servisiranje subaru vozila
-
forester power
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 52
- Kraj: ljubljana
pomojem se vidi na sipki (al kako se rece palcki za kontrolo olja), ce je olje novo ali staro. pogledas pred servisom, pri dizlu je barva sigurno crna, pri bencinarjih pa temno rjava. po servisu je olje veliko svetlejse,seveda ce je novo.
si predstavljam, da ce bi olje le dolili (recimo 1l svezega olja v cca 5l starega), te razlike ne bi mogel opaziti oz. bi bila bistveno manjsa. oljni filter se pa tudi vidi, ce je nov, ce ne drugega, je nov del cist na pogled...
(tole je laicno mnenje. naj me popravi kdo, ki dejansko zna sraufat v praksi
)
si predstavljam, da ce bi olje le dolili (recimo 1l svezega olja v cca 5l starega), te razlike ne bi mogel opaziti oz. bi bila bistveno manjsa. oljni filter se pa tudi vidi, ce je nov, ce ne drugega, je nov del cist na pogled...
(tole je laicno mnenje. naj me popravi kdo, ki dejansko zna sraufat v praksi
sapere aude
-
forester power
- Uporabnik foruma
Kaj če bi označil filter in vijak? Na filtru narediš eno diskretno zarezico ali pa s težje odstranljivim pisalom narišeš črtico. Kar se pa vijaka tiče, ga čist majhno odtegneš ter označiš in pustiš tako.forester power napisal/-a:Zanima me, kaj mislite ali je možno, da na rednem servisu Subaruja ne zamenjajo olja ali oljnega filtra in samo dolijejo manjkajoče olje in napišejo list o menjavi. Kako bi lahko to kontroliral?
pozdrav
-
forester power
- Uporabnik foruma
100procentno? Ker pri meni je olje precej svetlo prvih 500 - 1000 km. Tudi sam sem mislil, da naj bi pri dizlu bilo takoj črno ...ce govorimo o dizlu je olje crno takoj ob prvem vzigu
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost