LP
Menjava olja v avtomatiku
Menjava olja v avtomatiku
Zanima me cena menjave olja v avtomatiku na uradnem servisu, če kdo ve? Gre pa za Outbacka H6, čez kakšno leto (glede na kilometre) bom menjal olje v menjalniku, pa bom zaradi garancije in občutljivosti dela, peljal na uradni servis.
LP
LP
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.
Re: Menjava olja v avtomatiku
Nevem kaj je bi naj tu bilo občutljivega ven spustiš olje in naliješ novegaBMW_rok napisal/-a: občutljivosti dela, peljal na uradni servis.
Pa tudi cena bo zagotovo večja kot 80 evrov saj je liter olja
10+evrov v menjalnik ga pa gre 12 litrov.
Pa še menjava v zadnjem difu plus delo
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Samo delo ni občutljivo, če veš kaj delaš
Na uradnem servisu upam, da znajo zamenjati kot je treba, pa še štempiljko dobim v servisno. Bom pa vprašal en dan tam mehanike kako menjajo olje, nekateri pravijo, da naj bi novo olje nalil noter, zalaufal motor, šel čez prestave, spustil ven, in spet novega nalil. Tako se odstrani več nečistoč, je pa drago, ker 1x olje stran vržeš. Ampak važno, da je dobro narejeno.
V zadnjem diferencialu ga pa lahko sam zamenjam, oz. ga lahko tudi tam, ko bodo že ravno delali. Bom še videl
Cena za menjalnik je pa verjetno res okrog 200 - 300 €.
V zadnjem diferencialu ga pa lahko sam zamenjam, oz. ga lahko tudi tam, ko bodo že ravno delali. Bom še videl
Cena za menjalnik je pa verjetno res okrog 200 - 300 €.
Odgovor uradnega Subaru servisa v Švici:
Automat: ATF Dexron III
Achsgetriebe: Hypoidoel GL5 80W90. Beim Outback ist eine Viskosperre im Hinterachsdiff. vorhanden. Es muss aber kein LSD Oel verwendet werden, da die Sperre ein in sich geschlossenes System darstellt.
Olje v avtomatiku se menja na 2 leti / 50.000 km
Olje v diferencialih pa 4 leta / 100.000 km
Bom pa en dan po Interservicu malo povprašal, kakšno olje uporabljajo, pa še ceno, ker mi preko telefona niso znali povedati.
Aja, očitno imam LSD
Automat: ATF Dexron III
Achsgetriebe: Hypoidoel GL5 80W90. Beim Outback ist eine Viskosperre im Hinterachsdiff. vorhanden. Es muss aber kein LSD Oel verwendet werden, da die Sperre ein in sich geschlossenes System darstellt.
Olje v avtomatiku se menja na 2 leti / 50.000 km
Olje v diferencialih pa 4 leta / 100.000 km
Bom pa en dan po Interservicu malo povprašal, kakšno olje uporabljajo, pa še ceno, ker mi preko telefona niso znali povedati.
Aja, očitno imam LSD
da še jaz malo osvežim temo...ker mene tudi čim prej čaka menjava olja v avtomatskem menjalniku( sem nov lastnik legacy-ja 2.5 l 99 samo koliko se spoznam je 3 generacija in zadnja menjava olja ni preveč znana) in me zanima torej kako olje se priporoča pa če obstaja kak filter tudi za menjalnik? pa po mojem jaz mam navadni dif. zadaj ali mam kak LSD ker če je navaden pol lahko tam not se da kako bolj navadno olje?
že naprej hvala za pomoč
lp
že naprej hvala za pomoč
lp
gorazd0 napisal/-a:po priročniku/navodilih za uporabo:
menjalnik (9.3litra) - "Dexron II” ali “Dexron III” ATF (automatic transm. fluid), pr. in z. dif (1.2 + 0.8 litra) pa API GL-5 (Shell SL).
za diferenciale naj bo gradacije 80W90, uspreza naj zgoraj omenjenemu standardu API GL-5 .
Tistih 9 litrov jemlji z rezervo - to je celotna količina olja v menjalniku; ob menjavi ga ven priteče precej manj - okol polovica;
Filter seveda obstaja; št. 9:
http://static.opposedforces.com/epc_img ... 015401.png
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
v motorju - motorno
sprednji in zadnji diferencial imasta "menjalniško olje" - prej omenjeni 80W90, API GL-5; v sprednjem diferencialu imaš tudi palčko
Avtomatski menjalnik ima svoje olje in svojo palčko - ATF (automatic transmission fluid) Dextron II ali III.
torej tri palčke - motorno, spr. dif, menjalnik
sprednji in zadnji diferencial imasta "menjalniško olje" - prej omenjeni 80W90, API GL-5; v sprednjem diferencialu imaš tudi palčko
Avtomatski menjalnik ima svoje olje in svojo palčko - ATF (automatic transmission fluid) Dextron II ali III.
torej tri palčke - motorno, spr. dif, menjalnik
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost