Impreza 1998 pokanje na sprednjih kolesih
Impreza 1998 pokanje na sprednjih kolesih
Pozdravljeni
Imam težavo pri Imprezi 98 in sicer ko se peljem po grši luknasti cesti, mi pri sprednjih kolesih nekaj poka. Mogoče kdo ve kaj bi to lahko bilo ?
Hvala
Imam težavo pri Imprezi 98 in sicer ko se peljem po grši luknasti cesti, mi pri sprednjih kolesih nekaj poka. Mogoče kdo ve kaj bi to lahko bilo ?
Hvala
Re: Impreza 1998 pokanje na sprednjih kolesih
Končniki stabilizatorja. verjetno imaš plastične z gumi pušami.
Številka 3
V redkejših primerih pa crkne tudi jabolčni zglob na roki. To je tistale zadeva, ki ni oštevilčena nad napisom T1 ko je tak "rebrasti valj".
Za pregledat so tudi gumijaste puše, ki pridejo na stabilizaator. To je pa levo od številke 3 tista objemka okoli stabilizatorja....
Ampak v večina primerih so res končniki stabilzatorja pod številko 3.
15-35€ po kosu. Menjava je mogoča doma. Daš na dvigalko, odstranš gumo in maš tam takoj pri roki...
Dobiš ga dveh oblik: http://www.subaruoutback.org/forums/att ... ent006.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
ali
http://i.ytimg.com/vi/_7DVk4EuX7Y/maxresdefault.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Lp
V redkejših primerih pa crkne tudi jabolčni zglob na roki. To je tistale zadeva, ki ni oštevilčena nad napisom T1 ko je tak "rebrasti valj".
Za pregledat so tudi gumijaste puše, ki pridejo na stabilizaator. To je pa levo od številke 3 tista objemka okoli stabilizatorja....
Ampak v večina primerih so res končniki stabilzatorja pod številko 3.
15-35€ po kosu. Menjava je mogoča doma. Daš na dvigalko, odstranš gumo in maš tam takoj pri roki...
Dobiš ga dveh oblik: http://www.subaruoutback.org/forums/att ... ent006.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
ali
http://i.ytimg.com/vi/_7DVk4EuX7Y/maxresdefault.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Lp
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Sem pogledal tale zglob (st.3-slika) in na zunaj zgleda čisto vredu, so pa plastiče ja. A je možno da se gumice v zglobu znucajo ? Verjetno bo najbolje pogledati še ostalo, ko bo že enkrat razdrto 
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Tule zgleda OK. Kaj pa na sredi, ko je stabilizator preko gumic vpet na karoserijo, mogoče so se tiste gumice zrabile.
Kakšno je zgornje vpetje sprednjih amortizerjev?
Kakšno je zgornje vpetje sprednjih amortizerjev?
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Če na mestu miruješ in volan naglo sukaš levo desno (~45-90° zasuka) a poka al ne ?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
da preveriš, če je res šel "link" oz končnik stabilizatorja, se lahko kak dan tudi brez enga voziš.
poka pa lahko tudi v amortizerju.
poka pa lahko tudi v amortizerju.
Amortizerji so bili menjani čez zimo vsi štirje. Možno je da so šle tudi gumice pri stabilizatorju kot je rekel Thomas, drugače pa poka samo ko se pelješ po luknasti cesti, ko volan sukaš levo ali desno pa ne. Enkrat ko bom imel čas pa bom tole stvarco razdru da se bo vidl kaj je
Največja verjetnost so linki od stabilizatorja, potem končnik, lahko je lonček na vrhu amrotizerja (meni se je pri enem aftermarket ležaj razletu), lahko je sam amortizer, če maš srečo tko kot jaz ene parkrat, pa samo kolo ni dobro prišravfano. Je zadnja opcija najcenejša dokler ne rata najdražja. 
Na zadnje ko je pokalo čez lukne je bil pa odlomljen GrpN nosilec motorja.
Na zadnje ko je pokalo čez lukne je bil pa odlomljen GrpN nosilec motorja.
Ewo danes sem zamenjal oba končnika stabilizatorja, se zapeljav do Ljubljane, pa nazaj, in pokanja ni več bilo
gumice pri tastarih dveh sta imeli veliko lufta, kot je rekel thomas in zato je najbrž pokalo
Hvala za pomoč
Hvala za pomoč
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost