menjalnik na outbacku se zatika ko je hladen

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
tjaz
Uporabnik foruma
Prispevki: 40

menjalnik na outbacku se zatika ko je hladen

Odgovor Avtor: tjaz » 13. Oktober 2013, 08:03

Zdravo!
Že pol leta sem ponosni lastnik Outbacka 2008. Vsak dan sem nad avtom bolj navdušen! Zanima pa me naslednje. Ko je avto hladen je pretikanje iz 3je v 2go ter iz 2ge v 1vo izjemno težko. Kot da menjalnik ne bi pustlil zamenjati dokler da so obrati preveliki-kar bi bilo mogoče logično, vendar pa se moram za menjavo iz 3 v 2go peljati reees pocasi iz 2ge v prvo pa se moram skoraj ustavit.. Ko se avto malo segreje tega problema ni več. Opažam pa še "zaikanje" menjalnika ko ga hočem dat v rikverc. In sicer včasih sploh ne gre. Pomaga pa da spustim sklopko in jo ponovno stisnem- takrat pa gre v rikverc brez težav. Je to normalno obnašanje menjalnika? Ali bo treba kaj pošraufat?
lp,t

Uporabniški avatar
impreza911
Član Subaru kluba
Prispevki: 1369
Kraj: Gornja Radgona

Re: menjalnik na outbacku se zatika ko je hladen

Odgovor Avtor: impreza911 » 13. Oktober 2013, 08:38

mogoče olje da bi bilo za zamenjati v menjalniku?
Subaru Impreza RS

tjaz
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: tjaz » 13. Oktober 2013, 08:44

Sem tudi sam že razmišljal v tej smeri. Avto ima zdaj slabih 120k km. Kaj je bilo z njim delano pred tem ne vem. Bom predlagal menjavo olja ob naslednjem servisu ki ni več daleč. Do sedaj sem enak problem opazil le pri očetovem Landcruiserju ki pa je itak bol traktor kot avto.. :twisted:

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 13. Oktober 2013, 09:32

Zagotovo je olje že precej staro in bi ti res svetoval menjavo čimprej,ker po zimi bo še slabše.Kar se tiče rikverca jaz najprej dam v četrto da se zobniki ustavijo in potem gre v rikverc z lahkoto.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 954
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 13. Oktober 2013, 17:15

Zamenjaj olje (pazi, da uporabiš pravega - če ne boš menjal na pooblaščenem servisu, ti predlagam, da vprašaš Karlija).
Pri nekaterih se sicer menjalnik hladen nekoliko zatika, vendar je potem bolje.
V vzvratno pa sploh nagaja pri marsikom. Vendar ni panike - daj v četrto ali pa spusti in ponovno stisni sklopko. Pa bo šlo.

tjaz
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: tjaz » 13. Oktober 2013, 18:17

Hvala za odgovore! Bom definitivno poskusil z manjavo olja. Stvar je sicer moteča, me pa ne moti močno ker se avto relativno hitro zagreje, tako da bom preživel tudi če po menjavi olja ne bo brez zatikanja ;) Samo zanimalo me je da ne bi bilo kaj hudo narobe.
lp,t

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 15. Oktober 2013, 20:24

Ah, to je bolj dejstvo subarujev kot napaka. Bolj ko je hladno zunaj, težje prestavlja dokler ni dovolj ogret (pa še takrat ni nemc ali francoz). Pa ne pomaga nobena menjava olja.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov