Gre zares?
Gre zares?
Pozdravljeni,
na legacyu l.1995 sem opazil na pokrovu od olja (tam, kjer se doliva olje) neke bele lise-madeže. Me mora skrbeti ali ne?
lp Aleš
na legacyu l.1995 sem opazil na pokrovu od olja (tam, kjer se doliva olje) neke bele lise-madeže. Me mora skrbeti ali ne?
lp Aleš
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Gre zares?
Podobno temu?timoban napisal/-a:Pozdravljeni,
lp Aleš
http://i5.photobucket.com/albums/y190/m ... oolcap.jpg
To ni nič dobrega (tesnilo glave).
D.
A je možno, da bi res bil kondenz? Ker je res mraz zdej, peljem se pa tudi največkrat samo na avo in nazaj (cca.1 km). Ker štartal sem z Jesenic, v Kranju sem tankal in pogledal še olje, potem pa do Lj. in nazaj do Kr.Gore in na Jesenice v enem kosu. Pol ure po tem, ko sem prišel domov, sem hotel slikat, pa ni blo nikjer nič več. Je pa že zadnjič Pero gledal nekej ta pokrovček, pa je tud rekel, da bi znal bit kondenz zaradi kratkih relacij. Vendar takrat je bil pokrovček samo umazan-moker od olja, nič bel.
lp Aleš
lp Aleš
kratke razdalje (ko se motor niti ne ogreje dovolj - na 80 st. C) so razlog za večino "majonez" na pokrovčkih od olja in palčkah za merjenje nivoja olja; ni razloga za paniko.
privošči sebi in avtu kako "daljšo" turo... npr. pojdi pogledat če majo kej zate v Outlet Hervis v Kranju
privošči sebi in avtu kako "daljšo" turo... npr. pojdi pogledat če majo kej zate v Outlet Hervis v Kranju
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
+ redno (recimo vsako drugo soboto) spremljaj nivo hladilne tekočine in olja.gorazd0 napisal/-a:kratke razdalje (ko se motor niti ne ogreje dovolj - na 80 st. C) so razlog za večino "majonez" na pokrovčkih od olja in palčkah za merjenje nivoja olja; ni razloga za paniko.
privošči sebi in avtu kako "daljšo" turo, zvrti ga nad 4000 obratov (kar ne pomeni,da moraš tiščat na 6000 od jesenic do bleda)... npr. pojdi pogledat v Outlet Hervis v Kranju če majo kej zate
Slednje spada med "obvezne" preglede.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Potem zgleda (še) ne gre zares. Sem tudi sam takoj pomislil na tesnilo glave motorja. Vodo in olje gledam skoraj vsakodnevno. Nivo vode je ob ogreti mašini vedno isti, olja pa počasi zmanjkuje. Sumim na tesnila pokrovov.
Bom se peljal kam bolj daleč, tudi v Hervis mogoče, čeprav je moj stil oblačenja malo drugačen (obubožani podjetnik oz. počasi prehajam na stil propadli podjetnik)
Za čez 4000 obratov se mi pa kar malo smili. Ipak je že v letih. Če se le da ga čez 3000 niti ne spravljam. No zdej, če bo kaj iz tega snega, jih pa verjetno tudi 6000 ne bo dovolj
lp Aleš
Bom se peljal kam bolj daleč, tudi v Hervis mogoče, čeprav je moj stil oblačenja malo drugačen (obubožani podjetnik oz. počasi prehajam na stil propadli podjetnik)
Za čez 4000 obratov se mi pa kar malo smili. Ipak je že v letih. Če se le da ga čez 3000 niti ne spravljam. No zdej, če bo kaj iz tega snega, jih pa verjetno tudi 6000 ne bo dovolj
lp Aleš
- Žaan_Turbo
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 370
- Kraj: Gornji Grad
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost