami.
Postopek mi je zelo kompliciran.Veliko prej pridem peš na kraj dogodka in demonstriram.
Brez zamere. Odrastli ste v dobi računalništva.Uporabljate angleške fraze katerih v večini ne razumem,bolj ugibam, ker jih google ne zna prevesti.
OK izgleda da sem zmagal. Na cilindru ob svečki je termostikalo za auto choke in le ta je bil konkretno oksidiran. Ko je bila mrzla je bil off potem pa kakor izgleda ne čisto. Stara zobna ščetka in wd40.
Pa mal sem mu obrate navil. Bomo videli. Če ne bo delala gre na servis ker jo imam pun q. in jo ne j. več 5%.
Pa mal sem mu obrate navil. Bomo videli. Če ne bo delala gre na servis ker jo imam pun q. in jo ne j. več 5%.
Zdaj bo zihr delala, je stisnjena v kot! Nobena mašinca noče iti k "doktorju". Kletvice tudi dajo nameri kredibilnosticko napisal/-a: ↑04. Maj 2022, 17:21OK izgleda da sem zmagal. Na cilindru ob svečki je termostikalo za auto choke in le ta je bil konkretno oksidiran. Ko je bila mrzla je bil off potem pa kakor izgleda ne čisto. Stara zobna ščetka in wd40.
Pa mal sem mu obrate navil. Bomo videli. Če ne bo delala gre na servis ker jo imam pun q. in jo ne j. več 5%.![]()
ignorance is bliss
Enako, kot si "odprl račun" na tem forumu. Za začetek, odpri spletno stran https://mojalbum.com/, klikni gumb včlanitev in sledi navodilom.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Priznam le bežno sem preletel temo...potem bo "termo-čok" kar pravi začetek...tudi tega nisem vedel da ima. To je potem že kar napredna zadeva.
Če ti brez čoka vžiga ga lahko povsem onemogočiš.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost