grossglockner

Subaru srečanja, kawe, izleti, predlogi,...
Odgovori
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

grossglockner

Odgovor Avtor: nebivedu » 04. Oktober 2010, 07:56

V soboto greva na grossglockner - vožnja po panoramski cesti do višine 2572m nadmorske višine.

A gre še kdo s kakim subjem zraven?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 04. Oktober 2010, 08:03

Grossglockner Hochalpenstrasse je najbolj znana alpska panoramska cesta. Razgledi so dih jemajoči, je odlična možnost za planinarjenje visoko v avstrijskih Alpah in je raj za motoriste, ki jih res ne manjka. Cesta vodi visoko v narodni prak Visoke Ture (Hohe Tauern), najvišjo točko doseže na prelazu Hochtor (2.504 m. n. v.), pripelje pa vas tik pod najvišjo avstrijsko goro Grossglockner (Veliki Klek, 3.798 m. n. v.) do t.i. razgledne ploščadi Kaiser-franz-Josefs-Hohe (2.368 m. n. v.) in nad tamkajšnji (žal vse manjši) ledenik Pasterze.

Alpska cesta Grossglockner je dolga 48 kilometrov, ima 36 serpentin in premaga preko 2.500 metrov višinske razlike. Cesta je široka, dobro vdrževana in varna. Cestnina pride na osebni avto 28 eurov, na motor pa 18 eurov; v tej ceni pa so tudi parkirnine znotraj narodnega parka ter vstopnine v posamezne muzejčke. V dolini si še priča iglastim gozdovom, alpskim vasicam, njivam in travnikom; ob vzpenjanju po cesti navzgor pa se krajina spreminja; preko pašnikov in samotnih kmetij preide v visokogorski svet travnikov in golih gora, ki jih je stoletja preoblikovala sila ledu in snega.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 04. Oktober 2010, 12:18

Dve leti nazaj sem se peljal čez in moram reči, da se nama z Janjo cesta in razgledi niso zdeli posebej spektakularni (še zlasti ob upoštevanju molžnine na avto). Po drugi strani pa sta kolega, ki sta bila takrat zdraven, še zdaj totalno navdušena nad zadevo in bi takoj šla še enkrat.

Naj živijo razlike. :D
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
subi4x4
Uporabnik foruma
Prispevki: 759
Kraj: Podljubelj
Kontakt:

Odgovor Avtor: subi4x4 » 12. Oktober 2010, 17:01

tudi sam sem mislil iti v nedeljo, ampak je napovedano slabo vreme sneg.press, pa še nimam zimskih gum , ki bodo obvezne v avstriji s koncem tega tedna (15.okt), 28 eur za slabo vreme ja pa preveč, bom počakal naslednji vikend.....
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drive you.
In Japan car BREAK you.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4463
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 12. Oktober 2010, 19:17

subi4x4 napisal/-a:tudi sam sem mislil iti v nedeljo, ampak je napovedano slabo vreme sneg.press, pa še nimam zimskih gum , ki bodo obvezne v avstriji s koncem tega tedna (15.okt), 28 eur za slabo vreme ja pa preveč, bom počakal naslednji vikend.....
Sem mislu, da voziš Subaruja... :zfj

Drugače pa so zimske gume v Avstriji obvezne od 1.11. do 15.4. - pa še to le, če so dejansko zimske razmere.

D.

Uporabniški avatar
subi4x4
Uporabnik foruma
Prispevki: 759
Kraj: Podljubelj
Kontakt:

Odgovor Avtor: subi4x4 » 13. Oktober 2010, 10:03

danci1973 napisal/-a:
subi4x4 napisal/-a:tudi sam sem mislil iti v nedeljo, ampak je napovedano slabo vreme sneg.press, pa še nimam zimskih gum , ki bodo obvezne v avstriji s koncem tega tedna (15.okt), 28 eur za slabo vreme ja pa preveč, bom počakal naslednji vikend.....
Sem mislu, da voziš Subaruja... :zfj

Drugače pa so zimske gume v Avstriji obvezne od 1.11. do 15.4. - pa še to le, če so dejansko zimske razmere.

D.
glede zimski razmer, vidm da sem zaje..., ampak če hodiš čez Ljubelj veš kako hitro se stvari obrnejo, kaj šele na 2500 mnm in tudi če vozim subija mi letne gume v zimskih razmerah, kljub 4x4, ne pomagajo nič...kot sem napisal, 30 eur za slabo vreme je preveč, mora biti lepo!, za sneg pa ni ovir, ker zimske dam gor v petek.... :lol:
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drive you.
In Japan car BREAK you.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov