Včasih se spolnem Lado nivo...pozimi si se kaj kmalu lahko nazaj proti domu peljal, ko te je zadnji del prehitel.
Vseen se grem pelat... Zima 2020/21
Re: Vseen se grem pelat... Zima 2020/21
Zanimivo. Koliko pa imaš napolnjene gume?
Včasih se spolnem Lado nivo...pozimi si se kaj kmalu lahko nazaj proti domu peljal, ko te je zadnji del prehitel.
Sam maš prou, je Wrx-a k rwd te je cela cesta 

Ufff, ta jebela cesta.
Eh, fantiči nič ne odnaša, dokler voziš s štangasom, da je poraba čim manjša.
Ko pa se noga spozabi, njaaaaaa, potem pa gre še bmw manj pošreki.

Eh, fantiči nič ne odnaša, dokler voziš s štangasom, da je poraba čim manjša.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
Rabiš nekaj občutka, da gre pošrek, pa še zmeraj tam, k hočeš, da gre 
Tlak pač standarden, po predpisih. Če je zagaman sneg potem rad spustim tja na 1.6 ali nekje v tej okolici (kar se na uč zdi primerno za gumo).
Sam s takimi tlaki pač ne driftam, ker nebi rad da mi kje gumo sezuje
To je za takrat, ko vem da bo treba porint nekam v orng sneg ali klanec.
Fora turbo bencinskih-je pomoje večji navor no in tudi moč seveda. Sicer se kdaj zgodi, da v nižjih obratih težje zavrti gume v prazno ampak takrat pa malce s sklopko pomagaš pa odbije napočez bolj kot ne vedno.
Mogoče pri vožnji navzdol pomaga zadnji LSD in pa zadnji stabilizator.
Jaz sem prvo leto to pripisoval slabemu centralnemu visko diferencialu, ampak zdaj, ko je obnovljen še vedno opažam isto vedenje zadka.
Nikakor me to ne moti, vendar mi pa da razlog za skrb, ko recimo avto v snegu vozi kdo ki mogoče tega ni vešč in predvsem kadar vem da ta isti voznik še v življenju ni vozil avta v levi ovinek z desno namotanim volanom
Drugače pa če se hočeš primerjat z BMW-ji...pojdi enkrat z nekom, ki res zna napočez skozi sneg peljat AWD na par fur, da se mal navadiš. Potem pa pojdi z nekom v BMW-ju (ali kakim drugim rwd avtom) pa boš videl kak "super-slow-motion" je BMW driftanje skozi ovinke pozimi. To maš 2 tedna časa da avto naglihaš v ovinek.
Jaz ko sem navajen AWD norčij mi je v rwd avtih pozimi skoraj da malce dolgčas, ker se to nikamor ne premakne.
Zdaj nazadnje k smo se izživljali sem vsake tri ovinke čakal 40 sekund na BMW-ja da me je dohitel, nato pa mu že prvi ovinek zbežal da me ni več videl.
Tudi fantje so takoj komentirali češ "pismo tole pa leti pa dobr napočez gre skozi ovinke si nam takoj zbežal" pa je bla fora, da se nisem nekaj trudil bežat.
In ravno zarad teh povišanih hitrosti toliko hitreje kupiš kako kilo malin ker ko gre narobe je kar jeba popravit
Sam s takimi tlaki pač ne driftam, ker nebi rad da mi kje gumo sezuje
To je za takrat, ko vem da bo treba porint nekam v orng sneg ali klanec.
Fora turbo bencinskih-je pomoje večji navor no in tudi moč seveda. Sicer se kdaj zgodi, da v nižjih obratih težje zavrti gume v prazno ampak takrat pa malce s sklopko pomagaš pa odbije napočez bolj kot ne vedno.
Mogoče pri vožnji navzdol pomaga zadnji LSD in pa zadnji stabilizator.
Jaz sem prvo leto to pripisoval slabemu centralnemu visko diferencialu, ampak zdaj, ko je obnovljen še vedno opažam isto vedenje zadka.
Nikakor me to ne moti, vendar mi pa da razlog za skrb, ko recimo avto v snegu vozi kdo ki mogoče tega ni vešč in predvsem kadar vem da ta isti voznik še v življenju ni vozil avta v levi ovinek z desno namotanim volanom
Drugače pa če se hočeš primerjat z BMW-ji...pojdi enkrat z nekom, ki res zna napočez skozi sneg peljat AWD na par fur, da se mal navadiš. Potem pa pojdi z nekom v BMW-ju (ali kakim drugim rwd avtom) pa boš videl kak "super-slow-motion" je BMW driftanje skozi ovinke pozimi. To maš 2 tedna časa da avto naglihaš v ovinek.
Jaz ko sem navajen AWD norčij mi je v rwd avtih pozimi skoraj da malce dolgčas, ker se to nikamor ne premakne.
Zdaj nazadnje k smo se izživljali sem vsake tri ovinke čakal 40 sekund na BMW-ja da me je dohitel, nato pa mu že prvi ovinek zbežal da me ni več videl.
Tudi fantje so takoj komentirali češ "pismo tole pa leti pa dobr napočez gre skozi ovinke si nam takoj zbežal" pa je bla fora, da se nisem nekaj trudil bežat.
In ravno zarad teh povišanih hitrosti toliko hitreje kupiš kako kilo malin ker ko gre narobe je kar jeba popravit
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kupim Subaruja, nazaj.
Sej ESP je luštna stvar in bi jo res moral imet vsak avto, ampak vsak bi moral imeti tudi 4x4.
Sej ESP je luštna stvar in bi jo res moral imet vsak avto, ampak vsak bi moral imeti tudi 4x4.
Sem mel puntota ki je imel ESP in ja, katastrofa...tudi; ko si ga "ugasnil" je še vedno bil "stric iz ozadja" ki je sicer pustil avto napošrek vse dokler nisi spustil gaza. Ko si sredi drsenja (z ročno valda) popustil gaz v celoti je takoj vskočil ESP in poravnal avto. Dokler si gaz držal vsaj 20% pa je šlo lahko tudi do "full-lock" napočez pa ni mel pripomb. Tečno kot sam hudič
Ampak ja, fiat kot fiat...tri štiri ovinke si z vseskoz zategnjeno ročno potegnu z ESP off in je avto pač mislil, da je nekje neka težava in je napisal ESP, ABS, cruize control itd itd fault, prižgal check engine in te potem pustil povsem pri miru! Niti se ni več ABS vmešaval
Je pa mel recimo Fiat tako sposoben ASR sistem, da ti je v snegu v vožnji v klanec toliko gaza odvzel, da se je avto dejansko ustavil ker mu je zmanjkalo moči
Tko da si z ugasnjenim ASR-jem prišel v klanec povsem brez problema s prižganim pa sploh nisi prišel. Bravo tehnika!
Kar se tiče pa 4x4 v vsak avto...ja se strinjam z vidika varnosti ampak je pa to zelo neekonomično za planet.
Ampak ja, fiat kot fiat...tri štiri ovinke si z vseskoz zategnjeno ročno potegnu z ESP off in je avto pač mislil, da je nekje neka težava in je napisal ESP, ABS, cruize control itd itd fault, prižgal check engine in te potem pustil povsem pri miru! Niti se ni več ABS vmešaval
Je pa mel recimo Fiat tako sposoben ASR sistem, da ti je v snegu v vožnji v klanec toliko gaza odvzel, da se je avto dejansko ustavil ker mu je zmanjkalo moči
Kar se tiče pa 4x4 v vsak avto...ja se strinjam z vidika varnosti ampak je pa to zelo neekonomično za planet.
Meh, po mojem je bolj neekonomično za planet da se avti pogosto katastrofično pokvarijo. Avto (2wd ali 4wd, kdor ga pač rabi) naj dela vsaj 25 let, rezervni deli pa naj bodo po taki ceni da se bo to splačalo obnavljat. Inženirji konstruktorji pa naj poskrbijo, da ne bodo popravila tako zajebana, da rabiš hkrati 3 močne moške roke in vsaj eno drobceno otroško. Sam potem se ne bo toliko krame prodalo, pa bojo delničarji jamral. Kritični zapleteni in dragi sklopi naj se obnavljajo pri proizvajalcu, kar bi nekoliko omililo izpad prihodka, če bi se prodaja novih avtov znižala. Take, "factory reconditioned" dele pa bi dali po ekonomični ceni na voljo za menjavo (menjalnik, motor, diferenciali, volanske letve, itd).
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Sicer sem sam bolj ciljan na ekološko stran, pa napisal ekonomično ja...
Hotel sem rečt da bi 4x4 avti požrl 10-20% več goriva in s tem valda za tolk % več nevarnih izpustov, COjev in CO2jev poleg NO×ov...
Hotel sem rečt da bi 4x4 avti požrl 10-20% več goriva in s tem valda za tolk % več nevarnih izpustov, COjev in CO2jev poleg NO×ov...
Mensezdi, da pri vedno krajši življenjski dobi avtomobilov, gorivo ne predstavlja več tolikšnega deleža onesnaženja kot proizvodnja. Tukaj mislim na proizvodnjo vozil kot "potrošnih" izdelkov, pa ne bi smelo biti tako. Taka kompleksna zadeva kot je avtomobil, bi morala bit bolj trajni izdelek. Pa se špara že pri kablovju, kar pri stanju tehnike danes sploh ne bi smel bit problem. Tu predvsem ni govor o napajalnih kablih (ki sicer tudi lahko odpovedo), ampak o podatkovnih povezavah. Da ne načenjam teme o tem, kako je napredovalo samo računalniško modeliranje, pa so karoserije nekaterih proizvajalcev še vedno tak drek, da izgubijo lep del vzvojne trdnosti že po borih 10 letih.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Sej a ni tko da če bi jim idealno uspelo narest avto bi vse odpovedal takoj naslednji dan po izteku garancije?aleks napisal/-a: ↑08. December 2020, 09:40Mensezdi, da pri vedno krajši življenjski dobi avtomobilov, gorivo ne predstavlja več tolikšnega deleža onesnaženja kot proizvodnja. Tukaj mislim na proizvodnjo vozil kot "potrošnih" izdelkov, pa ne bi smelo biti tako. Taka kompleksna zadeva kot je avtomobil, bi morala bit bolj trajni izdelek. Pa se špara že pri kablovju, kar pri stanju tehnike danes sploh ne bi smel bit problem. Tu predvsem ni govor o napajalnih kablih (ki sicer tudi lahko odpovedo), ampak o podatkovnih povezavah. Da ne načenjam teme o tem, kako je napredovalo samo računalniško modeliranje, pa so karoserije nekaterih proizvajalcev še vedno tak drek, da izgubijo lep del vzvojne trdnosti že po borih 10 letih.
In navzgor, če boš dal gor 22 in 24 stabilizatorje se z mal več gasa naravnost po mokrem in snegu skor ne bo več pelu.
Kar v praksi pomeni da bo nek navadn 2.0 subaru z ozkimi gumam v praksi hitrejši od tebe - a manj "atraktiven".
Ja, to bi bil idealen avto za proizvajalca.
Pa na armaturki bi imel kr odštevalno uro, kdaj ne bo več delal.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov