K: Impreza STI

Oglasi in mnenja uporabnikov o nakupu in prodaji vozil
Pravila foruma

· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)

· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.

Uporabniški avatar
Mundas
Uporabnik foruma
Prispevki: 23
Kraj: Bananistan

K: Impreza STI

Odgovor Avtor: Mundas » 11. Junij 2012, 18:55

Končno sem se opogumil in prijavil, da vas vprašam kar me zanima :)

Nekako že dlje časa razmišljam o nakupu Impreze STI, gledam predvsem blobeye in hawkeye modele saj so ti najbližje moji denarnici, če tako rečem.

Trenutno me zanima dotični iz linka:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6159096&show=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Kdo pozna? 66t km prevoženih za 9 let star avto, je to mogoče? Se pravi je delal cca 600km na mesec, eden do dva tanka benzina?
Pravtako "nikoli vožen pozimi", nekako neverjetno za tak avto, ali pač?
Glede na to da sem nekako v rangu od recimo 13k-18k€ bi se bilo vredno v tem primeru malo stegniti in raje kupiti hawkeye obliko in ob enem novejši letnik?

Npr.:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5348294&show=1" onclick="window.open(this.href);return false;
ali
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6038469&show=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Imam še nekaj splošnih vprašanj, dosti sem že prebral na tem in na tujih forumih, tako da nekako čisti laik okoli dotičnega modela nisem, pa vendar.

Zanima me kako to da ima skoraj večina tako nizke kilometre glede na letnik, ali nihče ne vozi avtomobila kot daily driver in le kot drugi avto?
Ali je zadeva preprosto preveč potratna z benzom da bi delal po recimo mojih cca 15t km letno? Trenutno vozim BMW-ja serije 5, 3.0 bencinar, 230KM in sem navajen nekako okoli 10l/100km porabe. Je na forumu kdo ki ima STI-ja kot daily driver da bi mi približno znal povedati kako in kaj, ali jih imate po večini le za wikend fun car? Ker če je tako, potem nekako ideja o nakupu odpade, ker si dva avtomobila ne morem privoščiti, vsaj zaenkrat ne.

Si je kdo že lastil podoben avto kot je moj, da bi mi znal povedati kako je s stroški servisov in podobno. Ali je približno isto, manj, več? Za neke osnovne stvari kot so recimo gume sem že sam pobrskal in me trenutno ena zadnja guma za BMWja pride skoraj kot 2 za Imprezo, tako da je tukaj že en + :lol:

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2899
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Re: K: Impreza STI

Odgovor Avtor: LSlabe » 11. Junij 2012, 19:25

viewtopic.php?f=25&t=4740" onclick="window.open(this.href);return false;
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 11. Junij 2012, 19:35

...pa usi mamo impreze za daily driverja:P

Uporabniški avatar
Mundas
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Mundas » 12. Junij 2012, 00:30

Hvala za link @LSlabe :thup Vidim da so stroški tam tam, s tem kar imam.

Če jih vsi vozite kot dailya kako potem tako nizki kilometri pri večini? Nevem nekako se mi zdi neverjetno, sploh za tisto, ki sem linkal z 66t km prevoženimi. No ja, lahko je pa seveda nateg saj je sukanje kilometrov v naši državi "samoumnevno" bi lahko rekel :pr

Pozabil sem še vprašati ali ima tista 2003 letnik že DCCD in če ne ali je potem smiselen nakup modela, ki to že ima?

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 12. Junij 2012, 12:09

Načeloma majo STIke relativno velik kilometrov če primerjaš sceno z Angleško.Avti ki si pri posrednikih že kar neki časa stojijo ker se pač tale rakete ne prodajo kr tko.

Pri nas boš z DCCD nadu edin hawkeyeke (2006+ 2500ccm) je pa zadeva fina....kar pa še ne pomen,da so zadeve brez DCCD dolgočasne in ne grejo počez.

Glede modela ma usak svoje prednosti pač odvisno kaj želiš od avtomobila.Daily driver bo vsekakor 2006+ taprava odločitev (več navora za ležerno vožnjo,boljša zvočna zatesnjenost,daljša prestavna razmerja pa še kej bi se najdl).

Stroški niso nevem kok visoki,spet odvisno od stila vožnje porabo pa ne boš vidu 10l razn če maš velik relacije.

jure-sti
Uporabnik foruma
Prispevki: 247

Odgovor Avtor: jure-sti » 12. Junij 2012, 20:21

Ce kupis ta avto za uzivat bos videl porabo 10l le mogoce ko bos sel recimo na morje ali imel kako hudo relacijo s povprecno hitrostjo do 130km/h. Skoraj nemogoce je da nebi v casu enega tanka vsaj nekajkrat pohodil, da te malo "nalima" ali oddirkal kaksno serijo ovinkov. in ce to naredis pozabi na 10l. povprecno z ne tako dinamicno voznjo je nekje 12l. Mislim da so serijske se celo malo bolj "pozresne", se pravi dobrih 13l. In tudi ce bos uporabljal dccd (driftanje in podobno) ne bo poraba 10l. hehe...
Type 25

Uporabniški avatar
Mundas
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Mundas » 12. Junij 2012, 23:48

No saj to okoli porabe se zavedam, da bo višja kot pri tem kar imam. Samo tako me je zanimalo ali je kaj na tem "to ti bo žrlo skozi 20litrov" :lol:

Bom še malo razmislil in počakal na pravo, za prave € seveda hehe, vendar po tem kar je napisal @beliblisk bom raje gledal te novejše letnike.

Hvala vsem za pomoč :thup

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 13. Junij 2012, 06:07

Če boš hotel dobro 06, je ne boš dobil poceni, razen od nekoga, ki je naveličan prodaje in jo daje pod ceno...

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 13. Junij 2012, 10:01

Novejši k je letnik bl je za penzioniste:P

Pri nakupu tazga avta se ti nikakor ne sme mudit.Sam lepo žaki pa bo že taprava mem pršla :D

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 14. Junij 2012, 12:19

beliblisk napisal/-a:Novejši k je letnik bl je za penzioniste:P
Novejši kot je letnik, manj je hrupa v kabini in bolj so udobni sedeži (manj bočnega oprijema), ni pa res da so novejši počasnejši, kot bi blo za razbrat iz tega citata. Če gledaš serijske avte je v bistvu vsak novejši letnik hitrejši od predhodnika.

Uporabniški avatar
Mundas
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Mundas » 14. Junij 2012, 14:09

Za sedeže mi je sicer bolje če so bolj športno naravnani, za hrup je pa bolje malo tišje. Ker ponavadi niso vsi, ki se z mano peljejo navdušeni nad ropotanjem, sploh če je daljša vožnja.

Mi kdo zna povedati kaj več o črni z avtoneta? Prodaja se že kake pol leta, če ne še več se mi zdi. Nekje sem zasledil da je bila dana v račun in nima napisano nekarambolirana. Možno da so pozabili ali pa da je bila sesuta?

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 14. Junij 2012, 16:24

Za črno piši ZS uporabniku Imprezko.

Pa vzemi resno nasvet, da poceni dirkalnik ni dober nakup...(ponavadi)...

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 14. Junij 2012, 16:27

Za drazga pa tudi ni garancije da je dober. Lahko je samo prodajalec navil ceno. :twisted:

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 14. Junij 2012, 16:29

Tud to je res :mrgreen: Bolje kupiti par jurjev cenejšo morda, pa potem vložit par jurjev, da jo spraviš v pravo stanje, plus par jurjev, da odpraviš stvari, ki jih sproti prej lastniki niso odpravili :mrgreen:

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 14. Junij 2012, 16:38

Še tole temo preberi, boš našel nekaj koristnih podatkov o 2.5 motorjih in samem avtu.

viewtopic.php?p=104362#p104362" onclick="window.open(this.href);return false;

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost