Diferencijal
Diferencijal
Kakšni so simptomi okvare diferenciala?
No, danes bom dal avto na dvigalo. Sem pa skoraj 90% da je odpovedal diferencial, ker je imel sodelavec na Legacyju 98 letnik iste simptome.
Ob zavijanju levo močno poka na levi strani, ko se zadeva segreje poka tudi že pri vožnji naravnost, še posebej pri pospeševanju, pa tudi sprednji konec vozila zamika levo desno.
Ob zavijanju levo močno poka na levi strani, ko se zadeva segreje poka tudi že pri vožnji naravnost, še posebej pri pospeševanju, pa tudi sprednji konec vozila zamika levo desno.
Jst bi prej rekel, da je šla kaka polosovina ali pa zglob, ne pa diferencial. Za uničit diferencial moraš met že kar srečo.Thomas22 napisal/-a: Ob zavijanju levo močno poka na levi strani, ko se zadeva segreje poka tudi že pri vožnji naravnost, še posebej pri pospeševanju, pa tudi sprednji konec vozila zamika levo desno.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Kako pa si potem razlagate močno tresenje celega sprednjega dela vozila pri vožnji naravnost z večjo brzino? Pregledal sem spoje polosovina, zglob, pa nikjer ni lufta. Zvok pokanja se sliši iz sredine vozila in ne s strani.
Čakam soseda, da zadevo dava na dvigalo in dam avto v pogon, da vidim kje poka.
Drugače, pa sem ruknil v tako globoko luknjo, da so me komaj ven potegnili, seveda sem sam z vozilom tudi pomagal. Pa še 700 kg sem vlekel po snegu navkreber. Mogoče pa se je tam kaj zalomilo.
Čakam soseda, da zadevo dava na dvigalo in dam avto v pogon, da vidim kje poka.
Drugače, pa sem ruknil v tako globoko luknjo, da so me komaj ven potegnili, seveda sem sam z vozilom tudi pomagal. Pa še 700 kg sem vlekel po snegu navkreber. Mogoče pa se je tam kaj zalomilo.
lej jst sm zanč pobral en kamen (prod), in se mi je zataknu med nosilc od menjalnika in menjalnik. Ornk mi je pokal not, kar sm čutu direkt pod šaltheblom, tud menjalnik je bil veliko glasnejši, ker se je zvok po kamnu prenašu na avto. Pa smo mel tud vse možne definicije okvare... od polosovine, menjalnika, diferenciala... (ta je bila še največkrat izrečena). Pa ma dif kej lufta pri tebi? Tko da najprej poglej fajn če kej ni tko kokr bi mogl bit, pol pa začni okol difa gledat.
p.s. pa poglej kok maš olja v menjalniku.
p.s. pa poglej kok maš olja v menjalniku.
Zadnjič spremenil flat4, dne 31. Januar 2007, 18:47, skupaj popravljeno 1 krat.
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi
Paavo Nurmi
cheno, a ti sliko kamna pošlm za ozadje???cheno napisal/-a:dvomim da kdo ve, ker se to ne dogaja!?
če si kje po njivi rovaril, poglej da ni kakšen kamen med nosilci...belive you me, smo prejšnji teden odpravili tak problem z "uničenim menjalnikom"
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi
Paavo Nurmi
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov