DolencM napisal/-a:Torej, 1 teden ponosen lastnik Outbacka 2.5BiFuel Aut. (l. 2008) o katerem imam sedaj nekaj vprašanj in se zato obračam na vas in vas prosim za odgovor:
Vprašanje glede plina: Ker ima sistem samo 4 lučke za prikaz nivoja me zanima, kako so razdeljene (enakomerno, torej 4 četrtine) ali ne? Koliko plina je še cca v rezervoarju ko se prižge zadnja in ali jo po prižigu kasneje spremljajo še kaki dodatni opozorilni piski, da gre plin h koncu?
Način prižiganja: Ko vžgem avto, vžgem na bencin, sveti rdeča na stikalu in vse zelene diode (ko je poln). Potem preklopi sistem na plin, rdeča ugasne, zelene gorijo in čez nekaj minut začnejo utripati. Sem pa danes opazil, da se tudi potem, ko začnejo utripati, spet vrnejo v prižgano stanje (vožnje cca 1 uro neprekinjeno). V vseh stadijih (utripanje in prižgane) sem vozil na plin.
Hvala za odgovore
LP
Mitja
No tud jaz sem ponosni lastnik istega modela in letnika moj je uvozen iz Italije in je tudi Bifuel!
Plin mi zaenkrat dela BP, ima pa na gumbu za preklop na bencin rdeco lucko ki gori ko avto dela na bencin, odspodaj pa so 4 kontrolne zelene za indikacijo polnosti rezervarja prva ugasne po cca 80 kilometrih druga pri 150 tretja tam nekje pri 230 cetrta pa zacne utripat (odvisno o tezi noge) med 350 in 400 Km in potem utripa se kar zajetno stevilo kilometrov! Ispraznit plinski rezervar mi je uspelo samo enkrat in v tem primeru zacne zelo predirljivo tulit tako da sem takoj ko sem pogruntal kaj je rocno prestavil na bencin, verjetno pa bi to sistem tudi samodejno naredil (nisem imel zivcev poslusat tuljenja da bi ugotovil)
Porabo plina imam pri normalni voznji (obratomer se obcasno zavrti tudi do rdecega polja, sej zato pa imamo subaruje ne!?) cca 11,5!
Edina slabost plina so pa pomojem crpalke nasa edina na petrolu (Ilirska Bistrica) ne dela vsaj v 50% casa oziroma vsaj ko bi jaz tankal!:)