S katerimi brisalci imate dobre izkušnje? Trenutno imam bosch aerotwin, prej sem imel od vaelota, pa mi pri obeh začne levi po pol leta preskakovati, ko je rahel dež. Drugače ne brišejo slabo, ampak to preskakovanje je tečno za znoret.
Katere brisalce
Katere brisalce
Pozdrav.
S katerimi brisalci imate dobre izkušnje? Trenutno imam bosch aerotwin, prej sem imel od vaelota, pa mi pri obeh začne levi po pol leta preskakovati, ko je rahel dež. Drugače ne brišejo slabo, ampak to preskakovanje je tečno za znoret.
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4458
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Katere brisalce
Jaz sem pred leti kupoval pri https://www.avtobrisalci.com/ znamko Vornitzer.
Dokler so bili takšne oblike, so bili dobri in so tudi kar precej časa lepo delali (več kot 1 leto): https://www.avtobrisalci.com/wp-content ... 0x1000.png
Enega leta pa sem ob enakem naročilu dobil takšne:
https://foto.slovenija.net/photos/Danci ... itzer2.jpg Ti so bili pa pri 90+ km/h neuporabni, ker jih je veter privzdigoval in sploh niso brisali...
Ne vem pa, ali je to dejansko dobavitelj spremenil design ali so imeli kakšne logistične težave, pa so v svoje kartone zapakirali 'kar nekaj'...
Skratka - če zdaj spet dobavljajo takšne, kot so na prvi sliki, gre moj glas njim.
Dokler so bili takšne oblike, so bili dobri in so tudi kar precej časa lepo delali (več kot 1 leto): https://www.avtobrisalci.com/wp-content ... 0x1000.png
Enega leta pa sem ob enakem naročilu dobil takšne:
https://foto.slovenija.net/photos/Danci ... itzer2.jpg Ti so bili pa pri 90+ km/h neuporabni, ker jih je veter privzdigoval in sploh niso brisali...
Ne vem pa, ali je to dejansko dobavitelj spremenil design ali so imeli kakšne logistične težave, pa so v svoje kartone zapakirali 'kar nekaj'...
Skratka - če zdaj spet dobavljajo takšne, kot so na prvi sliki, gre moj glas njim.
Champion.
Jaz sem že ene 3x kupil noname poceni brisalce "aero" torej brez železja in so bili vsi po vrsti slabši od že tako povprečnih boševih aerotwin, ki držijo bolj kot ne v mesecih, neglede na prevožene kilometre. Dejansko mislim, da jih zmuči zgolj sonce, nič drugega. Kilometrina jim ne dela problema. Razen če seveda voziš po makadamu in da žrejo pesek, tisto je drugo.
Če želiš met dobre brisalce se je treba sprijaznit, da jih moraš menjat z oljem, torej enkrat letno, po možnosti tik pred jesenjo in močo....
Ti noname pa so imeli poleg tega da so kurc kaj držali še ta problem, da na določenih delih stekla niso imeli stika in so šli po zraku zaradi napačnega radija metlice.
Če želiš met dobre brisalce se je treba sprijaznit, da jih moraš menjat z oljem, torej enkrat letno, po možnosti tik pred jesenjo in močo....
Ti noname pa so imeli poleg tega da so kurc kaj držali še ta problem, da na določenih delih stekla niso imeli stika in so šli po zraku zaradi napačnega radija metlice.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Za preskakovanje je kriva otrdelost gume. Ker potem guma ne spodviha lepo ob menjanju smeri brisanja, ampak potem "preklocne" in se to sliši u kabino na polno ja.
Kitajci prodajajo "nožek" za obrezovanje gumice in dejansko ker skrajšaš rob gume potem manj preskakuje in ker je rob zopet oster, dejansko brisalec še nekaj časa briše skoraj kot nov....To načeloma dobiš pri kitajcih napol zastonj...
Kitajci prodajajo "nožek" za obrezovanje gumice in dejansko ker skrajšaš rob gume potem manj preskakuje in ker je rob zopet oster, dejansko brisalec še nekaj časa briše skoraj kot nov....To načeloma dobiš pri kitajcih napol zastonj...
Jst z aerotwin na “tastarih”nastavkih nikoli nisem imel srece, pa sem probal razlicne firme. Na TTja sm dal klasiko bosch s spojlerjem in je to to. Sem pa imel na civicu hybrid metlice od densota in sem bil vec kod zadovoljen. Priporocam ce dobis za svoj model avta.
Jaz sem jih 2 meseca nazaj zamenjal,bosch, vse 3, pa so zaenkrat super.
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Najcenejše kitajske pri potokarju, pa dam 20€ vsake pol leta za vse 3.
Nekje pol leta dobro delajo, potem so pa za v smeti.
Nekje pol leta dobro delajo, potem so pa za v smeti.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
ORLY, zgolj za foro me zanima če imaš avto pod nadstreškom ali v garaži?
Če jih imaš na soncu, ni pogojev da zdržijo 3 leta.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Jaz imam sedaj že par let silikonske gumice brisalcev na Bosch Aerotwin ogrodju.
Najprej sem poskušal metlice slovenskega proizvajalca Rosil www.brisalci.com. Njihove metlice so delovale OK, vendar niso bile točno prave oblike za moja ogrodja brisalcev, tako da sem imel stalno neke probleme.
Zato sem potem za polovico cene Rosil metlic, kupil te na eBayu:
https://www.ebay.com/itm/175142034033?h ... Swuz1bUrpE
Te metlice imam sedaj že okoli 3 leta na avtu, pa avto je vedno parkiran zunaj.
Silikonski brisalci so mi predvsem všeč, saj naredijo silikonski film čez vetrobransko steklo, zaradi katerega se voda stisne v kapljice in odteče s stekla. Še posebno je to super na avtocesti, saj je šipa, kljub kapljicam, še vedno "prozorna". Ponoči v dežju niti ne opaziš da je voda na šipi.
škripajo,
če niso prav montirani ali roke nimajo dovolj močnih vzmeti puščajo za sabo pajčevino vode,
na suhi šipi imajo veliko trenje (problem ko hočeš oprati suho šipo s tekočino, prvi zamah brisalcev je škripajoč).
Najprej sem poskušal metlice slovenskega proizvajalca Rosil www.brisalci.com. Njihove metlice so delovale OK, vendar niso bile točno prave oblike za moja ogrodja brisalcev, tako da sem imel stalno neke probleme.
Zato sem potem za polovico cene Rosil metlic, kupil te na eBayu:
https://www.ebay.com/itm/175142034033?h ... Swuz1bUrpE
Te metlice imam sedaj že okoli 3 leta na avtu, pa avto je vedno parkiran zunaj.
Silikonski brisalci so mi predvsem všeč, saj naredijo silikonski film čez vetrobransko steklo, zaradi katerega se voda stisne v kapljice in odteče s stekla. Še posebno je to super na avtocesti, saj je šipa, kljub kapljicam, še vedno "prozorna". Ponoči v dežju niti ne opaziš da je voda na šipi.
Niso pa silikonski brisalci brez problemov:
škripajo,
če niso prav montirani ali roke nimajo dovolj močnih vzmeti puščajo za sabo pajčevino vode,
na suhi šipi imajo veliko trenje (problem ko hočeš oprati suho šipo s tekočino, prvi zamah brisalcev je škripajoč).
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
A to je dovolj da so silikonski? Jaz sem te videl večkrat v kakih videih na youtube, pa so vedno omenjal kvazi "rain-x" pa taka imena zraven. In sem jih pod tem iskal pa nič pametnega našel, sploh pa ne v sloveniji...
Jaz sicer rad namažem steklo z rain-x ali nečim primerljivim in je potem kak mesec ali dva mir in voda odteka tudi že pri vožnji skozi mesto pri cca 55km/h.
Vendar pri tem je tečno ko je dežja lih za par kapljic, saj se naredi taka tečna rosa na steklu in ga težko stran spraviš.
Ko pa naliva kot iz škafa pa je res fantastično, da ne govorim kako dobrodošlo je to na avtocesti. Dobesedno ne rabiš brisalcev. Ponoči kot je rekel Kamion, ne opaziš da pada dež. Vrhunsko.
Jaz sicer rad namažem steklo z rain-x ali nečim primerljivim in je potem kak mesec ali dva mir in voda odteka tudi že pri vožnji skozi mesto pri cca 55km/h.
Vendar pri tem je tečno ko je dežja lih za par kapljic, saj se naredi taka tečna rosa na steklu in ga težko stran spraviš.
Ko pa naliva kot iz škafa pa je res fantastično, da ne govorim kako dobrodošlo je to na avtocesti. Dobesedno ne rabiš brisalcev. Ponoči kot je rekel Kamion, ne opaziš da pada dež. Vrhunsko.
Da, tej ki sem jih prilepil (Rosil & eBay) preverjeno delujejo. Na začetku sicer traja nekaj časa, da se vzpostavi tale premaz, ampak potem je to to. Ni potrebno vsake par mesecev nanašati teh premazov, saj se ta premaz ob vsaki uporabi brisalcev obnavlja.
Tako je, to sem tudi jaz opazil. Če je malo dežja se šipa ne obriše čisto na suho. Takrat pošpricam malo tekočine za šipe, potem brisalci očistijo bolje.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Avto imam na prostem, je pa res, da je na senčni strani in je cel dan v senci. Imam pa navado, da večkrat letno metlice namažem z glicerinom(in po parih urah zbrišem, da ne mastijo šajbe).
Aja, pa še to navado imam, da NIKOLI brisalci ne drgnejo po ledeni šipi ali na suho po blatno-prašni šajbi.
Tako mi brisalci delajo brezhibno vsaj dve leti.
ignorance is bliss
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov