Vlasnici Subaru vozila vozikali se po Velebitu
Vlasnici Subaru vozila vozikali se po Velebitu
http://www.autoblog.hr/images/uploads/5 ... clanak.jpg
http://automania.20minuta.hr/art/vlasni ... a_velebita" onclick="window.open(this.href);return false;
http://automania.20minuta.hr/art/vlasni ... a_velebita" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Vlasnici Subaru vozila vozikali se po Velebitu
Lepo.
Je pa ironično, da se Hrvati prijavljajo na naš forum, obenem pa imajo uradna srečanja bolje zorganizirana s strani zastopnika. Res je tale Slovenija čist pozabljena z vseh strani...
Je pa ironično, da se Hrvati prijavljajo na naš forum, obenem pa imajo uradna srečanja bolje zorganizirana s strani zastopnika. Res je tale Slovenija čist pozabljena z vseh strani...
Kdaj bomo pa mi šli čez velebit s subaruji?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Vse lepo in OK, vendar na tej sliki ni vozila starejšega od 10 let. Še to; zakaj bi morali čez Velebit, če pa še doma nismo naredili nobene ture razen Not. Gorice - Rakitna - kmečki turizem Osredek nad Cerknico in to z 4 x Subaru. Res je, da je Subaru Italija pospešil prodajo na Hrvaškem in mislim, da bodo kmalu Hrvatje uvozniki za Slovenijo, če bo šlo tako naprej. Dobil sem tudi informacijo, da naj bi se delal Subaru centi po Hrvaški nam najbližji nad Reko in pod Klano z off road poligonom. TO JE NEPREVERJENA INFORMACIJA, KO BOM ŠEL NA KRK (CCA V 1 MESECU) SE BOM POZANIMAL DOL. Je pa rez, da sem že lansko leto videl kar nekaj Subarujev s HR reg. tablicami na relaciji Zagreb - Batrovci ( ko sem šel v Srbijo) in tudi na Reki in okolici (Krk), kar jih prej nisem zaznal.
PS: pa še to, nekateri se itak na Subaru forumu obremenjujejo, če se voziš po makadamu (slabih cesta) in cestah, ki voziš na lastno odgovornost. Niso Subaruji samo Impreze STI, WRX, spuščeni turbaki, ITD z oddaljenosti od ceste par milimetrov, so tudi Foresterji, Impreze, Legacy, Outback in XV, ki so normalno ali malo bolj dvignjeni in se da peljati tudi po slabi makadamski napeti cesti ali poti. Tako pač je.
PS: pa še to, nekateri se itak na Subaru forumu obremenjujejo, če se voziš po makadamu (slabih cesta) in cestah, ki voziš na lastno odgovornost. Niso Subaruji samo Impreze STI, WRX, spuščeni turbaki, ITD z oddaljenosti od ceste par milimetrov, so tudi Foresterji, Impreze, Legacy, Outback in XV, ki so normalno ali malo bolj dvignjeni in se da peljati tudi po slabi makadamski napeti cesti ali poti. Tako pač je.
Gremo narest potem spet kak off road dan s subaruji.
Sam imam ogledanih (sem jih že prevozil sam) kr nekaj poti.
Recimo v Kočevskem rogu (jo prevozim parkrat na leto):
Lašče, Topla Reber, Podstenice, Baza 20, Veliki Rog, Žaga, Komarna vas, Čermošnjice, Planina, ... Črnomelj. Pred Črnomljem (da ne greš ven iz hoste) pa potem Stražji vrh, Sredgora, Koprivnik, Laze pri Oneki, Rajhenav, Onek, Griček pri Željanah, kočevje.
Vmes se da videt ogromno zanimivih stvari. Recimo Baza 20 (baza in bolnišnice), bolnišnica jelendol, stari bunkerji. Če bo v bazi 20 oskrbnik še isti, si lahko tudi jezero pod stavbo ogledamo - imajo toliko vode, da se lahko po njem s čolnom zapelješ - nekje vode za pol leta, če bi tam živelo 250 ljudi (politiki - visoke živine), gozdarske hiše, vzgajališče jelenov in ostale srnjadi, smučišče Čermošnjice (da se priti s foresterjem čisto do vrha smučišča), Mirna gora (odlična hrana na vrhu v gostilni pod opazovalnem stolpu), področje, ki ga imenujejo jezero v kočevskem rogu, ker je bilo nekoč (par miljonov let nazaj) tam jezero in najdeš lupine vodnih polžev in školjk, potem se da videt ostanke stare žage, ki so jo kočevarji uporabljali (tam je sedaj postavljen ot en muzej s slikami sredi gozda), Ledena jama (2 sta v kočevskem rogu, kjer je celo leto polno snega in ledu notri), ....
Vse skupaj je nekje 150km izključno makadama in vožnje za cel dan, če se ne nori (meni sicer ni do norenja, vidim in vem, pa da bi nekateri zelo radi po teh makadamih noreli. Ceste so široke od 8m (po tej vsak dan dvakrat pelje avtobus delavce iz in v službo) pa do 3m. Je pa stalno razgiban teren s parimi hudimi nakloni klancev. Verjetno prevozno tudi z imprezo in legacy-jem.
Lahko jo grem celo strasirat in naredim GPS tracke za celo progo in se zmenit za to da bi prišla večja skupina v gostilno kaj pojest. Vožnja je pa čisto na lastno odgovornost, ker se vmes na cesti lahko najde od medveda, jelena do kake divje svinje. Nazadnje sem skoraj mladega prašička zadel (je srečno odlaufal naprej), ker mi je skočil pred avto in sem se komaj ustavil. Pol pa samo po gasu naprej, ker je bil še tok mlad, da ni bil tam brez mame.
Samo povejte, če je kdo za tako vožnjo.
Sam imam ogledanih (sem jih že prevozil sam) kr nekaj poti.
Recimo v Kočevskem rogu (jo prevozim parkrat na leto):
Lašče, Topla Reber, Podstenice, Baza 20, Veliki Rog, Žaga, Komarna vas, Čermošnjice, Planina, ... Črnomelj. Pred Črnomljem (da ne greš ven iz hoste) pa potem Stražji vrh, Sredgora, Koprivnik, Laze pri Oneki, Rajhenav, Onek, Griček pri Željanah, kočevje.
Vmes se da videt ogromno zanimivih stvari. Recimo Baza 20 (baza in bolnišnice), bolnišnica jelendol, stari bunkerji. Če bo v bazi 20 oskrbnik še isti, si lahko tudi jezero pod stavbo ogledamo - imajo toliko vode, da se lahko po njem s čolnom zapelješ - nekje vode za pol leta, če bi tam živelo 250 ljudi (politiki - visoke živine), gozdarske hiše, vzgajališče jelenov in ostale srnjadi, smučišče Čermošnjice (da se priti s foresterjem čisto do vrha smučišča), Mirna gora (odlična hrana na vrhu v gostilni pod opazovalnem stolpu), področje, ki ga imenujejo jezero v kočevskem rogu, ker je bilo nekoč (par miljonov let nazaj) tam jezero in najdeš lupine vodnih polžev in školjk, potem se da videt ostanke stare žage, ki so jo kočevarji uporabljali (tam je sedaj postavljen ot en muzej s slikami sredi gozda), Ledena jama (2 sta v kočevskem rogu, kjer je celo leto polno snega in ledu notri), ....
Vse skupaj je nekje 150km izključno makadama in vožnje za cel dan, če se ne nori (meni sicer ni do norenja, vidim in vem, pa da bi nekateri zelo radi po teh makadamih noreli. Ceste so široke od 8m (po tej vsak dan dvakrat pelje avtobus delavce iz in v službo) pa do 3m. Je pa stalno razgiban teren s parimi hudimi nakloni klancev. Verjetno prevozno tudi z imprezo in legacy-jem.
Lahko jo grem celo strasirat in naredim GPS tracke za celo progo in se zmenit za to da bi prišla večja skupina v gostilno kaj pojest. Vožnja je pa čisto na lastno odgovornost, ker se vmes na cesti lahko najde od medveda, jelena do kake divje svinje. Nazadnje sem skoraj mladega prašička zadel (je srečno odlaufal naprej), ker mi je skočil pred avto in sem se komaj ustavil. Pol pa samo po gasu naprej, ker je bil še tok mlad, da ni bil tam brez mame.
Samo povejte, če je kdo za tako vožnjo.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Saj veš, da sem jaz ZA. Samo termin mora biti pravi. Seveda pa tudi hrana in pijača. JA SEM ZA.
Mislim, da imaš ti itak probleme s turbo subaruji pa itak ne razumeš, da je nekaterim ljudem avtomobila škoda pa nima prav velik veze al je twingo al pa maybach in ali je sposoben določen kolovoz prevozit ali ne. Tako pač jepero112 napisal/-a:PS: pa še to, nekateri se itak na Subaru forumu obremenjujejo, če se voziš po makadamu (slabih cesta) in cestah, ki voziš na lastno odgovornost. Niso Subaruji samo Impreze STI, WRX, spuščeni turbaki, ITD z oddaljenosti od ceste par milimetrov, so tudi Foresterji, Impreze, Legacy, Outback in XV, ki so normalno ali malo bolj dvignjeni in se da peljati tudi po slabi makadamski napeti cesti ali poti. Tako pač je.
Mislim da si ti narobe razumel. Kadarkoli gremo kam po makadamih, se kdo najde na forumu, ki tega ne odobrava (vožnje po makadamskih cestah), in potem pride do kreganja.
Aha, potem, kot lastnik turbo subaruja se moram nujno kregat, čim je omenjen makadam? 
Na zadnje ste se skregal zaradi bicikliranja v naravi, če se ne motim
Na zadnje ste se skregal zaradi bicikliranja v naravi, če se ne motim
Zgleda že tako.strumf666 napisal/-a:Aha, potem, kot lastnik turbo subaruja se moram nujno kregat, čim je omenjen makadam?
So se, ja. Pa čisto za brez veze.strumf666 napisal/-a:Na zadnje ste se skregal zaradi bicikliranja v naravi, če se ne motim
Sej to je tud brezveze. Isto kot da bi se lastniki STI in turbo znižanih subarujev na 1mm razburjali ker nihče z dvignjenim foresterjem ne pride na time attack, track day ali slalom, da bi se potem naslajali kako zanič čas ima.nebivedu napisal/-a:So se, ja. Pa čisto za brez veze.strumf666 napisal/-a:Na zadnje ste se skregal zaradi bicikliranja v naravi, če se ne motim
Čisto brez veze je in to je vsem jasno.
Zgleda pa, da ni vsem jasno zakaj se nam s STI-kami in turbo znižanimi subaruji na 1mm ne paše vozit po makadamu.
Joj kako sem zakuril ene, saj če bi se tudi po avtocesti peljali nas bi bilo samo 4 kom seveda tu v SLO.
Glede biciklistov pa takole; za vas tudi velja zakon, itak so/ste kavboji na kolesu in mislite, da vam ne more nobeden nič, brez upoštevanje cestnih prom. predpisov, izsiljevanje na cesti, neopremljena kolesa (brez luči) in tako dalje.
Prav tako motoristi so največje žrtve; a za njih ne velja 50 km/h čez naselje, ne velja ampak 100 in dalje. Potem pa smrtna zaradi neupoštevanja prom. predpisov in so revčki.
Obe skupini bi morali policaji se mal bolj posvetiti, tudi če je potrebno odvzem koles ali motorjev ali kaj drugega
Se opravičujem vsem, da sem to napisal, kajti 26 let dela v prometu sem videl marsikaj na cestah. Osem ur v pisarni sedeti je najbolj enostavno in piti sto kavic.
SE GLOBOKO OPRAVIČUJEM VSEM, ČE SEM VAS RAZBURIL.
Glede biciklistov pa takole; za vas tudi velja zakon, itak so/ste kavboji na kolesu in mislite, da vam ne more nobeden nič, brez upoštevanje cestnih prom. predpisov, izsiljevanje na cesti, neopremljena kolesa (brez luči) in tako dalje.
Prav tako motoristi so največje žrtve; a za njih ne velja 50 km/h čez naselje, ne velja ampak 100 in dalje. Potem pa smrtna zaradi neupoštevanja prom. predpisov in so revčki.
Obe skupini bi morali policaji se mal bolj posvetiti, tudi če je potrebno odvzem koles ali motorjev ali kaj drugega
Se opravičujem vsem, da sem to napisal, kajti 26 let dela v prometu sem videl marsikaj na cestah. Osem ur v pisarni sedeti je najbolj enostavno in piti sto kavic.
SE GLOBOKO OPRAVIČUJEM VSEM, ČE SEM VAS RAZBURIL.
Pešce si pozabu oment. Ti so šele moonwalkerji. Njim bi mogl pa policaji čevlje vzet.
Kaj ko bi se nehal drkat med sabo, pa bi nardil en tak on in off road dan. 2 skupini, ena vozi po asfaltu, druga off the road, cilj na koncu je pa isti in se tam dobimo, nardimo piknik, zapečemo, kej popijemo in se poveselimo, brez predsodkov in drkanja.
V končni fazi imamo vsi isto znamko avtomobilov.
Sem za :-) Vsekakor pa upam, da bo interes letos, da se dobimo na Vrhniki in kaj vržemo na roštilj :-Dnebivedu napisal/-a:Kaj ko bi se nehal drkat med sabo, pa bi nardil en tak on in off road dan. 2 skupini, ena vozi po asfaltu, druga off the road, cilj na koncu je pa isti in se tam dobimo, nardimo piknik, zapečemo, kej popijemo in se poveselimo, brez predsodkov in drkanja.
Zadnjič spremenil Legacy_46, dne 03. April 2016, 16:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost