Zanašanje avta v levo
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 954
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Zanašanje avta v levo
V ponedeljek sem zamenjal platišča in gume. Gume so nove.
A glej zlomka - že takoj, ko sem se odpeljal od vulkanizerja, sem opazil, da avto zavija v levo. Sedaj opažam, da kdaj gre naravnost, večinoma pa ga nosi v levo.
Kaj vraga se je zgodilo?
Zanič gume, platišča, kakšen udarec pri menjavi v kakšen del podvozja?
Je mogoče še prehladno za letne gume, pa imam zato tak občutek?
A glej zlomka - že takoj, ko sem se odpeljal od vulkanizerja, sem opazil, da avto zavija v levo. Sedaj opažam, da kdaj gre naravnost, večinoma pa ga nosi v levo.
Kaj vraga se je zgodilo?
Zanič gume, platišča, kakšen udarec pri menjavi v kakšen del podvozja?
Je mogoče še prehladno za letne gume, pa imam zato tak občutek?
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Ja, saj. Pičkarija sem jezen.
Prej ni bilo težav ... potem pa - kot bi odrezal.
Videl sem sicer (čeprav sem klepetal zunaj), da so med dvigovanjem od tal delali počasi in trije gledali koliko/kako dvigniti - če sem prav slišal, jih je skrbelo za diferencial/kardan ... ampak kasneje se mi zdi, da je šlo brez udarca
Sicer pa sledi optika.
Prej ni bilo težav ... potem pa - kot bi odrezal.
Videl sem sicer (čeprav sem klepetal zunaj), da so med dvigovanjem od tal delali počasi in trije gledali koliko/kako dvigniti - če sem prav slišal, jih je skrbelo za diferencial/kardan ... ampak kasneje se mi zdi, da je šlo brez udarca
Sicer pa sledi optika.
Katere gume si pa dal gor?
A veš zakaj je bil prej avto nižji? Ker si imel 195/65/15 gume na avtu (predpisane so 205/70/15), in so te gume 5.3% manjše od originala ali lepše povedano kar 2,2cm nižje od originala v polmeru (4,4 v premeru), torej je bil avto 2cm nižji kot sedaj.
Lahko je problem v gumah, da so gume z enakim vzrocem in potem vedno vleče na eno stran - ta problem je najbolj izrazit pri gumah za terence, ko je vzorec enak in je vseeno kako gumo montiraš na avto - potem pa vedno vleče v eno stran.
A veš zakaj je bil prej avto nižji? Ker si imel 195/65/15 gume na avtu (predpisane so 205/70/15), in so te gume 5.3% manjše od originala ali lepše povedano kar 2,2cm nižje od originala v polmeru (4,4 v premeru), torej je bil avto 2cm nižji kot sedaj.
Lahko je problem v gumah, da so gume z enakim vzrocem in potem vedno vleče na eno stran - ta problem je najbolj izrazit pri gumah za terence, ko je vzorec enak in je vseeno kako gumo montiraš na avto - potem pa vedno vleče v eno stran.
Preveri, če so jih pravilno montiral. Te gume so asimetrične in morajo biti leve in desne različne. Da ti niso 4 leve zmontiral na avto?
Ena v to stran, druga pa v drugo stran
http://www.ctyres.co.uk/product/pic/con ... ntact2.gif
Ena v to stran, druga pa v drugo stran
http://www.ctyres.co.uk/product/pic/con ... ntact2.gif
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Slučajno našel na spletu http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 12701feeed - čeprav meni nič ne trese, le zavija levo.
Vse gume so montirane tako, da je zunaj napis OUTSIDE, kar naj bi bilo v redu.
Skočil sem na (drugo) črpalko in napolnil tako, kot piše na vratih - spredaj 2 in zadaj 1.9. Pa se mi ni zdelo kaj dosti drugače.
Očitno mi ostane le optika. Kje je kakšna dobra? Mehanikar mi je svetoval Gregorca v Mengšu.
Vse gume so montirane tako, da je zunaj napis OUTSIDE, kar naj bi bilo v redu.
Skočil sem na (drugo) črpalko in napolnil tako, kot piše na vratih - spredaj 2 in zadaj 1.9. Pa se mi ni zdelo kaj dosti drugače.
Očitno mi ostane le optika. Kje je kakšna dobra? Mehanikar mi je svetoval Gregorca v Mengšu.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov