BackW00d napisal/-a:Jaz sem včeraj zmontiral na Talijana Continental T850 (185/60-14) in po prvih 30 kilometrih lahko povem, da nimam pojma kako se obnesejo![]()
![]()
Defenitivno so tišje kot obnovljene rotalke ki sem jih mel prej
Zimske gume za sezono213/2014
Re: Zimske gume za sezono213/2014
H6 je šel od doma 
Si mu dal pa široke gume.
Jaz sem na 165
UG8, pa nisem glih navdušen; glasno je za popizdit, pa bočni oprijem ni najboljš. Ostalo je kar ok.
Jaz sem na 165
UG8, pa nisem glih navdušen; glasno je za popizdit, pa bočni oprijem ni najboljš. Ostalo je kar ok.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
To je v homologaciji, pa glede na način moje vožnje je bolje da mam 185/60 kot 165/70.
Ug8 znajo bit glasne ja....
Rotalke so bile 175/65-14, prvo leto smo jih imeli na imprezi, in so se super obnesle, tako po snegu kot ledu in mokrem suhem asfaltu. Po oprijemu bi si jo upal enačit, oziroma bi si skoraj upal rečt, da je boljša guma od Save Eskimo S3+. Za po mestu in za "normalne" voznike, povsem zadovoljiva guma izredno nizkega cenovnega razreda.
Cena za 175/65-14 = 33€
Vendar pa je Rotalka pokazala kaj zna naredit obnovljena guma. Letos sem jih iz impreze prestavil na Talijana. Od začetka Septembra letos do prejšnjega tedna sem jo vozil vsak drugi dan po avtocesti tja do ~140/150km/h (več tako ali tako ne gre, razen navzdol :-) ), testirane so do 160 km/h. In že se je začelo dogajat, na kar me je opozoril kolega, ki dela v vulkanizerstvu, in je takih že dosti videl.
No zgolj 7000km in že se je začelo.
Tema dvema, bi kmalu sledila še cela prva vrsta :-) Je že počasi začela odstopat....
Ug8 znajo bit glasne ja....
Rotalke so bile 175/65-14, prvo leto smo jih imeli na imprezi, in so se super obnesle, tako po snegu kot ledu in mokrem suhem asfaltu. Po oprijemu bi si jo upal enačit, oziroma bi si skoraj upal rečt, da je boljša guma od Save Eskimo S3+. Za po mestu in za "normalne" voznike, povsem zadovoljiva guma izredno nizkega cenovnega razreda.
Cena za 175/65-14 = 33€
Vendar pa je Rotalka pokazala kaj zna naredit obnovljena guma. Letos sem jih iz impreze prestavil na Talijana. Od začetka Septembra letos do prejšnjega tedna sem jo vozil vsak drugi dan po avtocesti tja do ~140/150km/h (več tako ali tako ne gre, razen navzdol :-) ), testirane so do 160 km/h. In že se je začelo dogajat, na kar me je opozoril kolega, ki dela v vulkanizerstvu, in je takih že dosti videl.
No zgolj 7000km in že se je začelo.
Tema dvema, bi kmalu sledila še cela prva vrsta :-) Je že počasi začela odstopat....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Rotal-ka je za po snegu in poleti po mestu ter zunaj njega max 90 Km/h 
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
a kdo mogoce rabi guma za imprezo 175 70 14?so ze mal stare sam se dost profila.sam so nalite pri zakrajšku.
Tele gume od zakrajška so po mojih izkušnjah pol :4r vredne. Par let nazaj so ble še ok (za nalite) lansko zimo sem pa spet vzel vse 4 nove (niti niso tko pocen) in na treh so drajti popokal po 2-3kkm, pol je pa še frajer reku: Ti dam 30% popusta drug let. Ma J... se ti in tvoje nalite...
Pa brez zamere
Pa brez zamere
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Nalite gume niso 1/2 qrca vredne 
Glej, tudi jaz rad vozim continental gume, ampak za določene primerke, ki 1x na mesec presežejo hitrost 70km/h, vozijo z dvojno previdnostjo. Na leto naredijo 7000km....za take primere je tudi nalita guma dobra.
Rotal defenitivno nima slabega oprijema.
Če primerjaš Savo, Rotal in pa viking/čangšlang. So vse isto vredne pol ***** s tem da je rotalka 1/4 cenejša....
Jaz poznam več ljudi, ki so povsem zadovoljeni z nalito gumo. Po snegu pa tudi pridejo domov, pa ni ravno najlepša cesta do njih.
Jaz zase pa vem, da bom raje vzel malce boljšo gumo, ker jo rabim, saj dnevno delam 130km, po vsemogočih podlagah....Guma more bit ornk, da je ziher, in me ne skrbi, kdaj bo spustila.
Rotal defenitivno nima slabega oprijema.
Če primerjaš Savo, Rotal in pa viking/čangšlang. So vse isto vredne pol ***** s tem da je rotalka 1/4 cenejša....
Jaz poznam več ljudi, ki so povsem zadovoljeni z nalito gumo. Po snegu pa tudi pridejo domov, pa ni ravno najlepša cesta do njih.
Jaz zase pa vem, da bom raje vzel malce boljšo gumo, ker jo rabim, saj dnevno delam 130km, po vsemogočih podlagah....Guma more bit ornk, da je ziher, in me ne skrbi, kdaj bo spustila.
Oj.gorazd0 napisal/-a:Si mu dal pa široke gume.
Jaz sem na 165
Za našo mati moram letos obuti Puntota. A kaj priporočaš? UG8 očitno ne. Cena okol 50€/kos. Gledam na S3, pa me zanima, če je kaj boljšega za kak € več/kos. Dela pa bolj malo kilometrov.
lpS
Jaz sem za mojo ženo namontiral Dunlop. Zelo zadovoljna.
Mišelin alpin a4 165/70-14 bi moral na internetu najti za okoli 55€. če gledaš adac lestvico, grejo takole...
continental, dunlop, firestone in mišelin, vse štiri so zelo priporočljive, potem so pa še ostale....
continental, dunlop, firestone in mišelin, vse štiri so zelo priporočljive, potem so pa še ostale....
- wannahavesubi
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 199
- Kraj: Kamnik-Stranje
Sem vozil UG8 dve sezoni 195/65/15, guma je odlična, sploh prvo sezono, kar se aquaplaninga tiče sem bil fasciniran, za moj okus odlična guma, je pa res da je nisem preveč po snegu testiral:) kar se pa mokre cesta tiče in brozge je to top...
maybe some day...
Lahko kdo kje še ceneje najde gume 225/40 r 18 Nokian WR A3 92v XL......najdu za 140 eur?
139 € (prevzem pri vulkanizerju v Ljubljani)beliblisk napisal/-a:Lahko kdo kje še ceneje najde gume 225/40 r 18 Nokian WR A3 92v XL......najdu za 140 eur?
Opomba pri roku dobave: zaradi povečanega povpraševanja obstaja možnost zamude pri dobavi.
Če te zanima pokliči na Avtoklinika Ciril tel.: 040/202-153
Trenutni vozni park: Subaru Legacy BH5 2.0 l.:2000, Honda Civic 1,4 HB l.:1996
Pa to je sigurno cena za papir....če s plastiko plačaš hočjo kak dodatn € po gumi....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov