FORESTER 2.0, 125 KM, AVTOMATIK

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
pero112
Član Subaru kluba
Prispevki: 682
Kraj: Lavrica

Re: FORESTER 2.0, 125 KM, AVTOMATIK

Odgovor Avtor: pero112 » 16. Junij 2016, 22:38

Glej Karel: sem jih opozoril, podpisal aneks in imam 8 let garancije pa še to na neomejeno število kilometrov. Pa še nekaj; obstajajo še pravne zadeve (sodišča) in tudi na to sem jih opozoril. Tudi G1, AVTO-PLIN in ostali niso briljantni, tako kot Subaru servisi po Sloveniji, in fantje ki šrafajo Subaruje. Tako kot eni, ki pluvajo Dareta (Smrjene nad Pijavo gorico) vendar, meni je servisiral vse Subaruje in še naprej jih bo. Kapo dol. Toliko o vseh teh razpravah, kdo je najboljši.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 17. Junij 2016, 09:23

8 let garancije na plinsko in polnoleten avto :)
To more bit pa velk drobnega tiska, pa ne da ti ne privoščim ampak ne dam roke v ogenj za novga subija kaj šele polnoletnega oziroma prej za polnoletnega kot novega :lol:

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 17. Junij 2016, 10:36

Jaz imam plinsko inštalacijo od Plineksa že 3 leta (vključno z luknjami v glavi), pa ni nobenega problema.

Kvazi izkušnje po sistemu "rekla - kazala" ali "sem slišal..." ne štejejo. Pero je preudaren človek in mislim, da se je prav odločil.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 17. Junij 2016, 11:25

Preluknjana glava,prebit oljni kanal,naslednji dan zariban motor ni noben kvazi sistem "rekla-kazala".
Na treh motorjih (glavah) sem našel sledi njihovega dela tako,da mislim ,da več dokazov o zanič opravljenem delu ne rabim.Poznam pa tudi druge izvajalce istega dela,ki pred vrtanjem snamejo sesalni kolektor in z tem preprečijo neumnosti,ki si jih privoščijo pri Plineksu. Eno leto sem molčal o tem sedaj,ko ste me spodbudili k temu prav gotovo ne bom več ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
Uporabnik foruma
Prispevki: 414
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Avtor: Topo » 17. Junij 2016, 11:37

Kam v glavo vrtajo luknje? Nad svečko, da je vbrizg plina čim bližje bencinskim injektorjem in pod enakim kotom?

pero112
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: pero112 » 17. Junij 2016, 11:44

Vsake oči imajo svojega malarja, zakaj bi dajal za bencin 1,2 eur, če pa lahko dam za gorivo (plin) cca 0,5 eur. Ja sem že videl luknje v glavi in podobno se tudi najboljšim zgodi. Tudi VW, Mitshubishiju itd seje zgodilo o izpustih in je vse potihnilo, še povečali so prodajo. Lahko bi še našteval pa brez veze. Kot sem rekel, vsake oči imajo svojega malarja, pa vsak človek hvali svojega ipd.

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2558
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 17. Junij 2016, 12:24

pero112 napisal/-a:Kot sem rekel, vsake oči imajo svojega malarja, pa vsak človek hvali svojega ipd.
:lol: jaz svojega bolj grajam ... pa pustmo zdaj to. meni je bila tudi velika želja montaža plinske instalacije / in to še preden je postal plin tako poceni. a žal so mi sprotna popravila na mojem foriju, ki se jih je nabralo že skoraj za nabavno ceno avta, požrle ves budžet ki je bil pripravljen za to reč. zanimam pa se še vseeno za ljudi, ki "imajo dovolj jajc" da si to vgradijo. kot takemu, perotu želim veliko brezskrbnih in predvsem poceni kilometrov - da se na števcu obrne brez okvar vsaj še enkrat današnja cifra - z novo dodelavo avta na plin!
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

pero112
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: pero112 » 07. Julij 2016, 19:52

Ker mi je šla k hudiču plastika pod karterjem sem se odločil za alu ploščo. Da ne bo samo ali plošča sem naredil še kopijo Gorilla off roda bar. Gor sem ga dal sam toliko, da vidim kako zgleda. Sedaj (za vikend)pridejo fina dela.

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1470

Odgovor Avtor: mesecnik » 07. Julij 2016, 20:45

Ta plošča bi tudi mene zanimala. Da bi mi jo naredil in sfiniširal seveda.

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 07. Julij 2016, 21:24

Mene za CRVja zanima, spredaj ker nimam nič razen ene prečne štange ter zadaj diff. Bullbari in podobne stvari bi imel, ampak bi rad original probal dobiti nekje v EU.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 08. Julij 2016, 06:57

to je mene vedno zanimalo: ali plošča iz aluminija (v obliki oziroma namenu zaščite) kaj koristi? aluminij je sicer trši od tiste plastike, ki je original, ampak aluminij (lahek kot sicer je) ni kaj prida žilav. ali pač najdete/dobite to kakšne posebno dobre zlitine aluminija za te namene? ali pa morda v plošče vprešate kakšen folc za ojačitev? za zadnji diferencijal sem videl da v tujini delajo več ali manj iz jeklene pločevine.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 08. Julij 2016, 07:45

pa še nekaj: ali imaš ti pero spredaj airbag? pri subaruju je tovarniška "zaščita" spodaj z namenom mehka, namreč da prepreči prezgodnje proženje airbagov (ima nekaj veze s sprožilnim akcelerometrom spredaj). za impreze obstajajo posebno načrtovane zaščite, ki ščitijio karter in spodnji del motorja, hkrati pa preprečujejo efekt prehitrega proženja airbagov na račun večje togosti spodnjega dela odbijača.

sam teh skrbi sicer nimam, ker moj fori nima sprednjih airbagov, eni pa jih imajo.

pero112
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: pero112 » 08. Julij 2016, 09:03

Ta plastika, ki je privita na mostu z dvema vijakoma M 8 in spredaj tudi z M8 nima nobene veze z airbagi. Senzorji so spredaj na vezni plošči pred hladilnikom. Mislim, da nima to nobene veze z airbagi. Že na prejšnjem sem imel vitel montiran, vleku iz blata sebe in druge pa tudi ni bil problem, imel tudi rosfrej za zaščito. Je pa verjetno 3 mm alu plošča bolj kot pa original plastika.

PS: verjetno bom pa zamenjal alu ploščo z rosfrej ploščo že zaradi oblikovanja po off road baru.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 08. Julij 2016, 10:00

pero112 napisal/-a:Ta plastika, ki je privita na mostu z dvema vijakoma M 8 in spredaj tudi z M8 nima nobene veze z airbagi. Senzorji so spredaj na vezni plošči pred hladilnikom. Mislim, da nima to nobene veze z airbagi. Že na prejšnjem sem imel vitel montiran, vleku iz blata sebe in druge pa tudi ni bil problem, imel tudi rosfrej za zaščito. Je pa verjetno 3 mm alu plošča bolj kot pa original plastika.

PS: verjetno bom pa zamenjal alu ploščo z rosfrej ploščo že zaradi oblikovanja po off road baru.
nekoliko ima vezo. če spodaj montiraš bolj togo ploščo kot je original plastika, je pojemek pri trkih nizke htirosti večji (povečaš togost spodnjega dela odbijača, ker bo sedaj uprt preko nove, bolj močne zaščitne plošče v most). vprašanje pa je, koliko vpliva. vem da so za impreze razvili take aftermarket zaščite, da niso vplivale na pojemek pri nizki hitrosti. ker pa je forester narejen, recimo približno, na osnovi impreze, morda vpliva -ali pa lahko tudi ne, ker je morda akcelerometer drugače umerjen (zaradi večje teže foresterja). samo v razmislek.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 08. Julij 2016, 10:41

Senzor za airbag je v nosilcu par cm naprej od prvega mosta in nekje 10cm za vezno steno.

Tako da ta plata ni noben problem, da bi se airbagi sprožali.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov