V nedeljo sem dotočil tekočino za vetrobranska stekla. Ker sem opazil nekaj zelenega volka na (že kar starem) akumulatorju in sem imel čas, sem snel klemi in jih očistil, ter nato nataknil nazaj.
Vedel sem, da bo izgubil radijske postaje in da bo Subijev računalnik verjetno potreboval nove prilagoditve.
Ampak - takoj, ko sem speljal, mi je crknil. Nato na uvozu na cesto iz dvorišča. Pa v treh križiščih ...
Nato se je stanje izboljšalo in zadnjih sto kilometrov ne crkuje več, vendar pa vrtljaji padejo skoraj na 0, ko se bližam križišču in pritisnem sklopko.
Vprašanje: kaj za vraga se mu je zgodilo? Drugega se nisem niti dotikal, računalnik pa bi se tudi že lahko naučil na novo.
Nauk: ne pipkaj stvari, ki delujejo. Četudi so videti grde.
Padec vrtljajev v križišču - ne pipkaj, če dela
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Padec vrtljajev v križišču - ne pipkaj, če dela
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 955
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Uf, sunce jim žarko. A bolj kompliciranega postopka niso uspeli najti
da bi se računalnik ponastavil.
Bom ob priliki poskusil, saj nimam kaj. Mogoče sem imel akumulator izključen premalo časa? Le nekaj minut. Pa se zato še ni vse izgubilo?
Bom ob priliki poskusil, saj nimam kaj. Mogoče sem imel akumulator izključen premalo časa? Le nekaj minut. Pa se zato še ni vse izgubilo?
Ne govori...Meni na fiatu crkne akumulator, čakam en dan da dobim drugega, ga grem zmontirat, zunaj prijetnih -5°C.
Verglal sem 5 minut skupaj da je končno vžgal, in komaj da delal pri pol gaza na malce višje od 1000RPM...Nato sem ga parkrat pustil da se je zadušil, ga ponovno vžigal in ga tako dalje hecal. Potem ko je na mestu kolikor toliko solidno tekel (še vedno smešno) sem se šel pa mal peljat, da se je ogrel in je potem po par minutah bilo spet vse v normalnem stanju. Vžigal je BP, hladen topel nobene razlike.
Uglavnem ga je do konca zmedlo, da ni imel elektrike en dan. Očitno ima prednastavljeno mapo zelo slabo in ne zna delat v takšnih pogojih.
Imaš kaj spremenjeno na sesalnem/izpušnem delu avtomobila? Lahko da ga to zajebava, star umazan filter, ali kak zabasan lonec. In potem je osnovna nastavitev motorja za takšen sestav toliko mimo da ne zna normalno delat....S časom pa se nauči in vzame v zakup in dela BP....
Verglal sem 5 minut skupaj da je končno vžgal, in komaj da delal pri pol gaza na malce višje od 1000RPM...Nato sem ga parkrat pustil da se je zadušil, ga ponovno vžigal in ga tako dalje hecal. Potem ko je na mestu kolikor toliko solidno tekel (še vedno smešno) sem se šel pa mal peljat, da se je ogrel in je potem po par minutah bilo spet vse v normalnem stanju. Vžigal je BP, hladen topel nobene razlike.
Uglavnem ga je do konca zmedlo, da ni imel elektrike en dan. Očitno ima prednastavljeno mapo zelo slabo in ne zna delat v takšnih pogojih.
Imaš kaj spremenjeno na sesalnem/izpušnem delu avtomobila? Lahko da ga to zajebava, star umazan filter, ali kak zabasan lonec. In potem je osnovna nastavitev motorja za takšen sestav toliko mimo da ne zna normalno delat....S časom pa se nauči in vzame v zakup in dela BP....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 955
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Ničesar drugega se nisem niti dotaknil ... je pa točno tako, kot si napisal - vžge takoj in brez pardona. Mrzel, topel, tudi če v križišču crkne. No, sedaj crkne ne več, ampak pade pa tako nizko, da imam že roko na ključu, da ga je...
delovanje v prostem teku, tako imenovani "idle strategy", se mora navadit vsakič na novo ko odklopiš akumulator (ali kako drugače avtu zmanjka elektrike). to je načeloma pri večini avtov z elektroniko.
pomaga pa tudi očistit in podmazat IACV ventil, pa očistiti še zračni dovod. uporabiš karburator sprej za čiščenje in teflonsko (v sili tudi wd40, a mast bo dlje držala) oz. belo mast za podmaz stebla na IAC ventilu.
pa potem procedura kot zgoraj objavljeno. procedura deluje recimo tudi na kia-inem motorju. pa pazi da res ni radia ali pa luči vžganih (ali pa klima, gretje zadnje šipe, ventilator itd.)
pomaga pa tudi očistit in podmazat IACV ventil, pa očistiti še zračni dovod. uporabiš karburator sprej za čiščenje in teflonsko (v sili tudi wd40, a mast bo dlje držala) oz. belo mast za podmaz stebla na IAC ventilu.
pa potem procedura kot zgoraj objavljeno. procedura deluje recimo tudi na kia-inem motorju. pa pazi da res ni radia ali pa luči vžganih (ali pa klima, gretje zadnje šipe, ventilator itd.)
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost