Da...
Ti elektro-hidravlični ventili so zgleda kar močna in požrešna zadeva.
ABS Legacy 2004
Re: ABS Legacy 2004
Računaj da ti svojih (ugibam) 80-100kil (neka teža povprečnega deca) nabiješ na pedal zavore, se še malce upreš ob volan, nato pa zavorna sila še na tvoje telo pritiska z pojemkom 1G+, vse to preko navorne ročice (pedala) na tisti bogi zavorni cilinder ki vidi par sto barov.
Nato pa mora nek elektromagnet izničit vse to in pedal izpodrinit....pač tu so sile brutalne pomoje. In pomoje gre elektrike tja notri za en mali švasaparat...
Pa res, kolikšna je varovalka za ABS a?
Nato pa mora nek elektromagnet izničit vse to in pedal izpodrinit....pač tu so sile brutalne pomoje. In pomoje gre elektrike tja notri za en mali švasaparat...
Pa res, kolikšna je varovalka za ABS a?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
ABS aktuator ima 30A varovalko!
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
ABS se v mojem Legacy-u napaja preko 3 varovalk - v motornem prostoru počasna 50A, navadna 30A (ti sta vezani direkt na akumulator +) in še ena 7,5A v 'vozlišču' v kabini, ki je vezana preko ključavnice.
Pri 2002 Imprezi STI je podobno - počasni 50A in 30A (pri motorju), v kabini pa še 20A in 15A.
Ja, ABS je kar velik porabnik el. energije. Torej se res vidi na lučeh. Jaz sem pa mislil, da je to zaradi preveč

ignorance is bliss
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov