Forester 99 - blokirana sprednja kolesa - NUJNO!

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
vada
Novinec
Prispevki: 17

Forester 99 - blokirana sprednja kolesa - NUJNO!

Odgovor Avtor: vada » 17. Marec 2012, 00:51

Zdravo!
Danes se mi je pojavil en velik problem. Ko sem ustavil Foresterja na klancu, mi ob spuščanju sklopke, zavora, ki preprečuje lezenje nazaj (kakorkoli se že temu reče) ni popustila in so sprednja kolesa popolnoma zablokirala, tako da sem moral avto z veliko težavo v reduktorju in blokiranimi kolesi postaviti s ceste - blazno smrdelo po skurjeni sklopki po tem (verjetno logično).

Sem pa šele po tem povezal en zanimiv dogodek en dan prej. Ob pritisku sklopke pred startom motorja sem slišal skrajno neobičajen zvok-kot da bi klinilo nekaj, zraven pa zven, kot da bi šlo za kako vzmet...čisto rahel sunek na pedalo in potem vse normalno (ni se več ponovilo).

Danes pa to....

Prosim za nasvete, kje mislite da je problem (da malo tudi usmerim mehanika kaj naj išče....).

Hvala!

David

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 17. Marec 2012, 01:20

Nekaj se je zalomilo pri hill holderju. Preveri, če je zajla še cela, nataknjena je na isti vzvod kot sklopka.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 17. Marec 2012, 08:46

Pri Forester-ju je zadeva malo drugačna in je zajla speljana direkt na stopalko za sklopko.Je pa zagotovo narobe nekaj z ventilom za hillholder najdeš ga pod zavornim cilidnrom.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov