temperatura - impreza
temperatura - impreza
Pozdrav,
Neki me je začela hecat temperatura... Prej je vedno, karkoli sem delal (lavfanje na mestu, tiščanje na polno, itd), bila na 1/3 števca.. Zdej je pa začela nihat in je navadno nekje med polovico in 3/4.
Opazil sem, da dela samo en ventilator - kar bi verjetno lahko bil vzrok, da je temperatura malce povišana, ko avto stoji na mestu. Ampak ko se spet peljem, ne pade več nazaj na 1/3, kot bi morala bit.. Kaže vse to mogoče na okvaro termostata? (števec na random niha)
Do kritične temperature do zdaj še ni prišlo in rad bi čimprej poskrbel, da se to ne zgodi.
Najprej nameravam porihtat drugi ventilator in zamenjat termostat. Mogoče kdo ve, kje se nahaja?
LP
Neki me je začela hecat temperatura... Prej je vedno, karkoli sem delal (lavfanje na mestu, tiščanje na polno, itd), bila na 1/3 števca.. Zdej je pa začela nihat in je navadno nekje med polovico in 3/4.
Opazil sem, da dela samo en ventilator - kar bi verjetno lahko bil vzrok, da je temperatura malce povišana, ko avto stoji na mestu. Ampak ko se spet peljem, ne pade več nazaj na 1/3, kot bi morala bit.. Kaže vse to mogoče na okvaro termostata? (števec na random niha)
Do kritične temperature do zdaj še ni prišlo in rad bi čimprej poskrbel, da se to ne zgodi.
Najprej nameravam porihtat drugi ventilator in zamenjat termostat. Mogoče kdo ve, kje se nahaja?
LP
Pomoje je to napaka zaradi ventilatorja. Če ventilator ne hladi, potem se take stvari dogajajo.
Tako se je meni obnašal avto, ko je premalo hladilo. Kraki ventilatorja so bili premajhni zaradi liftkita, kjer sem odmaknil školjko od šasije, in ker imam ventilator vezan na vodno pumpo direktno, je le ta ostal nižje kot hladilnik, ki je pa pritrjen na školjko in ni več hladilo tako kot bi moralo.
Tako se je meni obnašal avto, ko je premalo hladilo. Kraki ventilatorja so bili premajhni zaradi liftkita, kjer sem odmaknil školjko od šasije, in ker imam ventilator vezan na vodno pumpo direktno, je le ta ostal nižje kot hladilnik, ki je pa pritrjen na školjko in ni več hladilo tako kot bi moralo.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ja, ampak temperatura bi pri lepi vožnji, recimo 90km/h, morala začet padat, a ne? Takrat bi moralo biti dovolj pretoka tudi čisto brez ventilatorjev...
Anyway.. Na hiter sem pregledal ventilatorje.. Vse varovalke in releji zgledajo ok.. Zgleda da je crknil.. Moram do avtoelektričarja, da vidim če se ga da zrihtat. Nov verjetno ni poceni...
LP
Anyway.. Na hiter sem pregledal ventilatorje.. Vse varovalke in releji zgledajo ok.. Zgleda da je crknil.. Moram do avtoelektričarja, da vidim če se ga da zrihtat. Nov verjetno ni poceni...
LP
Kot mi je razložil Kržič, so imele GT-jke:
- 1 ventilator - verzija brez klime
- 2 venitilatorja - s klimo
Po crashu smo 'disablali' klimo in od takrat je meni delal samo 1 ventilator. Temperatura je bila normalna.... rock solid na sredini, razen pri "dolgotrajnejšem" driftanju.... tam med 5-7 krogi po rondoju v 2. prestavi blizu blokade je šla temperatura proti MAX. Ko sem zapeljal ven iz rondoja se je po 500-1000m normalne vožnje števček vrnil v normalen položaj.
Kaj pa če ti samo senzor nagaja?
- 1 ventilator - verzija brez klime
- 2 venitilatorja - s klimo
Po crashu smo 'disablali' klimo in od takrat je meni delal samo 1 ventilator. Temperatura je bila normalna.... rock solid na sredini, razen pri "dolgotrajnejšem" driftanju.... tam med 5-7 krogi po rondoju v 2. prestavi blizu blokade je šla temperatura proti MAX. Ko sem zapeljal ven iz rondoja se je po 500-1000m normalne vožnje števček vrnil v normalen položaj.
Kaj pa če ti samo senzor nagaja?
Morala bi padat samo ko greš brez gasa po hribu navzdol, vožnja vodo segreva in ker ti en ventilator ne ohladi dovolj, se zadeva stalno segreva. Vsaj pri meni je bilo tako.dawet napisal/-a:Ja, ampak temperatura bi pri lepi vožnji, recimo 90km/h, morala začet padat, a ne? Takrat bi moralo biti dovolj pretoka tudi čisto brez ventilatorjev...
LP
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Re: temperatura - impreza
dawet napisal/-a:zamenjat termostat. Mogoče kdo ve, kje se nahaja?
LP
Spodaj takoj plastičnim plastičnim kolenom na katerega pride spodnja cev hladilnika. Je pa nov original cca 30€. Odviješ dva vijaka ki držita tisto koleno na vodno pumpo in si pri termostatu.
to se pa ne strinjam, če je voda pregreta in se pelješ s konstantno hitrostjo (ne v visokih obratih seveda), bi mogla temp. padati ventilator je bolj kot ne za počasne hitrosti in ko si na mestu, ko pa se pelješ recimo 90 pa vstopni zrak bolj hladi kot vetrnicanebivedu napisal/-a:Morala bi padat samo ko greš brez gasa po hribu navzdol, vožnja vodo segreva in ker ti en ventilator ne ohladi dovolj, se zadeva stalno segreva. Vsaj pri meni je bilo tako.dawet napisal/-a:Ja, ampak temperatura bi pri lepi vožnji, recimo 90km/h, morala začet padat, a ne? Takrat bi moralo biti dovolj pretoka tudi čisto brez ventilatorjev...
LP
To maš popolnoma prav. Če je vse ok midlim da je že pri ene 60 na uro vetra več kot ga naredi ventilator.. pri višjih brzinah pa veternica bolj kot kaj drugega ovira pretok zraka čez hladilnik.jayz napisal/-a:to se pa ne strinjam, če je voda pregreta in se pelješ s konstantno hitrostjo (ne v visokih obratih seveda), bi mogla temp. padati ventilator je bolj kot ne za počasne hitrosti in ko si na mestu, ko pa se pelješ recimo 90 pa vstopni zrak bolj hladi kot vetrnica
@Dewet-simptomi ki jih ti opisuješ nakazujejo okvaro termostata.
Zato ti priporočam da začni tam,ker je to res majhen strošek
zaradi katerega se lahko tudi dihtunge na glavi odločijo spustiti.
Če bi bil hin senzor temperature bi ti ventilator ves čas laufal
Če pa je hin senzor za števček je pa to druga stvar,ki te
seveda zavaja z svojim delovanjem.
Kar se tiče ventilatorjev se nimaš kaj sekirati če ti dela le eden,
ker drugi je itak namenjen za klimo.
Kar pa se tiče termostata pa le vzemi original ker vse ostalo ni vredno
svojega imena
Zato ti priporočam da začni tam,ker je to res majhen strošek
zaradi katerega se lahko tudi dihtunge na glavi odločijo spustiti.
Če bi bil hin senzor temperature bi ti ventilator ves čas laufal
Če pa je hin senzor za števček je pa to druga stvar,ki te
seveda zavaja z svojim delovanjem.
Kar se tiče ventilatorjev se nimaš kaj sekirati če ti dela le eden,
ker drugi je itak namenjen za klimo.
Kar pa se tiče termostata pa le vzemi original ker vse ostalo ni vredno
svojega imena
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov