tlak v gumah

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
Uporabniški avatar
motorka
Uporabnik foruma
Prispevki: 184

tlak v gumah

Odgovor Avtor: motorka » 06. Avgust 2013, 12:34

torej zanima me na koliko kej pumpate gume na vaših forijih...predvsem orginal 15"?
Na vratih so eni sumljivo nizki tlaki napisani...sam sem jih napumpal 2,4 spredaj in 2,3 zadaj pa se mi zdi da je vseeno premalo (vsaj glede na izgled pneumatike)...želim si da bi mi gume pobiralo enakomerno po vsej površini.
In pa zanima me ali je zaradi AWD bolje imeti vse gume enako napolnjene ali to ni važno?
Nosi svoje rane na prsih, ne na hrbtu!

pero112
Član Subaru kluba
Prispevki: 682
Kraj: Lavrica

Re: tlak v gumah

Odgovor Avtor: pero112 » 06. Avgust 2013, 21:43

Glej, na vratih po mojem piše kar točno (tovarniški testi) . Jaz se držim tega in za enkrat nimam probleme. Je pa res, da je razlika med ojačanim in ne ojačenem robom pnevmatike. Jaz imam 15" gume. Koliko stare in kakšne gume imaš?

Uporabniški avatar
motorka
Uporabnik foruma
Prispevki: 184

Odgovor Avtor: motorka » 06. Avgust 2013, 22:04

Po mojih izkušnjah, in tudi kolikor sem uspel prebrati po forumih so tlaki na vratih usmerjeni bolj na komfortno vožnjo in ponavadi gume pobira zato bolj po robovih.
Na primer, doma imam še škodo octavio in pumpam 195/65/15 gume 2,5 spredaj in 2,4 zadaj (na nalepki mislim da piše 2,2 in 2,0) pa so pneumatike zelo lepo enakomerno obrabljene (ko sem mel po njihovo je pobiralo bolj po robu)...zato se mi zdijo teli tlaki na foriju malce nizki :?:
Trenutno pa so gor bridgestone blizzak LM25 4x4.
Nosi svoje rane na prsih, ne na hrbtu!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 07. Avgust 2013, 09:10

Na foriju sem imel all terrain gume yokohama geolandar AT/S in sem jih polnil pozimi od 1.4 do 1.8 bara, odvisno od podlage. Če je svež sneg zapadel ali pa je bilo vse ledeno na 1.4 in avto je lezel povsod, če je bilo nekaj vmes pa na 1.8 bara, pa ni bilo nobenih problemov.

Poleti pa od 2.0 do 2.2 bara če je bil avto na terenu, za po asfaltu pa 2.4 bara, bolj naložen pa 2.5 bara.

Kompresor imam pa s sabo vedno, tako da ni problem tudi na terenu pumpat, pa tut na vsaki pumpi lahko dofilaš gume.

Na sedanjem foriju imam pa navadne zimske gume (še od prejšnjega lastnika) in jih bom menjal pred zimo za yokohamo, do takrat jih bom pa nucal, so pa nafilane na 2.4 bara, ker so zelo mehke.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov