Avtomatski menjalniki subaru
Avtomatski menjalniki subaru
Kako zanesljivi so avtomati by subaru? Zanimajo me starejse variante v foresterju ( prva gen.), legacy....
A to dela al so svoh? Kako to zgleda v snegu?
A to dela al so svoh? Kako to zgleda v snegu?
C U O R E S P O R T I V O
Re: Avtomatski menjalniki subaru
Jaz sem ga mel v Legacyju, pa se nu udal tud ko smo se furali po brezpotjih.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Nad novim, mislim da 8 - stopenjskim, vozil sem novega outbacka, sem navdušen
stari so le malo prepočasni 
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drive you.
In Japan car BREAK you.
In Soviet Russia car drive you.
In Japan car BREAK you.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
A je to 'lineartronic' ali kaj druga?subi4x4 napisal/-a:Nad novim, mislim da 8 - stopenjskim, vozil sem novega outbacka, sem navdušenstari so le malo prepočasni
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 954
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Se je kdo že peljal s takšnim (večprestavnim) recimo na Vršič? Lahko tudi kakšna druga znamka.
Zanima me, kako se to pelje - tako gor, kot tudi dol.
Sam sem pred časom imel Subijevega avtomatika, pa mi je bil sicer všeč, le takšni prelazi so mu bili huda muka. Imam pa teh voženj veliko.
Recimo na Foriju z reduktorjem dam v Trenti v tretjo prestavo in reduktor, pa mi do vrha ni treba nikoli prestaviti. To se me zdi res super in deklasira vse.
Ne vem pa, kako so ti novi avtomatski menjalniki.
Sicer pa se mi je zdel avtomatik super na kakšnih strmih makedamih, pa v mestu in na običajni cesti.
Zanima me, kako se to pelje - tako gor, kot tudi dol.
Sam sem pred časom imel Subijevega avtomatika, pa mi je bil sicer všeč, le takšni prelazi so mu bili huda muka. Imam pa teh voženj veliko.
Recimo na Foriju z reduktorjem dam v Trenti v tretjo prestavo in reduktor, pa mi do vrha ni treba nikoli prestaviti. To se me zdi res super in deklasira vse.
Ne vem pa, kako so ti novi avtomatski menjalniki.
Sicer pa se mi je zdel avtomatik super na kakšnih strmih makedamih, pa v mestu in na običajni cesti.
Avtomatika vržeš v ročni način za kakšne klance pa je zadeva rešena, tko sm jst na svojem 3.0 Legacyju naredu vsakič ko sem se čez Ljubelj vozu.
Pa 3 litrska mašina najbrž ni čist primerljiva z 2
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Ročni način je rešitev, se strinjam.
To je res, problem se reši na enak način, ročno izbereš prestavo.Sajmon napisal/-a:Pa 3 litrska mašina najbrž ni čist primerljiva z 2
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Aha - takoj vprašanje - pri starih menjalnikih je recimo ročna izbira tretje prestave pomenila, da je pač izbiral DO tretje prestave. Ali sedaj lahko fiksiraš, da bo SAMO tretja ali kako?
Sicer bo še vedno poskusil s prestavljanjem v nižjo prestavo in potem spet v višjo ... saj ne "vidi", da je pred njim oster ovinek.
Sicer bo še vedno poskusil s prestavljanjem v nižjo prestavo in potem spet v višjo ... saj ne "vidi", da je pred njim oster ovinek.
Nevem kako je s starimi, tisti ki imajo D/S in M-manual zberes in drzi prestavo. Za tiste, ki imajo 1 2 3 predvidevam, da ce das v tretjo jo drzi dokler niso prenizki obrati.
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Ja, pri starem (1,2,3, D), ki sem ga imel, je bilo tako.
Za nove me je zanimalo, če res drži prestavo.
Za nove me je zanimalo, če res drži prestavo.
Moja izkušnja je takale (vozil sem 5G tronic od MB, steptronic BMW, Geartronic od Volva in nekaj zelo slabega v peugeotu): novi avtomatiki z ročnim načinom izbire držijo izbrano prestavo vse do blokade (takrat sam prestavi gor), oziroma do takrat, ko bi izbrana prstava zamorila motor. Samo prestavljanje navzdol je pa precej počasnejše, kot z ročnim menjalnikom (no, vsaj pri MB 5G-Tronic menjalniku), tako da za kako dinamično vožnjo v klanec to ni. Seveda so iz zgornjega opisa izvzeti čist novi DSG (in podobni) menjalnki, ter zadnja generacija avtomatov; volvotov geartronic recimo odlično dela, v klancih sploh ne rabiš ročnega načina.
Pa še ena stvar je drugačna, kot včasih: odkar so avtomati elektronsko vodeni, se sproti učijo načina vožnje voznika in temu prilagodijo delovanje; torej če sunkovito dodajaš gas ali ga hipoma spuščaš, avto dojame, da se ti mudi, in zadržuje prestavo dlje (prestavi pri višjih obratih navzgor in prej navzdol). Pri dolgi vožnji po klancu navzdol po nekaj sekundah sam prestavi v višjo prestavo, da avto zavira z motorjem. No, še vedno ni primerjave z ročnim menjalnikom (ali DSG/tiptronic/drugo), ker računalnik pač ne vidi, kakšna je cesta pred avtom, ampak definitivno je napredek očiten.
Pa še ena stvar je drugačna, kot včasih: odkar so avtomati elektronsko vodeni, se sproti učijo načina vožnje voznika in temu prilagodijo delovanje; torej če sunkovito dodajaš gas ali ga hipoma spuščaš, avto dojame, da se ti mudi, in zadržuje prestavo dlje (prestavi pri višjih obratih navzgor in prej navzdol). Pri dolgi vožnji po klancu navzdol po nekaj sekundah sam prestavi v višjo prestavo, da avto zavira z motorjem. No, še vedno ni primerjave z ročnim menjalnikom (ali DSG/tiptronic/drugo), ker računalnik pač ne vidi, kakšna je cesta pred avtom, ampak definitivno je napredek očiten.
sapere aude
tudi to že znajo, prek gps-a vedo kaj sledi, in se prilagajajo cesti
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega
je res, ampak to je dokaj nova zadeva, na audijih in rolls royce-ih, pa zadnjih bmw-jih.kiki napisal/-a:tudi to že znajo, prek gps-a vedo kaj sledi, in se prilagajajo cesti
sapere aude
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov