Tema odprta za dodatne ideje in predloge :.sup
Most na Soči, Ponedeljek 15.8.2016
Most na Soči, Ponedeljek 15.8.2016
Ker sem z nekaterimi člani že spregovoril par besed, bi lahko organizirali en izlet oz. panoramsko vožnjo do Tolmina oz. Most na Soči. V mislih sem imel staro cesto - iz Ljubljane Tržaška, potem do Logatca, Godovič, Idrija, Straža, Tolmin. Tam bi se lahko peljali s čolnom po Soči ali pa kakšne druge aktivnosti; kaj pojedli, ali pa se preprosto samo zapeljali na pijačo uživat, kakorkoli
Re: Most na Soči
Kaj pa ljubljana -> škofja loka -> železniki -> sorca -> tolmin?
Pa potem nazaj iz tolmina preko straže, idrije, godoviča in logatca do Ljubljane.
Pa potem nazaj iz tolmina preko straže, idrije, godoviča in logatca do Ljubljane.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ja sem za. Vendar v avgustu. Sem že na dopustu in ta teden grem na morje.
sam olje nalijem v menjalnik in grem
! sploh če bo kej makadama. pot na piknik letos se mi je zelo dopadla.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Ga bomo pa našli. Še to, že tu na forumu sem opisal turo za Kobariški stol, če smo že v tistih krajih.
- urbancebulj
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 2237
Kaj pa kakšna "prevozna cesta"?'
Tole kar ste spisal so precej "kolovozi".
Datumsko pa ja, v avgustu...
Moj predlog mislim da ne vsebuje kolovozov. Tudi sam sem bolj za asfaltirane ceste. Mi je pa zelo všeč odsek od Logatca do Idrije (zato sem tudi predlagal to traso).urbancebulj napisal/-a:Kaj pa kakšna "prevozna cesta"?'
![]()
Od škofje loke preko železnikov do tolmina je asfaltna cesta z lepimi razgledi in ogromno ovinki.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
a kdo ve za katero traso gre v tem članku? http://siol.net/avtomoto/zgodbe/gorske- ... kla-421058 zelo slikovita pot. če jo zmore dacia, bi jo najbrž subiji tudi zmogli?
Če misliš to v prvem opisu je to cesta iz mojstrane do triglavskih vrat. Na začetku je asfalt, potem pa naprej makadam. Prideš pa čisto pod triglav. Pozimi je v večini zaprta, sedaj pa prideš do tja. Greš pa mimo slapa Peričnika.
Naprej imaš pa opisano cesto na mangart in čez vršič. In pa del planinske transverzale, ki pa je večinoma zaprta za promet. Pa del tudi ceste pod krnom.
S foresterjem sem skoraj vse prevozil in brez problemov odpelješ vse tudi s kako imprezo ali legacyjem.
Naprej imaš pa opisano cesto na mangart in čez vršič. In pa del planinske transverzale, ki pa je večinoma zaprta za promet. Pa del tudi ceste pod krnom.
S foresterjem sem skoraj vse prevozil in brez problemov odpelješ vse tudi s kako imprezo ali legacyjem.
si siguren? sem mislil da so kakšne mulatiere v trenti, ker se nekaj omenja soška fronta in bunker je na eni fotki ...
Tisto je pod krnom.
pot ki si jo omenil, od mojstrane do aljaževega doma, in mogoče še naprej v vrata, bom šel še letos pogledat. lani sva bila z ženo iz mojstrane skozi dolino radovne, mimo krednega jezera in do krnice. pri krednem jezeru sva srečala kolono francozov, ki so naju spustili mimo. v glavnem 80 serija land cruiserjev. sem kar malo zavzdihnil ko sem spet slišal brbot velikih dizlov.
Je pa del tudi tele ceste opisan.
http://www.slotrips.si/slo/gorsko-koles ... -kobariski" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.slotrips.si/slo/gorsko-koles ... -kobariski" onclick="window.open(this.href);return false;
Iz mojstrane se da priti na pokljuko in potem čez pokljuko do bohinja mimo korit mostnice (in treh slapov - Voje je največji nekje 20m padca). Je zanimiva makadamska tura. Vmes is pa pogledaš še energijske točke na pokljuki.aleks napisal/-a:pot ki si jo omenil, od mojstrane do aljaževega doma, in mogoče še naprej v vrata, bom šel še letos pogledat. lani sva bila z ženo iz mojstrane skozi dolino radovne, mimo krednega jezera in do krnice. pri krednem jezeru sva srečala kolono francozov, ki so naju spustili mimo. v glavnem 80 serija land cruiserjev. sem kar malo zavzdihnil ko sem spet slišal brbot velikih dizlov.
Lahko pa zaviješ levo in prideš do domačije na Vogarju (se tudi da brez problemov s foresterjem). Imajo pa dobro hrano gor.
Je pa zanimivo da ima nokia here maps vse te ceste vrisane, na google maps pa niso vse.
Zdej k bo outback poštiman, bomo spet začel z ogledi po sloveniji vsak vikend. Prvo bo po mejah slovenije. Po mejah okoli in okoli slovenije. Vsak vikend en del, pa vse samo kolovozi in makadami, pa da je vmes kje dobra oštarija, da imajo fajn hrano, prespiš pa kr na kakem bližnjem zakotnem travniku, pa drug dan naprej. S strešnim šotorom se to vse da.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov