katere zimske gume????
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1120
- Kraj: Laško okolica
- Kontakt:
jp ceste so točno takšne kot je opisal j4ka zaenkrat se še res nemudi mi je pa skrb za obutev na prvem mestu ker je to edini stik s cesto.
Glede platišč mam js to tak da zimske na jeklenih letne na litih pa pol samo beksl ko je čas ampak litih platišč nekak nenajdem tisti ki jih pa imajo so pa neresni se mi pa z litkami nemudi tako da lahko počakajo do konca zime.
Glede platišč mam js to tak da zimske na jeklenih letne na litih pa pol samo beksl ko je čas ampak litih platišč nekak nenajdem tisti ki jih pa imajo so pa neresni se mi pa z litkami nemudi tako da lahko počakajo do konca zime.
Priporočam vse kar je od Bridgestone in da se z montažo počaka na pravi čas - lahko jih maš pripravljene na drugh feltnah, ker zase vem da če jih dam zdele gor bodo pred snegom že uničene.

Če ma boljša in najbrž tudi dražja guma 20 cm krajšo zavorno pot iz 100 kmh na 0 je zame že čist dost. Ponavadi so pa te razlike bistveno večje in na mokrem znašajo več kot 10 metriv iz 100 na 0, kar pomeni - ne me za točne številke za besedo držat, da s ta dobro gumo že stojiš, ko se s slabo pelješ še 30kmh. Tolk o tem, več pa na google.com.HuskY napisal/-a:Ne vidim nobenega smisla da dajem 2x več za eno gumo, k je 0,2% bolša oz. jaz kot povprečni uporabnik razlike še opazil nebi..
sori bistri, mal sm zaj... Sm prebral en post višje polHuskY napisal/-a:Vprašanje je bil "katere zimske gume priporočate da se najbol obnesejo". Podal sem mu moje izkušnje..._BiStRi_ napisal/-a:Kdaj pa pride h vam sneg, septembra menda ne?
Ok razumem če se gre za poledico, da te skrbi, ampak tudi te menda še ne bo še lep ćas...
:fewefwirCAR81 napisal/-a: HuskY je napisal/a:
Ne vidim nobenega smisla da dajem 2x več za eno gumo, k je 0,2% bolša oz. jaz kot povprečni uporabnik razlike še opazil nebi..
Če ma boljša in najbrž tudi dražja guma 20 cm krajšo zavorno pot iz 100 kmh na 0 je zame že čist dost. Ponavadi so pa te razlike bistveno večje in na mokrem znašajo več kot 10 metriv iz 100 na 0, kar pomeni - ne me za točne številke za besedo držat, da s ta dobro gumo že stojiš, ko se s slabo pelješ še 30kmh. Tolk o tem, več pa na google.com.
potem pa res za zimo kupi dobre zimske gume in jih montiraj na jeklene feltne, do spomladi pa bos ze nasel kaksenga bolj resnega prodajalca alu platisc, pa takrat kupi komplet alu felte+letne gume.
p.s.: zaradi voznje po udarnih jamah sem na eno leto starem avtu moral ravnati alu feltne. baje je to normalno za nizko presecne gume (205/45 r17)
ne priporocam.
glede upravicenosti nakupa 2x drazjih gum, ki so boljse za 0.2% (kot pravi Husky) se pa naceloma strinjam, dodal bi le, da 0.2% razlike v kakovosti gume lahko v 0.2% primerov pomeni veliko razliko med razpletom okoliscin (ostanes na cesti ali pristanes v grabnu). je pa res, da je po mojih izkusnjah goodyear zanic guma (eagle f1), kljub temu, da stane 1.5x toliko, kot konkurenca.
p.s.: zaradi voznje po udarnih jamah sem na eno leto starem avtu moral ravnati alu feltne. baje je to normalno za nizko presecne gume (205/45 r17)
ne priporocam.
glede upravicenosti nakupa 2x drazjih gum, ki so boljse za 0.2% (kot pravi Husky) se pa naceloma strinjam, dodal bi le, da 0.2% razlike v kakovosti gume lahko v 0.2% primerov pomeni veliko razliko med razpletom okoliscin (ostanes na cesti ali pristanes v grabnu). je pa res, da je po mojih izkusnjah goodyear zanic guma (eagle f1), kljub temu, da stane 1.5x toliko, kot konkurenca.
sapere aude
No, sicer tole je lahko odlična tema za vse forumaše pri nakupu zimakov, tudi sam jih bom letos kupil nove, odločal se bom pa na podlagi testov, ter priporočil in nekaj preteklih izkušenj.
Lani sem kupil za rwd kombi continental pnevmatike in moram pohvalit da so odlične, letos bom tudi te pogledal pri izbiri za Prezo.
p.s. osebno tudi sam dam zimake gor na prezi zadnje dni, oziroma prej če je sneg, ker gre z letnimi tako lepo napošrek ko je mrzlo

Lani sem kupil za rwd kombi continental pnevmatike in moram pohvalit da so odlične, letos bom tudi te pogledal pri izbiri za Prezo.
p.s. osebno tudi sam dam zimake gor na prezi zadnje dni, oziroma prej če je sneg, ker gre z letnimi tako lepo napošrek ko je mrzlo
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
takšnih nisem mislil dat letnih maximalno 16 pa še to samo tomason TN1 205/55/16 .
Res da je nov avto in se mi niti sanja ne kako se bo obnašala po snegu in ledu pač nekimi zimskimi gumami justeka sem bil navajen tu pa niti nevem kako se abs obnaša kako deluje ta simetričn AVD sistem kaj pripomore sistem bas na snegu itd .... imam kup vprašanj n akatere nimam odgovorov res da nemislim pretiravat ampak včasih bolš prej kej prej vedit kot pa pristat v grabnu kar v mojih koncih pomeni totalka al pa najhujši primer pristati v Savinji.
Res da je nov avto in se mi niti sanja ne kako se bo obnašala po snegu in ledu pač nekimi zimskimi gumami justeka sem bil navajen tu pa niti nevem kako se abs obnaša kako deluje ta simetričn AVD sistem kaj pripomore sistem bas na snegu itd .... imam kup vprašanj n akatere nimam odgovorov res da nemislim pretiravat ampak včasih bolš prej kej prej vedit kot pa pristat v grabnu kar v mojih koncih pomeni totalka al pa najhujši primer pristati v Savinji.
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
zimske pnevmatike
evo letošnjih testov pnevmatik: http://www.amzs.si/default.asp?novica=1120&podrocje=307
za foresterja 2009 sicer ni testiranih dimenzij, saj so homologirane dimenzije 225/55/17 in 215/65/16.
zanima me vaše mnenje glede dveh opcij (pomembno mi je predvsem obnašanje v snegu in ledu):
1.) če se odločim, da kupim zimske pnevmatike 17 col in jih premontiram na obstoječa alu platišča-katere pnevmatike bi priporočali na osnovi testov in izkušenj?
2.) če se odločim, da kupim pnevmatike 16 col, skupaj z dodatnimi 16 colskimi platišči-enako vprašanje kot zgoraj? Ali poznate kakšno ugodno ponudbo?
hvala, z.
za foresterja 2009 sicer ni testiranih dimenzij, saj so homologirane dimenzije 225/55/17 in 215/65/16.
zanima me vaše mnenje glede dveh opcij (pomembno mi je predvsem obnašanje v snegu in ledu):
1.) če se odločim, da kupim zimske pnevmatike 17 col in jih premontiram na obstoječa alu platišča-katere pnevmatike bi priporočali na osnovi testov in izkušenj?
2.) če se odločim, da kupim pnevmatike 16 col, skupaj z dodatnimi 16 colskimi platišči-enako vprašanje kot zgoraj? Ali poznate kakšno ugodno ponudbo?
hvala, z.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov