Vseen se grem peljat... zima 2015/2016
Re: Vseen se grem peljat... zima 2015/2016
Vam ni škoda avta dajat na krtače, sploh ne zastopim folka
Jaz grem avto oprat k Španu na samopostrežno avtopralnico. za 2 eura (2 žetona) si operem avto bolje kot ti ga kjerkoli v ročni avtopralnici za 8+eur - res da se mal namatraš, ampak meni je to v veselje. Samo nekaj časa si pa moreš vzet. Najprej sperem avto, s sabo imam vedro, avtošampon (Armor All z voskom - zelo pohvalim, priporočam), z gobo našamponiram omavžam
, še temeljito zadnje izpiranje. Potem se voda malo odteče in sledi brisanje do suhega s cujno z mikrovlaken (tudi notranje dele vrat itd.)
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Meni ni.Legacy_46 napisal/-a:Vam ni škoda avta dajat na krtače
No, saj to sem tako rekel, kot da je to kaj kritičnega. Morda so nekatere slabosti na dolgi rok, drugače pa itak ok :.sup
Mislim, da topla garaža ni ravno najboljša po zimski vožnji, saj takrat začne sol delat, tista, ki se drži še na kolotekih in podvozju. Najbolje naj bi bil le nadstrešek zunaj.
Seveda je vse skupaj malce komplicirano. Najbolje bi bilo takoj po vožnji v snegu (plundre in podobno) avto oprat v avtopralnici, a kaj ko ti potem vse zmrzne, če ga pustiš pod nadstreškom.
Ravno zaradi tega jaz vsakič pred zimo namažem gume na vratih z silikonskim oljem (dobi se tudi kaj drugega) in v ključavnice našpricam tekočo mast.
Seveda je vse skupaj malce komplicirano. Najbolje bi bilo takoj po vožnji v snegu (plundre in podobno) avto oprat v avtopralnici, a kaj ko ti potem vse zmrzne, če ga pustiš pod nadstreškom.
Ravno zaradi tega jaz vsakič pred zimo namažem gume na vratih z silikonskim oljem (dobi se tudi kaj drugega) in v ključavnice našpricam tekočo mast.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Jaz ponavadi, pred zimo, zaščitim avto z krown olji pa je itak vse tolk mastno spodaj, da sneg skor sam pade dol
. Definitivno ga pa ne dajem v garažo po taki vožnji, kakor je rekel Tomas22, sol takrat začne šele delovat.
Nimam kulija, da bi se podpisal.
+1. Meni je škoda mojega časa prat na roke, ker še nikoli nisem bil fertik prej kot v 4 urah, pa vsakič najdem kej kar me moti. Na krtačah pa enostavno sedim noter, ko pridem domov ga pogledam od daleč in si rečem matr kok je lep.danci1973 napisal/-a:Meni ni.Legacy_46 napisal/-a:Vam ni škoda avta dajat na krtače
Če ne veš, ne boli, pravjo.irCAR81 napisal/-a: +1. Meni je škoda mojega časa prat na roke, ker še nikoli nisem bil fertik prej kot v 4 urah, pa vsakič najdem kej kar me moti. Na krtačah pa enostavno sedim noter, ko pridem domov ga pogledam od daleč in si rečem matr kok je lep.
:.sup
sapere aude
-6 je temperatura ko sol deluje. Tako da teorija drži če je - od -6axaQ4 napisal/-a:sol takrat začne šele delovat.
Sol deluje pri temperaturah nad ničlo zelo dobro, ravno zato ni pametno vozila dati na toplo, če si se vozil po soljeni cesti.
Deluje tudi pod ničlo, le manj agresivno. Preneha pa delovati pri -20°C.
Deluje tudi pod ničlo, le manj agresivno. Preneha pa delovati pri -20°C.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Kaj pa če bi rekl, da bolj kot je hladno, počasneje deluje? To bi blo nekak v skladu s kemijo 
P.S. To kar sipljejo po cesti tudi že nekaj časa ni več samo "sol" - Natrijev Klorid.
P.S. To kar sipljejo po cesti tudi že nekaj časa ni več samo "sol" - Natrijev Klorid.
Tam na diskoveriju sem gledal da po aljaski "solijo" s sokom iz rdeče pese. 
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Dobra fora, s "sladkorjem" upočasnijo spiranje raztopine proti zmrzovanju.
Nimajo kaj posipat in plužit, ljudje si naj nabavijo Subaruje pa je 
C U O R E S P O R T I V O
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost