Popraviti ali prodati

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Odgovori
Jackqb
Uporabnik foruma
Prispevki: 45

Popraviti ali prodati

Odgovor Avtor: Jackqb » 03. Julij 2020, 10:02

Zdravo!

Niti eno leto nimam avta Fotester xt 2002 in problemi so se začeli že v štartu vendar postajajo čedalje dražji.
Avto sem predelal na plin, ga dvignil za 3cm zamenjal vse zavore, servis klime je bil opravljen avto mi je zelo pri srcu vendar pa mi je začel kaditi modro kadar je hladen potem pa neha (tesnila ventilov po vsej verjetnosti). V dobrih 700km mi je spil 2/3 olja of Full do Min na palčki tko da tudi obročki niso verjetno najboljši.

Skratka težka odločitev...
-Servis
Generalka: Ker je boxer gre motor ven, dve glavi dvojno število delov in vijakov k se lahko odlomijo itd kar pomeni dodaten strošek. Če so samo tesnila ventilov bo od 1000-1500€
Če so še obročki za zamenat kar pač narediš če je že mašina uzuni še ekstra strošek. stanje cilindrov če je slabo bo treba pohonat, ležaji so slabi bo treba blok narazen še dodaten strošek ki nakoncu pride lahko tudi do 3000€ ali še kaj več

-Prodat
Ne bi prodajal ker sem kupil avto z namenom da ga bom z užitkom vozil vsaj še 150k kilometrov. letno naredim okoli 20000km vozim kulturno in šparovno. dal sem delat kletko za psa po meri za gepek od foresterja. in še in še enih stavri je katere sem vložil not in se mi res ne gre prodajat. kupil sem za 193k kilometri. zdaj jih ima 203k

na koncu res ne vem kaj mi še preostane? prodat za nek slab denar in da bom potem spet na cliotu ker bo edino k bom lahko kupu za denar ki ga bom dobil za subaruja mi tud ni v interesu.

Se je kdo od vas srečal v podobni situaciji? Kaj predlagate? Na koncu se bom moral odločiti sam kaj bom naredil,če imate kakšno modro besedo ki bo pripomogla k moji odločitvi kakršna že bo na koncu se zahvaljujem

l.p.

Hranata
Uporabnik foruma
Prispevki: 128
Kraj: Cerkno

Re: Popraviti ali prodati

Odgovor Avtor: Hranata » 03. Julij 2020, 11:02

Glede na napisano pojdi v generalko. Ampak pelji k nekomu k obvlada turbo subaruje. Na forumu je večkrat omenjen scooby.

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 03. Julij 2020, 11:18

Nobena masina ni vecna. Obnovi in vozi dalje.

Ps: je mozno da tebe dnevno na Celovski proti Medvodam srecujem?

Jackqb
Uporabnik foruma
Prispevki: 45

Odgovor Avtor: Jackqb » 03. Julij 2020, 11:23

Ja če je črn z okroglimi hella lampami in rumenimi megnenkami pol sm to jst ja :)

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 03. Julij 2020, 20:23

Mislm, pri turbo subaruju pač veš, da slej kot prej boš moral generalno obnovit motor. Super je da ti še ni zaribal.
2/3 je nekje slabe pol litra na 700km. Zdej to je še neka mejna točka, ko je mogoče še smotrno nalivat olje vsak drugi tank in vozit dalje....

Alternativa temu je: potegnt motor ven, dat narazn, honat, menat obročke, menjat vsa tesnila in vozit dalje nadaljnih vsaj 100.000km brez skrbi. Priporočam še hkratno menjavo sklopke in remap na 250konj in to ti je to. Bum 2000€ :D
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2560
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 04. Julij 2020, 07:02

Kazga spodobnega nadomestnega motorja najbrž ni za dobit? Sej je res mal loterije, ampak če bi to dobil s kake vsaj koliko toliko zaupanja vredne lokacije? Al pa malo vprašal Gabrca (in druge), ki nekoliko več handlajo s Subaruji?
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
lukaprelesnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 323
Kraj: Solčava

Odgovor Avtor: lukaprelesnik » 04. Julij 2020, 18:41

Jackqb napisal/-a:
03. Julij 2020, 10:02

...
na koncu res ne vem kaj mi še preostane? prodat za nek slab denar in da bom potem spet na cliotu ker bo edino k bom lahko kupu za denar ki ga bom dobil za subaruja mi tud ni v interesu.

Se je kdo od vas srečal v podobni situaciji? Kaj predlagate? Na koncu se bom moral odločiti sam kaj bom naredil,če imate kakšno modro besedo ki bo pripomogla k moji odločitvi kakršna že bo na koncu se zahvaljujem

l.p.
Sem bil v podobnem :crap :crap :crap lani, ko sem februarja kupil Legacyja z 2.5 mašino. Itak sem ga že v štartu preplačal, ker je bil avto od zunaj oh in sploh, potem pa so se začeli kazat stroški, tak dolgo, da je blo treba po 5 mescih lastnistva in 10.000km prevozenih menjat komplet mašino, ker je bla tista v avtu sestavljena očitno samo za prodajo naprej. Pa sem avto dal mehaniku, za ta čas kupil twingota za 280€ (ki po enem letu lastništva in 0€ vloženega še vedno v nulo laufa, tut čez tehničnega brez težav :haha).

Imam pa od popravila naprej z motorjem mir in točno vem kaj mam, in sem siguren, da bo avto brez težav zdržal naslednjih 150.000, pa še več, če bo ostalo na avtu ok. Tak da je blo vredno vsakega evra. Je pa itak v obeh primerih izguba, al prodaš avto napol zastonj, al popravlaš vseskupaj, v obeh primerih imaš približno enako izgubo, tak da če mene vprašaš se 100% splača popravit in malo vložit, pa malo počakat, pol pa gasa :rock

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 12. Julij 2020, 09:18

Kje se roka dvigne? :D

Pač turbo subaruji so kar se tiče servisiranja zelo specifični. Če tega nisi vedel, potem sožalje.
redki so tisti, ki niso rabili servisirat turbo subaruja (pa naj bo to dizl al pa bencin). Določeni imajo srečo da so predhodni lastniki naredili generalke in nato obubožali v strahu in prodali dalje. Določeni smo se še na ta način zafrknal, ker je bil recimo avto slabo popravljen.

Torej če želiš avto še imet dlje časa in ga vozit mal bolj na polno pljuča, potem se malce spoprijatelji s Sanijem, ki ima podjetje scooby.si in se dogovori za obnovo dokler so ležaji še celi in motor še ni zaribal :) on ti bo dal dobro oceno kako in kaj. Sej če pogledaš njegovo dvorišče ima vedno kake dve tri ali več impreze s škrgo na dvorišču...kar seveda pomeni da je ponavadi malce gužva z generalkami in rabiš malce potrpet....

Jaz sem se znašel v situaciji, ko sem kupil na videz "kul" avto ki mi je nato v par tisoč km prepihal tesnilo glave (7000km po "generalki")...
pojdi si pogledat : viewtopic.php?f=25&t=9551&start=390
AMPAK IMEJ V MISLIH DA JE TOLE TA KRAJŠI KONEC PALICE...pač ekstra jeba :) Edina podobna je bila od uporabnika na forumu, ki je kupil "top shit" GT-jko za katero se je izkazalo da je vse prej kot top :D Temo beri v odlomkih s par dnevnimi pavzami, da se ne boš preveč ustrašil :D Ker je v kratkem zaporedju nastalo kar par stresnih situacij....visko v menjalniku, odlomljen vijak na odmični gredi, prepih glave....ma ni da ni :D

Sem pa tudi sam imel nadomestni avto za par sto evrov tako da sem lahko zdržal brez avta celo leto, ko sem ga sam doma servisiral...danes dela in se vozim na polno (nasmejan). Priporočam pa da v avto vložiš še kaki evro več, ga spraviš na 230-250 konj, ker bo ratal nekaj povsem drugega...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 12. Julij 2020, 11:13

@backwood

Epiloga o WRX sagi na forumu pa še vedno ni :!?:
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8743
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 12. Julij 2020, 16:32

Ni časa, zdej se vozi, nasmeh pa tak da če ušes nebi imel bi cel gornji del glave skakal.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov