servisiranje subaru vozila
-
forester power
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 52
- Kraj: ljubljana
-
forester power
- Uporabnik foruma
Ponovno....tokrat PREVERJENO!!!
Olje na servisu NI bilo menjano...vsaj ne z novim oljem!!!
Peljal avto na drugi servis (sicer ne Subaru) in enoglasna odločitev več serviserjev potrdi sum, da olje ni menjano. Prav tako ni menjan filter, vse skupaj pa je prištimano tako, da zgleda kot menjano...obrisan filter, obrisan vijak za izpust olja....
Zadeva tudi foto dokumentirana, in če mi kdo pove kako naložim slike jih z veseljem delim z vami, ter mogoče komu prihranim iste potegavščine serviserjev!
Lep pozdrav
Olje na servisu NI bilo menjano...vsaj ne z novim oljem!!!
Peljal avto na drugi servis (sicer ne Subaru) in enoglasna odločitev več serviserjev potrdi sum, da olje ni menjano. Prav tako ni menjan filter, vse skupaj pa je prištimano tako, da zgleda kot menjano...obrisan filter, obrisan vijak za izpust olja....
Zadeva tudi foto dokumentirana, in če mi kdo pove kako naložim slike jih z veseljem delim z vami, ter mogoče komu prihranim iste potegavščine serviserjev!
Lep pozdrav
-
forester power
- Uporabnik foruma
http://www.subaru-slo.net/userpix/1137_DSC05963_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/1137_DSC05965_1.jpg
Evo...to je to...olje je staro vsaj 15.000KM, če ne več...od zadnjega servisa ( ko naj bi bilo zamenjano) je prevoženih pa točno 76KM.
Gre pa za Uradni Subaru servis v Celju!!!....na žalost...
http://www.subaru-slo.net/userpix/1137_DSC05965_1.jpg
Evo...to je to...olje je staro vsaj 15.000KM, če ne več...od zadnjega servisa ( ko naj bi bilo zamenjano) je prevoženih pa točno 76KM.
Gre pa za Uradni Subaru servis v Celju!!!....na žalost...
-
forester power
- Uporabnik foruma
Zgolj samo zato, ker mi je najbližje...toda glede na to, da so uradni servis, nisem niti pomislil na kaj takega.NoFEAR napisal/-a:Kateri argument te je pa prepričal, da si peljal avto v celje na servis?
(da ne bo tole izpadlo kot da karkoli opravičujem, ampak me dejansko zanima kaj je botrovalo tej odločitvi)
Da ne bo izpadlo kot da jim govorim za hrbtom, naj povem da sem jih poklical, jim povedal za nastalo situacijo in se jim lepo zahvalil, ter poveda, da so me videli zadnjič...pa mogoče koga drugega tudi!
-
forester power
- Uporabnik foruma
-
forester power
- Uporabnik foruma
Šu nazaj...mal povprašal, zakaj je olje menjano na servisu komaj 7€/litru...na IS-u prodajojo to "isto" olje po dobrih 20€/litru...baje je iz refuze in ga sploh ne moreš dobit original zapakiranga....!!!???
Torej se zahvalu, šu kupit olje GM 5W-30 dexos2 (predpisan za subaru diesel).
Globje se mi ni lubilo vrtat...kaj in zakaj...najbrž nima niti smisla...
Tako da vam kljub vsemu priporočam Subaru servis CELEIA, le predhodno se pozanimajte, kaj vam bodo vgradili/nalili v avto.
In pa OBVEZNO....me servisom se stoji pri avtu in spremlja kaj se dela!!!!
Pozdrav
Torej se zahvalu, šu kupit olje GM 5W-30 dexos2 (predpisan za subaru diesel).
Globje se mi ni lubilo vrtat...kaj in zakaj...najbrž nima niti smisla...
Tako da vam kljub vsemu priporočam Subaru servis CELEIA, le predhodno se pozanimajte, kaj vam bodo vgradili/nalili v avto.
In pa OBVEZNO....me servisom se stoji pri avtu in spremlja kaj se dela!!!!
Pozdrav
-
forester power
- Uporabnik foruma
-
forester power
- Uporabnik foruma
AHA..jaz pa sem mislil, da je ta filter nekje na dovodu zraka v motor, saj mi je bilo ob nakupu foresterja povedano, da ima ta filter samo forester, ker je kao bolj terenski in ima zato tudi "samo" 147KM, torej 3 KM manj kot isti diesel vgrajen v legacya ali imprezo....??
Prav tako sem ob poizvedovanju za tipom motornega olja za subaru diesel naletel na razlago, da je pravo olje 5W-30 z oznako C2 ali C3, in sicer zato ker tako olje ustreza motorjem s filtrom trdih delcev (ga ne zamaši)...razlaga serviserja na IS-u.
Torej sem upravičeno zmeden, saj gre "verjetno" za dve popolnoma ločeni stvari....ali pa tudi ne???
Prav tako sem ob poizvedovanju za tipom motornega olja za subaru diesel naletel na razlago, da je pravo olje 5W-30 z oznako C2 ali C3, in sicer zato ker tako olje ustreza motorjem s filtrom trdih delcev (ga ne zamaši)...razlaga serviserja na IS-u.
Torej sem upravičeno zmeden, saj gre "verjetno" za dve popolnoma ločeni stvari....ali pa tudi ne???
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost