Forester turbo
Re: Forester turbo
Kam pa kako pa gre ta zadeva? 
V ključavnico? Sicer ti je pa posnetek prilepil 
Jes za ključavnice uporabljam mast v spreju.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
V ključavnico... Obstaja tudi v spreju, s katerim je malo lažje spravit zadevo globlje (Bauhaus).
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Za ključavnice se praviloma uporablja grafit - nekoč mi je en razlagal, da je to zato, ker je grafit 'suh' in se prah nanj ne prijema, kar naj bi bilo pomembno za ključavnice v stavbah, kjer skozi ključavnice lahko veje prepih.strumf666 napisal/-a:V ključavnico? Sicer ti je pa posnetek prilepil
Aha razumem, filmček mi pa ne odpre zato nisem videl
No bom nabavil to zadevo pa bom poročal če bo kaj bolje 
Nisem strokovnjak za ključavnice, ampak se mi zdi, da če toliko piha skozi, da bi zamašilo ključavnico, bi moral tut grafit ven spihat
Je pa sigurno grafit bolj praktičen v smislu, da ne masti ključev, ključavnice in okoli,...
Kaj pa wd 40? Je kdo že prakticiral v ključavnici pri volanu?
V vseh ključavnicah kar jih imam....vedno je pomagal, nikoli ni poslabšal situacije!
Volanska nevem, ker lahko WD prebija, ker je prevoden...Mogoče bi se pri tej izognil tega, čeprav grafit tudi prevaja na polno
Volanska nevem, ker lahko WD prebija, ker je prevoden...Mogoče bi se pri tej izognil tega, čeprav grafit tudi prevaja na polno
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
WD ima bolj slabe mazalne lastnosti, kot začasna rešitev bi pa moral delovat.
Sem se z enim možakarjem pogovarjal, ki pravi da z wd-jem nikakor ne smem tega špricat. Ključ se zatika zaradi tega ker je ključavnica že obrabljena, to se očitno vidi tudi po tem da star "znucan" ključ dela še kolk tolk ok, nov na novo urezan ključ se pa sploh ne obrne. Najprej bom počakal na grafitni prah in bom videl kako bo po tistem, če ne bo boljše bo pa treba počasi iskat ključavnico in ključ od enega razbitega foresterja. Cene novih zadev za subaruja pa raje nočem vedet 
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Na Leone-ju sem imel tako obrabljen ključ, da se ga je dalo v poziciji 'ON' potegnit ven iz ključavnice, a se ni nič zatikalo.
No pri meni je zgleda obratno, da je ključavnica bolj obrabljena.danci1973 napisal/-a:Na Leone-ju sem imel tako obrabljen ključ, da se ga je dalo v poziciji 'ON' potegnit ven iz ključavnice, a se ni nič zatikalo.
No ta grafitni prah sem dobil, "podmazal" in je kar občutna razlika napram prej
tko da zadeva deluje.
Čas bo tudi za zamenjavo olja v motorju pa me zanima ali bo to olje ok? Do sedaj sem imel 10w-40 pa bi raje šel na 5w-40 glede na to da avto ne pije olja...
https://www.mimovrste.com/motorna-olja/ ... 7-5w40-1-l" onclick="window.open(this.href);return false;
Čas bo tudi za zamenjavo olja v motorju pa me zanima ali bo to olje ok? Do sedaj sem imel 10w-40 pa bi raje šel na 5w-40 glede na to da avto ne pije olja...
https://www.mimovrste.com/motorna-olja/ ... 7-5w40-1-l" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnji oem lonec menjan in upasan prodrive od impreze, mali v prtljažniku zelo zadovoljen jst pa malo manj
sem pričakoval malo tišjega
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov