valda se hecašAvto je bil že stestiran, danes minutko pred eno uro popoldne je bil prvič prižgan (brez olja v motorju in menjalniku) uspešno
Zagon brez olja oz. utekanje motorja
flat4 napisal/-a:valda se hecašAvto je bil že stestiran, danes minutko pred eno uro popoldne je bil prvič prižgan (brez olja v motorju in menjalniku) uspešno
Nevem kaj vam je seveda smo morali zalaufat da smo videli,cheno napisal/-a:pol mate pa srečo da ni ležaj zagrabil...
če je z napeljavo vse uredu,ker je bilo kar nekaj kablov prestavljenih.
Za tistih slabih pet sekund,ko je laufal mislim,da nebi nobenega lagerja
na temu planetu zagrabilo
Tako da brez panike šlo je le za dobesedno dober zagon
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
karli, nič nam ni. Spoštujemo voljo do predelav/izboljšav... Nisem nč reku da se ne sme probat, če zadeva laufa. Sam osebno brez olja ne bi... Nobenemu nič ne očitam, daleč od tega, sam prov pametno ni, kajti med ležajem in gredjo se ustvarja oljni film, tako da praktčno sploh ni stika gredi z ležajem. Nobenemu ne privoščim, da mu po nepotrebnem začne ropotat kak ojnični ležaj, da mu kaj zagrabi...
5 sekund, recimo na 1500 rpm. To je 125 obratov nas suho.
(sam neki za razmislt)
p.s. vsekakor pa ni bil moj namen koga užalit, ali zasmehovat
(sam neki za razmislt)
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi
Paavo Nurmi
sam kot opomba:flat4 napisal/-a:karli, nič nam ni. Spoštujemo voljo do predelav/izboljšav... Nisem nč reku da se ne sme probat, če zadeva laufa. Sam osebno brez olja ne bi... Nobenemu nič ne očitam, daleč od tega, sam prov pametno ni, kajti med ležajem in gredjo se ustvarja oljni film, tako da praktčno sploh ni stika gredi z ležajem. Nobenemu ne privoščim, da mu po nepotrebnem začne ropotat kak ojnični ležaj, da mu kaj zagrabi...
(sam neki za razmislt)
dokler tebi ne ugasne lucka za olje in se pol kako sekundo ne, nimas pravega pritiska olja, kar pomeni da lezaj bolj ali manj na suho zalaufa(odvisen kok casa je avto stal), tko da ce so res samo vrmu..off je to to no harm done (razen ce so res cist novi lagerji ki se se niso vsedl itd.....)
Glede na to da motor ni bil na novo skupaj sestavljen je logično da je tudi še nekaj olja bilo po motorju, osebno sem že raztavljal tak motor in vem da sem še vse živo nasvinal po tleh tudi po tem ko sem spustil ven olje... čakal da se odteče. Gorazd je prvi uganil da je bila od tega vžiga odvisna moja zagnanost do nadaljevanja z delom 
V chenotovem primeru ko bo njegov 2.2 ponovno zabrbotal zagovoto ne bo pametno to počet brez olja.
Drugač pa motor lahko zdaj upam da za nekaj časa ne omenjam v tej temi saj deluje tip top, tudi velk bolje se pelje in vleče... nima zastonj druge zasnove sesalnega kolektorja... Sicer sem malo firbčen če bi z inštalacijo ECU-ja od 1995 tudi kaj prodobil, ker pa to s seboj potegne še veliko raje nebi, če bi po besedah nive13 kaj izboljšali oz. optimizirali, saj je tudi po besedah Alfe6, ki je potrdil da naj bi šla sedaj birdyjeva trojka bolje kot dvojka.
Nekaj pa me moti ZELO - izpuh SUCKS, birdy a bi ti men posodil kolektor al pa se zmenva kaj...
- izpušnega seveda !
V chenotovem primeru ko bo njegov 2.2 ponovno zabrbotal zagovoto ne bo pametno to počet brez olja.
Drugač pa motor lahko zdaj upam da za nekaj časa ne omenjam v tej temi saj deluje tip top, tudi velk bolje se pelje in vleče... nima zastonj druge zasnove sesalnega kolektorja... Sicer sem malo firbčen če bi z inštalacijo ECU-ja od 1995 tudi kaj prodobil, ker pa to s seboj potegne še veliko raje nebi, če bi po besedah nive13 kaj izboljšali oz. optimizirali, saj je tudi po besedah Alfe6, ki je potrdil da naj bi šla sedaj birdyjeva trojka bolje kot dvojka.
Nekaj pa me moti ZELO - izpuh SUCKS, birdy a bi ti men posodil kolektor al pa se zmenva kaj...
@subi ce mislis original od trojke ti ga lahko posodim do nadalnega-ni blema
drgac kar se tice tistega da 3-jka "baje" bolj leti od 1-ke
sva z juretom probala test proznosti moj proti tvojemu bivsemu
5. prestava 60 na uro vzporedno in na znak dava oba gas do konca - gladko sm se odpelal mim, k da bi mel mnogo vec konj kt on
(je pa res da mam doma naret kolektor gor nasraufan - oba katalizatorja in lonec so serijski- +predelavo knock senzorja identicno chenotovi)
drgac kar se tice tistega da 3-jka "baje" bolj leti od 1-ke
sva z juretom probala test proznosti moj proti tvojemu bivsemu
5. prestava 60 na uro vzporedno in na znak dava oba gas do konca - gladko sm se odpelal mim, k da bi mel mnogo vec konj kt on
(je pa res da mam doma naret kolektor gor nasraufan - oba katalizatorja in lonec so serijski- +predelavo knock senzorja identicno chenotovi)
tam je procedura cist drgacnasubi92 napisal/-a:
vsaj pr alfi je zgledal tkoleE
pri montazi lagerjev sem jih hudo namazal s svezim oljem, + vsepovsod v kanale kamor je ole sel sm ga stlacu
ko je bil motor sestavljen se je najprej na roke malo obracal, nato s starterjem in brez sveck, dokler ni pritisk olja narastu in se malo naprej
nato s sveckami da je vzgal....nato na 1500 rpm dokler se ni ogrel in se ene 10 min na malo visjih vrtlajih ogret
potem sm se sel vozit(2000km) lepo in pocasi
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Preberi si tole -birdy napisal/-a: nato s sveckami da je vzgal....nato na 1500 rpm dokler se ni ogrel in se ene 10 min na malo visjih vrtlajih ogret
potem sm se sel vozit(2000km) lepo in pocasi
Mototune USA break in secrets - stran je malo 'konfuzna', ampak tip je tuner, ne web oblikovalec... [/url]
Če si imel tudi nove batne obročke, je 'nežno' utekanje napaka...
D.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov