servisni material ?

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
denis
Uporabnik foruma
Prispevki: 55

servisni material ?

Odgovor Avtor: denis » 16. December 2014, 12:29

Po vsej vrjetnosti je to že kje napisano.. In če je, prosim moderatorja, da to temo prenese tam kamor spada..
Torej.. zanima me če je kakšen internetni ponudnik oz. kakšna trgovina, ki ima vsaj kanček cenejše dele za subaruje kot ostale ?
Zanima me zato, ker bom delal servis na moji imprezi 1.8 in me je zabolela glava že samo pri tesnilu glave (40€) potrebuješ pa dve tesnili in kje so šele filtri,končniki, puše, zavorne obloge itd (; Malce so me presenetile cene, glede na to, da sem prej za renoja in fiata nisem dal za tesnilo glave več kot 20€ :P
torej, če obstaja kje kjer bi naročil dele malo ceneje bi bil hvaležen pomoči :)

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Re: servisni material ?

Odgovor Avtor: LSlabe » 16. December 2014, 13:32

Če si član Subaru kluba imaš pri potokarju 20% popusta.
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
Uporabnik foruma
Prispevki: 415
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Avtor: Topo » 16. December 2014, 20:31

Jaz imam dobre izkušnje s trgovino OLEF: http://trgovina.olef.si/default.asp?mid=sl&pid=avtodeli" onclick="window.open(this.href);return false;

Za potrošni material imajo kar ugodne cene, le tesnila glave se morda splača vzet original.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 16. December 2014, 21:24

Jaz vedno najprej pogledam na eBay. Je pa tudi tule baje poceni http://www.subaru.pl/serwis_atz.html

http://www.subaru-globalws.com/s013/swf ... 67_img.jpg
Don't allow your mind tell your heart what to do.

denis
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: denis » 16. December 2014, 21:37

na olefu nimajo nobene cene o. nimajo nič na zalogi... gledam zdaj po ebayu pa so cene kar ugodne samo ne vem koliko časa traja dobava in način plačila..

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 16. December 2014, 21:56

Za ebay pride prav paypal:)

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 17. December 2014, 00:39

Iz lastnih izkušenj svetujem: če se le da, kupi original.
Kvaliteta rez. delov je neprimerno boljša od kopij.

Sploh semeringe itd... kitajska tesnila so še kar (a slabša od originalnih), ampak kar je gume - pa samo original.

Vem kako je, ko ti teden po "generalki" avto pušča kot cedilo za špagete (dobesedno!).

Jaz sem veliko kupoval na servisu v ZDA (motor EJ251).
Fiat.
Brez panike.

denis
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: denis » 17. December 2014, 02:12

v bistvu ni potrebe menjave tesnil ampak sem se odločil da bom menal, da se bom bolje počuitil (: to vse sem se pa odločil predno sem zvedel cene hahah
Malo bom še pobrskal konec tednapa vrjetno naročim kjer bo najbol ugodno.. a je kakšna posebna firma tesnil za glavo ki se ih moram izogibat ali pa ki so zaželjene ? za pokrov ventilov ni tako hudo nevarno an ?
Še eno vprašanje, ki ne sodi ravno sem.. olje ki ga priporočate za v motor in če bo 5l dovolj ? za menjalnik in dif. vem da mora biti gl5 za motor sem pa nekje zasledil da elf 10w40 ali 5w40 ? boto v redu ? pri oljnem, bencinskem in zračnih filtrih pa tko nima bit kej preveč razlike kje ga kupim ker so vsi okoli 10-20€ an ?
hvala za pomoč.! :thup

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 17. December 2014, 06:41

Glede na to da imaš 1.8 motor, pa če ti dihtnga na glavi ni spustila, pusti pri miru! Sej veš, dont fix it if it aint broken. Škoda denarja, pa tut pri 1.8 ti ne bo kar tko spustila, če že naredi glavni servis pa tesnila na pokrovih ventilov, če kej pušča.

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma
Prispevki: 682

Odgovor Avtor: Fusion » 17. December 2014, 08:48

ravno včeraj pustil lep kupček € pri http://www.kotal-trade.si" onclick="window.open(this.href);return false;
redne cene so bile enake kot iz tujine http://www.rexbo.eu" onclick="window.open(this.href);return false;, z lepo besedo pa smo prišli dost ceneje.
Sem se pa vse preko emailov zmenil in kar hitro odgovarjajo.
Pošljel seznam kaj vse potrbuješ, pa prosiš za cene. Če bi rad imel kaj od posebnega porizvajalca, še to zraven napišeš.

denis
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: denis » 18. December 2014, 13:16

Bom kar zamenjal še te tesnila in vse tako drobnarijo, da imam pol merno vest in nasplošne mir za leto dve s tem..
V bistvu ni nekih razlik med cenami nikjer.. edino e-bay ima dosti ugodno sao je pa to spet križ po svoje.. vrjetno bom kar v lokalni trgovini naročil vse, kjer imam tudi nekaj popusta in bo najvrjetneje najugodnejše (;
Sem pa gledal na e-bayu komplet za glavni servis (vodna pumpa, šponarji, ermen...) a je kdo naročil to že na e-bayu ? je to to kar naročiš ali je potem vse kar nekaj ?

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 18. December 2014, 14:45

Z Ebaya je vse ok, če naročaš pri preverjenih prodajalcih, bo blisk več povedu ;)

Nč več turbo...

denis
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: denis » 21. December 2014, 09:25

še eno uprašanje.. (;
glede na cene in na to da, se samo tesnilo glave in pokrova ne splača menjat, ker tu pridejo še neka druga tesnila svečk ali česa, bi najvrjetneje prišlo najceneje da naročim komplet tesnil za glavo motorja iz ebaya (italija, anglija..), ki bi me prišla 90-150€ nekje, v slovenijipa bi me samo tesnili za glavo in pokrov prišli 100€ in več...
zanima me samo, kateri ti ponudniki oz prodajalci so zanesljivi, da ne bi naročil mačka v žaklju (:
primer: http://www.ebay.it/itm/SUBARU-IMPREZA-L ... 3cde62fac8" onclick="window.open(this.href);return false;

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 21. December 2014, 09:42

100% Feedback positivo tole ti use pove, če ni s paketom use ok, daš prijavo. Ebay je ok, kolega stalno naroča robo od kitajčkov, k kej ne dela jim pove, pa dobi nove stvari zaston al pa kej ekstra.

denis
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: denis » 21. December 2014, 10:00

se pravi ni neke bojazni glede tega ebaya.. kašen je pa najboljši način plačila ?

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost