Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
-
danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
-
Kontakt:
Odgovor
Avtor: danci1973 » 07. Julij 2022, 20:24
Najprej sem dvomil, da bi lahko bil kompresor, ker Densotov v mojem avtu pri 15 letih še dela.
Potem pa sem na par fotkah videl, da je Subaru v XV vgrajeval Valeo kompresor...
https://i.ebayimg.com/images/g/ZpEAAOSw ... -l1600.jpg
Nekaj rabljenih in novih (ampak ne Valeo) se prodaja na
eBay-u, nov 'original' Subaleo pa pride okrog 1500€ v EU (dobavitelji iz UAE in Japonske pa ga nimajo na zalogi, pri enem celo piše, da je 73111FJ010 ' Permanently out of stock').
-
BackW00d
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 5489
- Kraj: Trbowle
Odgovor
Avtor: BackW00d » 08. Julij 2022, 10:28
T-Man napisal/-a: ↑07. Julij 2022, 19:50
Kot mi je tale zadnji rekel, se napetost prekine po parih sekundah. Baje ga je priklopil tudi 'direkt' in ker je kao kompresor slab, ne da več kaj dosti od sebe, posledično ni pritiska in ga sistem zaradi varnosti izklopi. Bomo videli, kateri 'stručko' ima zdaj prav
No ta informacija je manjkala...Takega mojstra se drži od zdaj naprej

One prejšnje (če jih je kaj bilo) pa zbriši iz mobilnega imenika

Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
-
T-Man
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 81
- Kraj: Kamnik
Odgovor
Avtor: T-Man » 01. September 2022, 13:10
Evo, po dolgem cajtu sem dobil nov (autodoc, Lucas) kompresor in tale tretji 'mojster' mi ga je zamenjal, vendar napaka ostaja. Torej, po parih sekundah se zadeva izklopi. Pravi, da naj bi bila napaka na elektriki, da pa naj bi bil prejšnji kompresor res kao slab. Kar zdej že malo dvomim.
Torej, a kdo pozna res dobrega električarja? Mi je že vseeno kje, samo da se zadeva že enkrat zrihta. Svetovali ste mi sicer uporabnika Marky-ja, vendar se mi na sporočilo in sms ni odzval.
-
LSlabe
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2901
- Kraj: Vrhnika
-
Kontakt:
Odgovor
Avtor: LSlabe » 01. September 2022, 13:41
T-Man napisal/-a: ↑01. September 2022, 13:10
Evo, po dolgem cajtu sem dobil nov (autodoc, Lucas) kompresor in tale tretji 'mojster' mi ga je zamenjal, vendar napaka ostaja. Torej, po parih sekundah se zadeva izklopi. Pravi, da naj bi bila napaka na elektriki, da pa naj bi bil prejšnji kompresor res kao slab. Kar zdej že malo dvomim.
Torej, a kdo pozna res dobrega električarja? Mi je že vseeno kje, samo da se zadeva že enkrat zrihta. Svetovali ste mi sicer uporabnika Marky-ja, vendar se mi na sporočilo in sms ni odzval.
Pokliči ga še enkrat ali pa pošlji sms, jaz sem ga tudi težko dobil zadnjič

What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
-
T-Man
- Uporabnik foruma
Odgovor
Avtor: T-Man » 29. November 2022, 10:19
Evo, po dolgotrajnem iskanju napake in tavanju v temi, klima dela.
Napaka pa čist banalna, kot ponavadi v takih primerih. Na subaru servisu so mi po srečnem naključju ugotovili, da je težava v tej kontrolni plošči z gumbi (climatronic). So imeli slučajno tam enega enakega XVja in mal probavali z njegovim climatronicom in je delovalo. V isti sekundi se mi je posvetilo - namreč, ko sem šel pred nakupom prvič pogledat avto je bila maska na desni strani ob radiu mal poškodovana (kot da bi nekdo s kakšnim razredčilom nekaj čistil). Pred prevzemom avta, mi je prodajalec zamenjal masko (z gumbi vred) z eno lepo od foresterja, ker je enaka. In to je bil vzrok te napake, na katerega ni nihče pomislil...
-
BackW00d
- Član Subaru kluba
Odgovor
Avtor: BackW00d » 29. November 2022, 11:01
Pol je bila tista z direkt priklopom na štrom malce bosa

Ker če ga direkt zvežeš, pol pol ne more tipka v kabini "hecat"....
-
T-Man
- Uporabnik foruma
Odgovor
Avtor: T-Man » 29. November 2022, 12:46
Jp, res je, bosa. Sem temu tretjemu včeraj tudi povedal kaj je bil vzrok, ampak on trdi svoje... Nima veze, težava rešena.

-
luigi
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 165
Odgovor
Avtor: luigi » 29. November 2022, 19:05
sem se spomnil kaj lahko napravi osvežilec.
Kolega je zapeljal iz salona popolno nov avto.Motil ga je vonj-dišava iz ampule zataknjenega v reže prezračevanja,
katerega je nasilo odstanil in pokapljal armaturo in avtoradijo.
Armatura poškodovana,avtoradija nismo rešili.
Zadeva-dišava je topila plastiko,nevem pa kako je vplivala na dihala.
-
BackW00d
- Član Subaru kluba
Odgovor
Avtor: BackW00d » 29. November 2022, 19:46
Ah, dišava ima v sebi olja in etre, ki napadejo barvo/plastiko. Tako kot recimo zavorno olje, ki ti bo namehurčkalo barvo, če boš nepazljiv pri menjavi.
To lahko tudi določene kreme za kožo naredijo, pa si folk to še vseeno maže na veliko na roke...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost