ročna zavora - elektronska ali ročna

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
Karl
Uporabnik foruma
Prispevki: 104

ročna zavora - elektronska ali ročna

Odgovor Avtor: Karl » 17. Marec 2013, 13:33

Živjo,
V novejših modelih Subarujev so vedno bolj prisotne elektronske ročne zavore. Meni se zdi ta napredek korak v povsem napačno smer. Skratka, ročno zavoro hočem tako, kot je bila doslej!

Zanima me: ali je kdo že kje videl kak KIT za predelavo el. ročne v klasično? Zdi se mi, da je tak poseg prej nemogoč, kot mogoč. Ali je kdo kaj videl in slišal o takih predelavah?

(problem prehoda na el. ročno zavoro ni samo Subarujeva modna muha, tudi drugi se masovno poslužujejo tega....z nekaj redkimi izjemami med novostmi, ki uporabljajo klasične ročne: nov BMW 3, nova Mazda 6, nova Škoda Octavia...)
Jeremy Clarkson o Subaru Outbacku:
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Re: ročna zavora - elektronska ali ročna

Odgovor Avtor: klemz » 17. Marec 2013, 13:44

Pr AGju sta Škoda in Seat na klasičnih, pa gospodarska vozila na srečo. Pedelava pomoje ne pride v poštev, usaj pr AGju ker je ročna na vsa štiri kolesa (če se ne motim) in dejansko ko jo "zategneš" ti pedalka za bremze malenkost not pade, se prav je vezan na isti sistem.

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: ročna zavora - elektronska ali ročna

Odgovor Avtor: j4ka » 17. Marec 2013, 19:51

je možno, da je elektronska ročna zavora vezana na isti sistem, kot ABS/ESP? To verjetno zelo poceni komponento, ki ne potrebuje več samostojne naplejave in v nekaterih primerih tudi čeljusti in celo ločenih diskov/bobnov.

vsekakor je blesava zadeva. glede kitov pa ne vem.
sapere aude

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost