Pnevmatsko orodje

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Odgovori
vroom
Novinec
Prispevki: 5

Pnevmatsko orodje

Odgovor Avtor: vroom » 31. Avgust 2015, 15:18

Zdravo. Zanimam se za pnevmatsko orodje na tej strani http://www.lincos.si/pnevmatsko-orodje-pribor, predvsem brusilnik in ragljo. Je že kdo kupoval pri njih?

S pnevmatskim orodjem še nimam izkušenj, bo običajen garažni kompresor dovolj za poganjanje tega orodja? Zdi se mi da ima okoli 170l/min pretoka.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Re: Pnevmatsko orodje

Odgovor Avtor: danci1973 » 31. Avgust 2015, 17:46

vroom napisal/-a:Zdravo. Zanimam se za pnevmatsko orodje na tej strani http://www.lincos.si/pnevmatsko-orodje-pribor, predvsem brusilnik in ragljo. Je že kdo kupoval pri njih?

S pnevmatskim orodjem še nimam izkušenj, bo običajen garažni kompresor dovolj za poganjanje tega orodja? Zdi se mi da ima okoli 170l/min pretoka.
Odvisno od tega, kako 'resno' boš uporabljal to orodje... Kolikor vem, je brusilnik precej velik porabnik zraka, tako da ga bo tak majhen kompresor najbrž težko dohajal.

Jaz ima enobatni kompresor z 220 L/min in zadošča za 2x na leto premonitrat platišča, pa za gume pumpat in take zadeve.

Ko pa sem enkrat poskušal nekaj brusit, pa ga je zmanjkalo...

Za batne kompresorje, še posebej pa za to 'hobi ligo', veljat tudi, da motor ne sme delati predolgo - lahko polni nekaj minut, potem pa mora 2-3x toliko mirovati, da se ohladi.

Nekaj nasvetov o izbiri kompresorja najdeš na www.kompresorji-langus.si. še več na to temo pa na strojnisvo.com.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Re: Pnevmatsko orodje

Odgovor Avtor: Thomas22 » 01. September 2015, 06:56

Jaz sem pri njih že kupoval in nisem bil vedno zadovoljen. Prodajajo robo nižjega razreda.
Zmeni se, da če ti ne bo všeč boš vrnil. Jaz sem še vedno nesel nazaj in dobil povrnjeno.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost