Nekaj težav z Outbackom 2008
Nekaj težav z Outbackom 2008
Zdravo!
Na mojem outbacku 2008 s 135k km sem pred kratkim opazil, da se je pojavil diskretno škripajoč zvok. Nekoliko glasnejši je med vožnjo, sliši pa se tudi ko avto stoji. Sprva sem mislil da je kakšen ventilator, vendar sem hitro ugotovil da je povezan s sklopko. Ko je stopalka za sklopko čisto spuščena prične škripati, ko pa pedalko malo stisnem pa izgine. Zvok je moteč samo če je izklopljen radio drugače pa se ga praktično ne sliši. Mehanik je rekel da je vzrok v potisnem ležaju in da menjava ne bo ravno poceni. Mislite da se to splača menjat? Ali naj raje počakam da crkne še sklopka in potem zamenjam vse skupaj?
Poleg tega sem opazil tudi da pri vožnji po luknjah(makadam) v sprednjih kolesih nekaj poka. Mehanik je vse pregledal in ugotovil da je vzrok najverjetneje v nekem zglobu na volanu saj se ob tem čuti tudi kot da bi imel volan minimalno "lufta". Ima ko podobne težave? Koliko približno stane popravilo tega?
Občasno med vožnjo čez speedbrakerje slišim tudi škripanje ki prihaja po mojem iz sprednjih amortizerjev. Škripanje se sliši samo občano- včasih ja včasih ne. Kaj bi lahko bilo vzrok? Se ga da enostavno odpravit?
Drugače pa sem z njim super zadovoljen!
lp, Tjaž
Na mojem outbacku 2008 s 135k km sem pred kratkim opazil, da se je pojavil diskretno škripajoč zvok. Nekoliko glasnejši je med vožnjo, sliši pa se tudi ko avto stoji. Sprva sem mislil da je kakšen ventilator, vendar sem hitro ugotovil da je povezan s sklopko. Ko je stopalka za sklopko čisto spuščena prične škripati, ko pa pedalko malo stisnem pa izgine. Zvok je moteč samo če je izklopljen radio drugače pa se ga praktično ne sliši. Mehanik je rekel da je vzrok v potisnem ležaju in da menjava ne bo ravno poceni. Mislite da se to splača menjat? Ali naj raje počakam da crkne še sklopka in potem zamenjam vse skupaj?
Poleg tega sem opazil tudi da pri vožnji po luknjah(makadam) v sprednjih kolesih nekaj poka. Mehanik je vse pregledal in ugotovil da je vzrok najverjetneje v nekem zglobu na volanu saj se ob tem čuti tudi kot da bi imel volan minimalno "lufta". Ima ko podobne težave? Koliko približno stane popravilo tega?
Občasno med vožnjo čez speedbrakerje slišim tudi škripanje ki prihaja po mojem iz sprednjih amortizerjev. Škripanje se sliši samo občano- včasih ja včasih ne. Kaj bi lahko bilo vzrok? Se ga da enostavno odpravit?
Drugače pa sem z njim super zadovoljen!
lp, Tjaž
Re: Nekaj težav z Outbackom 2008
Bo treba kar ležaj in sklopko menjat. Na forumu sta vsaj 2 uporabnika, ki to lahko naredita.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Torej ni pametno ignorirati škripanja in čakati da crkne sklopka?
Koliko eur približno pa lahko računam da me bo poseg stal?
lp, Tjaž
Koliko eur približno pa lahko računam da me bo poseg stal?
lp, Tjaž
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Pri 2008 modelu bi jaz sumil dvomasni vztrajnik. Kar je sicer še dražje, ampak načeloma ni kritično in se s tem lahko počaka, dokler sklopka ni zrela za menjavo...
Jaz se zaradi tistega zvoka pri sklopki ne bi preveč sekiral...naj se poslabša še malo
Bi pa resno ukrepal glede volana. Pa naj stane kolikor hoče!
Glede zvoka iz prednjih vzmetnih nog pa:
a) gumice pri vzvojni vzmeti
b) naležna guma pod glavnimi vzmetmi (spodnji sedež vzmeti)
Bi pa resno ukrepal glede volana. Pa naj stane kolikor hoče!
Glede zvoka iz prednjih vzmetnih nog pa:
a) gumice pri vzvojni vzmeti
b) naležna guma pod glavnimi vzmetmi (spodnji sedež vzmeti)
Jeremy Clarkson o Subaru Outbacku:
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."
Zanimivo. Glede na to da se med normalno vožnjo nič ne opazi mi je mehanik rekel da to ni nič nevarnega in da bi on s tem počakal.. Zakaj misliš da je to potrebno takoj odpraviti?Karl napisal/-a: Bi pa resno ukrepal glede volana. Pa naj stane kolikor hoče!
To sem rekel iz čisto psihološkega vidika. Že sama misel, da nekaj ne štima v povezavi med mojimi rokami in kolesi, bi me navdala s takim nezaupanjem, da bi vožnja izgubila vsako veselje. Nisem mehanik in povsem mogoče je, da je vse skupaj nenevarno.
Jeremy Clarkson o Subaru Outbacku:
Z volanom in zavorami se res ni za igrati 
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov