Elektromehanski ventil prostega teka - IACV
Elektromehanski ventil prostega teka - IACV
Zanima me kje ima Subaru, točneje Legacy senzor za zaviranje motorja po klancu navzdol (ne vem kako se temu reče).
Se pravi, ko je motor že dovolj ogret in se pelješ po klancu navzdol, bi moral motor nad 3000 obrati zavirati.
No meni to ne dela. Ko pride do 3000 malce cukne (kot bi hotel zavirati), nato pa obrati le še naraščajo in motor ne zavira. Sklepam, da ima nekje nek senzor, ki je mogoče tudi le za očistit (kot senzor prostega teka ??) ??
Se pravi, ko je motor že dovolj ogret in se pelješ po klancu navzdol, bi moral motor nad 3000 obrati zavirati.
No meni to ne dela. Ko pride do 3000 malce cukne (kot bi hotel zavirati), nato pa obrati le še naraščajo in motor ne zavira. Sklepam, da ima nekje nek senzor, ki je mogoče tudi le za očistit (kot senzor prostega teka ??) ??
Don't allow your mind tell your heart what to do.
iskreno ne vem o kakem senzorju govoris, lahko ti pa povem da ma alfa fuel cut-off ce mas obrate nad sprostim tekom(recva 1100+rpm) in TPS na nuli....vse to se dogaja znotraj ECUja z normalnim naborom senzorjev
ps
je pa res da ma alfa stikalo ki pove ECUju da mas TPS v nulti poziciji, ce stikalo zataji motor slabo drzi prosti tek in tudi zavira bolj bedno
ps
je pa res da ma alfa stikalo ki pove ECUju da mas TPS v nulti poziciji, ce stikalo zataji motor slabo drzi prosti tek in tudi zavira bolj bedno
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
In naloženosti avta...birdy napisal/-a:to je cist odvisn od naklona klanca
Če klanec ni prestrm, potem obrati padajo...Thomas22 napisal/-a:Zgleda da se ne zastopimo.
Kadar se pelješ navzdol recimo z drugo prestavo ene 40 km/h in spustiš gas, obrati začnejo padati in ne naraščati. Je tako?
Avtomobilski motorji nimajo posebnih mehanizmov za zaviranje z motorjem (kot nekateri tovornjaki in avtobusi). Zavira pač kolikor to omogoča kompresija posameznih cilindrov.
D.
Re: Senzor zaviranja motorja Legacy
Še drugačna razlaga: pri istih pogojih (isti naklon klanca, ista obremenitev vozila) včasih motor zavira (in tu ne mislim kot tovornjak, ampak tako da obrati padajo) včasih pa pospešuje. Čuti se rahlo cukanje pri 3.000 vrtljajih, kot bi hotel zavirati oz. kot bi hoteli obrati padati, pa ne.
kot sm napisal par postov visje, sistem "fuel cut-off" deluje na alfi ko je aktivno stikalo za nujto pozicijo lopute(popolnoma odvzet gas) preveri ce ga ima tudi subaru in ce ga ma potem preveri delovanje
ce je inkorporiran v TPS(trothle possition sensor) pol je mogoce potrebno nastavit TPS
ps
ce si spreminjal sesalni/izpusni del, potem zna to bit tvoj problem - moj outback s spremenjenim izpuhom komi kaj zavira
ce je inkorporiran v TPS(trothle possition sensor) pol je mogoce potrebno nastavit TPS
ps
ce si spreminjal sesalni/izpusni del, potem zna to bit tvoj problem - moj outback s spremenjenim izpuhom komi kaj zavira
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Subaru nima stikala, ker pa je TPS potenciometer, lahko glede na položaj ugotovi, ali je gas pritisnjen in se glede na to odloči za 'fuel cut'.. Sicer pa tudi fergazerski motorji brez 'fuel cut'-a zavirajo.birdy napisal/-a:kot sm napisal par postov visje, sistem "fuel cut-off" deluje na alfi ko je aktivno stikalo za nujto pozicijo lopute(popolnoma odvzet gas) preveri ce ga ima tudi subaru in ce ga ma potem preveri delovanje
Jaz bi težavo iskal pri 'idle' ventilu oz morda kakšnih senzorjih, ki vplivajo na prosti tek.
D.
Možno, da bo to, ker mi včasih tudi na mestu obrati ne padejo. Ventil prostega teka naj bi bil kje?
to ze res, vendar isti tip motorja s fergijem ali injecjone, bo injecjone z F-C dosti bolj zaviral koker fergi...ali drugace: tudi brez F-C bo injecjone motor zaviral, samo slabse, kar je pa tocno thomasov problem....ne trdim da je tle razlog, je pa za preveritdanci1973 napisal/-a:Sicer pa tudi fergazerski motorji brez 'fuel cut'-a zavirajo.
ps
pr vsakmu avtu je TPS potenciometer, sam nekateri majo znotraj njega vgrajeno se stikalo za koncne pozicije pozicijo...edin avto da vem da ma to stikalo posebej je moja "87 alfa, vse novejse alfe majo stikalo in TPS v enem integriranem kosu
Ventil prostega teka naj bi bil kje?
zdej pa napiši za katerega Legacy-ja se gre ?
The only treasure my car came with was rust...
The only treasure my car came with was rust...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost