Vseen se grem pelat... Zima 2022/23
Re: Vseen se grem pelat... Zima 2022/23
No, treba poudart, da je blo moje mnenje na osnovi razlag iz interneta ... in, tako to potem pride. Najpogostejša razlaga je različna dolžina polosovin, in s tem različna kota na CVjih.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
V začetku leta sem peljal Tourana na TP in sem bil pozoren na tehtanje vozila.
Na sprednj in zadnji osi je bilo zgolj v okolici 20kg razlike levo desno kar se teže tiče.
So očitno naredili nek preračun, da je avto najbolj "uravnotežen" ko ga vozi zgolj voznik. Očitno je mnenje proizvajalcev, da je 80% (oz. večino) časa samo en v avtu.
Me res zanima kaka bi bila razdelitev pri avtu, ki ima izrazit torquesteer...pri touranu ga seveda ni, ker ima premal torquetov
Na sprednj in zadnji osi je bilo zgolj v okolici 20kg razlike levo desno kar se teže tiče.
So očitno naredili nek preračun, da je avto najbolj "uravnotežen" ko ga vozi zgolj voznik. Očitno je mnenje proizvajalcev, da je 80% (oz. večino) časa samo en v avtu.
Me res zanima kaka bi bila razdelitev pri avtu, ki ima izrazit torquesteer...pri touranu ga seveda ni, ker ima premal torquetov
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Najdeš primerno spolzko podlago, pa je tud ena šalčka navorov dovolj da pokaže?
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Verjetno bi šlo ja. Pa žakelj ali dva cementa ki bi ga prestavljal iz enega konca v drugega. 
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov