Dobavljivost rezervnih/nadomestnih delov

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Odgovori
gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 955
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Dobavljivost rezervnih/nadomestnih delov

Odgovor Avtor: gore » 13. Januar 2009, 18:41

Včeraj mi je v vetrobransko steklo priletel kamen(ček) in danes sem dve uri zmrzoval pri zavarovalnici z imenom najvišje gore.
Kakor koli - cenilec je ocenil, da je pametno zamenjati celo vetrobransko steklo. Vpraša me, kje bom zadevo popravljal in se odločim za Maruclja (Interservis). Ko se kasneje oglasim tam, da zadevo uredimo, pa me kar malo razočarajo - stekla seveda nimajo :?
Dobava - šele v sredo (naslednji teden), potem pa še nekaj čakanja, da pridem na vrsto ...
Očitno dobave nadomestnih delov potekajo le enkrat tedensko ...
Se komu sanja, kako pogosto to dejansko opravljajo?

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 13. Januar 2009, 19:13

Po moje takrat, ko se jim nabere nekaj zadev. Ko sem bil pri Kadivcu enkrat na ocenitvi, mi je rekel, da za cenitev rabi tri dni, saj mora cene dobiti iz Avstrije !?
Tudi, ko sem pred časom iskal semering za vstrajnik pri Šternu, sem mu seveda osebno dal podatke motorja, potem so me pa poklicali šele čez dva dni. Tako, da še semeringa nimajo na lagerju, kaj šele kaj drugega.
Jaz na splošno s servisi Subaru pri nas nisem zadovoljen.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 13. Januar 2009, 19:35

Jaz pa s servisi načeloma da - dobavljivost delov pa je res bolj tako tako.

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 13. Januar 2009, 20:18

bodte veseli, da je tako. Na vw in renault servisih imajo vse dele na zalogi - pa še to pomoje vsak teden vse na novo naročajo, k jim sproti zmanjkuje. ;-)
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 13. Januar 2009, 20:19

p.s. sej veste; povpraševanje - ponudba :-)
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 13. Januar 2009, 20:24

na IS robo naročajo vsak ponedeljek dopoldan; iz Italije jo pripeljejo v sredo; kolikor vem naročajo samo enkrat tedensko;

v praksi to pomeni, da tisto kar naročiš v ponedeljek zjutraj dobiš v sredo popoldan/v četrtek; je treba ujet tajming; če naročaš v ponedeljek popoldan,.. si pač kuhan in pečen

če bi se zavarovalnica strinjala (dvomim), bi bilo zanimivo poklicat v Celovec,...

glede na to, da ti očitno stekla ni zdrobilo in je avto vozen,.. boš lažje počakal kak teden, dva,.. tri? :twisted:
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 13. Januar 2009, 20:48

Tako kot je Gorazd napisal - kar se na IS naroči do pon. zjutraj, se da dobit v sredo popoldan...

Gore a na carglass si vprašal?

Jaz raje prepustim menjavo stekla firmi, ki se ukvarja samo z menjavo avtostekel, kot pa vajencem na uradnem servisu. Ampak to je pač moje osebno mišljenje... :cool:

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1443
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 13. Januar 2009, 21:06

bodte veseli, da je tako. Na vw in renault servisih imajo vse dele na zalogi - pa še to pomoje vsak teden vse na novo naročajo, k jim sproti zmanjkuje.

p.s. sej veste; povpraševanje - ponudba
A to je to ... potem sem pa kar malo pomirjen :-)
Ker na Toyoti tudi nimajo nič od nič na zalogi. Komplet za menjavo zobatega jermena sem iskal na treh največjih slovenskih servisih in se na koncu sprijaznil s trodnevnim dobavnim rokom. Isto končniki, roka brisalca itd ... Sem jih posebej vprašal in so mi povedali, da za nalogi nimajo nič. Tudi za bolj razširjene modele ne.

Sicer sem pa tudi jaz na Subaruju dal steklo menjat mojstrom, ki jim je to vsakodnevna rutina in ne na servis.

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5067
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 13. Januar 2009, 21:07

NoFEAR napisal/-a:Gore a na carglass si vprašal?
Jaz raje prepustim menjavo stekla firmi, ki se ukvarja samo z menjavo avtostekel, kot pa vajencem na uradnem servisu. Ampak to je pač moje osebno mišljenje... :cool:
Apsolutno brez razmisleka.
Saj pri steklu še posebej vetrobranskemu lahko kasneje hitro
pride do komplikacij.
Vedi pa da bo moral avto čez noč ostati v delavnici ker se
mora posušiti po teh temperaturah ni za reskirat ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619

Odgovor Avtor: gorazd0 » 13. Januar 2009, 21:39

pazi, da ne dobiš kopije stekla, ker se zna zgodit, da boš imel popačeno sliko (nepravilnosti v steklu,..); na lastne oči sem videl 2 taka primera;

kar se pa izvajalca tiče - poznam kleparja, ki je prej delal pri Kržiču; jaz ne bi imel nobenega pomisleka, da nebi dal tega njemu narest - če bi še delal tam (je šel na svoje); tko da - uradno ni nujno slabo;
je pa res, da Carglass več šip zmontira kot npr. IS :-)
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296

Odgovor Avtor: irCAR81 » 13. Januar 2009, 21:56

gorazd0 napisal/-a:na IS robo naročajo vsak ponedeljek dopoldan; iz Italije jo pripeljejo v sredo; kolikor vem naročajo samo enkrat tedensko;
Podobno je pri Kržiču.

Jaz bi se zadovoljil s šipo iz Carglass. K njim sem šel da so mi jo dal ven ni nazaj notr, ker je popokal silikon in bi jo lahko izgubil.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 14. Januar 2009, 05:08

Hvala za informacije. Torej je pri Japoncih to naročanje delov res bolj nerodno - za Toyoto me kar malo čudi, saj jih ni tako malo.

Sam sem se odločil za Maruclja, ker so se doslej vedno zelo potrudili, ko je šlo za moje konjičke. Prepričan sem, da bodo lažje dobili res pravo steklo (ima tudi gretje!) in da jim ne bo problem, saj tega kar nekaj naredijo. Omenili so tudi, da bo avto nekaj časa v delavnici, da se pripravi na operacijo :D

Na Carglass sem sicer pomislil, pa je imel znanec slabe izkušnje. Pa tudi sicer sem prepričan, da Marucljev servis lahko zadevo dobro uredi, pa še kakšno drugo malenkost jim lahko dodam.
Meni so fantje kar všeč, niso šalabajzerji in furjasti, pa tudi ekipa je stalna (kar je običajno dober znak pri podjetju).

Skratka - pri jutranji vožnji v službo, se počeno steklo ni nič poznalo - ker je bilo vse zasneženo :D

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Kraj: mb

Odgovor Avtor: pilgrim » 14. Januar 2009, 05:37

bi za zavarovalnico veljalo, če bi steklo kupil v avstriji in ga dal pri nas vstaviti, ker tukaj, takoj za mejo, je servis, sicer za seat in subaru, kjer dobiš del (iz dunaja) naslednji dan?

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 14. Januar 2009, 07:02

O tujini tokrat nisem razmišljal - kaj pa vem. Tukaj dobim nadomestni avto, pa fantje v miru naredijo.
Mudi se pa posebej ne - čeprav bi si človek želel, da je zadeva hitro pod streho. K sreči je razbito pred ogledalom. Ker pa je lepljeno, naj se ne bi razsulo.

V vednost verjetno bo še komu koristilo. Nekako sem bil prepričan, da za izdajo nadomestne vinjete potrebujem račun in del nalepke, ki ti ostane ob lepljenju. Vendar sedajle berem na DARSovi strani:
Če gre za zamenjavo vetrobranskega stekla, potem potrebujejo dvoje:
1. Odstranjeno vinjeto, ki je bila nameščena na vozilu. Pri odstranjeni polletni vinjeti mora biti razviden rok njene veljavnosti, v nasprotnem primeru je treba priložiti še račun o njenem nakupu.
2. Kopijo računa za zamenjavo vetrobranskega stekla oziroma kopijo računa za zamenjavo dela enoslednega vozila, ki ga je izdala delavnica, v kateri je bilo popravilo opravljeno.

Torej jih bom naprosil, da mi odrežejo del stekla z vinjeto, sicer bo malo smešno, če bom celo steklo vozil s seboj :shock: :shock:

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Re: Dobavljivost rezervnih/nadomestnih delov

Odgovor Avtor: subi92 » 14. Januar 2009, 09:06

gore napisal/-a:Včeraj mi je v vetrobransko steklo priletel kamen(ček) in?
Najraje ne bi imeli nič zaloge :? (na žalost je tega vse več - še men se včasih meša v firmi kjer delam ko ne morm narest kar je treba zarad tega ko čakam, potem se pa mudi) , jest bi na tvojem mestu naroču in pelu ko bodo dobili. Vožnja z majhno luknjico ali razpokico ni tako nevarna kot se zdi. Jaz bi počakal - kakšna tujina :lol:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov