Na foresterju turbo letnik 2000 nastavljam ventile in rabim nekaj ploščic ki pridejo na dročnik pod odmično gredjo.
-Ima kdo doma rabljene, kakšen nepooblaščeni mehanik oz. mojster za subaruje? Ali bom moral po nove na IS?
-Rabil bi tudi nov zobati jermen in natezalec, kolikor sem spraševal po trgovinah se dobi samo garnitura, jaz pa ostalih rolic ne rabim. Se da dobit samo jermen in ntezalec posebej?
Forester turbo nastavitev ventilov
Re: Forester turbo nastavitev ventilov
ploščice se naročajo glede na izmerjeno vrednost. Moraš pomerit, koliko je lufta in se potem naročijo take debeline.
Zakaj ne rabiš rolic? Menja se jih preventivno. Saj najbrž bi zdražele, ampak nikoli pa ne veš. Škoda motorja, če kaka odleti, ker nisi hotel tistih par evrov dat zanjo.
Zakaj ne rabiš rolic? Menja se jih preventivno. Saj najbrž bi zdražele, ampak nikoli pa ne veš. Škoda motorja, če kaka odleti, ker nisi hotel tistih par evrov dat zanjo.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Srečen bodi, da imaš ploščice - pri nekaterih Subaru DOHC motorjih se menjajo celi dročniki (~23€ / kos), ploščice so 'samo' okrog 6€ /kos.
K sreči sem moral zamenjati samo 6 dročnikov, nekaj jih je ostalo na svojem mestu, nekaj pa sem jih lahko prerazporedil na druge ventile...
K sreči sem moral zamenjati samo 6 dročnikov, nekaj jih je ostalo na svojem mestu, nekaj pa sem jih lahko prerazporedil na druge ventile...
Vem kako se štela ventile, kolikor se je dalo sem jih skombiniral, 6 jih pa rabim. Če so res samo 6€ na kos, potem bom šel kupit nove original.
Rolice so še ok, tudi jermena in natezalca nebi rabil menjat, ker je vse skupaj šele na polovici intervala. Ampak ker že imam motor zunaj bom še to dvoje zamenjal da bom bolje spal
Rolice so še ok, tudi jermena in natezalca nebi rabil menjat, ker je vse skupaj šele na polovici intervala. Ampak ker že imam motor zunaj bom še to dvoje zamenjal da bom bolje spal
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Za 5,90€ jih dobiš na http://www.teile-profis.de/ (seveda je tu potrebno prišteti še poštnino). Dročnike sem jaz sicer dobil pri Kržiču ceneje kot iz Nemčije.GanSan napisal/-a:Vem kako se štela ventile, kolikor se je dalo sem jih skombiniral, 6 jih pa rabim. Če so res samo 6€ na kos, potem bom šel kupit nove original.
Part # za različne debeline ploščic lahko najdeš na http://opposedforces.com/parts/forester ... mechanism/...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov