in lahko zagotovim , da te delajo dobro. Najbolj pa sem videl , kaj pomeni dobra svečka, ko sem dogradil plin na BCS kosilnico, na originalno je sicer delovala , vendar je bilo en kup "izhašljevanja" in slabe volje, na NKG LPG1 pa dela kot pesem , tiho , mirno ,.. priporočam
Katere svečke
Re: Katere svečke
Sam sem predelal ena dva avta na plin, in sem vgradil 
Jaz tudi dvomim, da so svečke.. oz če bi bile bi bilo ko pospešuješ še slabše. Vsaj kolikor je meni znano in kolikor sem imel sam probleme, se
slabe svečke najbolj pokažejo pri speljevanju in nižjih obratih..do cca 3k, ko avto obremeniš na polno...
lp
slabe svečke najbolj pokažejo pri speljevanju in nižjih obratih..do cca 3k, ko avto obremeniš na polno...
lp
danci1973 napisal/-a: ↑20. Oktober 2017, 09:10Za 2006 2.0R motor Subaru v service manual-u priporoča NGK ILFR6B (Iridium). Ker NGK ne maram (slabe izkušnje pač) jaz uporabljam Denso Iridium Tough VHK20 (= ekvivalent priporočeni ILFR6B) ali VHK22 (ta je eno stopnjo 'hladnejša'). Kakšne razlike med 20 ali 22 ni bilo opaziti...
Preventivno sem jih menjal pri nekaj čez 60k km.
Jaz osebno bi (in tudi sem, ko sem ga imel) za Legacy BH 2.5 uporabil Denso Iridium IK16TT. So sicer dražje od 'navadnih' K16PR-U11, ampak tudi zdržijo precej dlje.
Sicer pa dvomim, da so za potresavanje v prostem teku krive svečke, saj imajo svečke pri prostem teku še najlažje delo...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Ja, to so te.SubaruLove napisal/-a: ↑20. Oktober 2017, 15:58danci1973 to so te: https://www.rezervniavtodeli24.si/7887809-denso![]()
Ne, na 2.5 nisem imel plina. Ga pa imam na 2006 2.0R.In točno to kar si napisal me tudi skrbi že cel čas a potem ko zamenjam svečke in če se bo ponavljalo vsaj lahko peljem avto nazaj in jim rečem da so svečke zamenjane s primernejšimi za plin in še vedno ni v redu, ker zdaj kadarkoli sem jim kaj rekla so bili: svečke, svečke, svečke![]()
![]()
Si tudi ti imel plin v svojem?![]()
- SubaruLove
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 592
- Kraj: Ljubljana
Vse imaš prav a se po tej menjavi svečk, če ne bo v redu, pritožim in vztrajam pri tem pa naj urejajo kakor vedo in znajo (če si sploh upam to reči za svoj avto)
Vsaka čast da si to vse sam uredil
Hvala za nasvet a trenutno je žal moj budget tak da naj bi za ta denar kupila 2 svečki, saj vem da ne smem šparat ampak vseeno iščem najboljšo stvar v okvirju trenutnih finančnih zmožnosti
Pri speljevanju in nižjih obratih ravno imam problem, zato sem rekla ko naglo pospešujem, ko mu nabije obrate med 2000 in 3000, takrat mi ne potresava če preklopim, tako da v prostem teku in obratih nižjih od približno 2500 potresava. Je to potem podoben problem kot pri tebi?
No super, mi pa lahko mogoče poveš kdaj so pri bencinarju najbolj obremenjene svečke?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Če odmislimo posebne situacije, kot npr. zagon hladnega motorja ipd., menim, da imajo svečke najtežje delo ob visokih obratih (ko je čas med posameznimi vžigi kratek) in veliki obremenitvi motorja (ko so pritiski v zgorevalnem prostoru veliki).SubaruLove napisal/-a: ↑23. Oktober 2017, 14:58No super, mi pa lahko mogoče poveš kdaj so pri bencinarju najbolj obremenjene svečke?![]()
![]()
Cca po 25.000 km vgradni plinskega sistema sem včeraj zamenjal svečke. Nabavil sem BRISK DR15YS-N/N LPG in sem presenečen kako lepo dela motor. Nič cukanja, ko je hladen ali topel motor, ko pospešuješ ni nobenega cukanja; v glavnem pozitivno presenečen. Še to; kolikor vem, naj bi prodajali na servisu te svečke za cca 20,00 eur/kos, dobil sem jih pa za 24,79 eur za 4/kose. To je za vednost koliko nas nategujejo po dolgem in počez.
Živjo,
to ne na pooblaščenem? Bi rekel, da ne dajejo na pooblaščenem notri Brisk svečke?
Jaz sem tudi za enkrat zadovoljen z brisk.. Bomo pa videli če bodo cca zdržale 30k km.
lp
to ne na pooblaščenem? Bi rekel, da ne dajejo na pooblaščenem notri Brisk svečke?
Jaz sem tudi za enkrat zadovoljen z brisk.. Bomo pa videli če bodo cca zdržale 30k km.
lp
Jaz pa nimam več dileme katere svečke izbrat 
Ja, ti serviserji po Sloveniji, ki servisirajo tak plinski sistem kot je v mojem Foriju montirajo BRISK svečke in to po ceni 11,00 eur/kos. Svečke sem dobil pri lokalnem trgovcu.
- SubaruLove
- Uporabnik foruma
No jaz sem tudi izbrala Brisk in jih grem v petek iskat, mislim da bom za 60% ceneje prisla skozi kot sem pricakovala, upam pa da bo odpravilo tezavo
potem pa samo se ostali material in servisiram cimprej, upam da bo cas.. hvala iskreno vsem za nasvete in sporocam sproti rezultate 
Naloga svečke je da med kontakti preskoči iskra ,ki ima dovolj energije za vžig zmesi. Plin LPG potrebuje za vžig prcej več energije , kot pa bencin, še posej ko mešalno razmerje ni optimalno , oziroma ko zmes ni homogeno zmešana, to se dogaja v nižjih obratih in pa v končnih obremenitvah - cukanje , kašljanje ... dejstvo je , da ne prihaja do pravilnega vžiga zmesi. Glavne vzroke sem že predhodno navedel, delno pa k temu prispevajo tudi svečke zaradi svoje oslabljene (izolativnost oksidov) in nekoncentrirane - razcepljene (izgorelost kntaktov ) iskre. Da bi se izognili tem pomanjkljivostim je odgovor v PLATINI , iskrišče narejeno iz platine , ki pa ima svojo CENO. (NKG LPG1 se skorajda nikjer ne da dobit dosti pod 100 Eur/ 4kos). Zdržijo pa tudi 100 000 km in več , ....
Mislim, da imajo navadne svečke še najmočnejšo iskro, le pogosteje jih je potrebno menjati; če stanejo cca 5€/komad in jih menjaš hkrati z oljem sicer nekaj preplačaš platinaste, ampak imaš pa zmeraj nove 
Platinaste sem imel jaz prej notri, po izgledu so res zdržale 100 000 km 
Če bodo te Briskvoe 20-25k sem zadovoljen
Cenovno so pa res ugodne, sem jih kar malo z odporom dal notri, po načelu, poceni je sranje
ampak se za enkrat obnesejo.
Če bodo te Briskvoe 20-25k sem zadovoljen
- SubaruLove
- Uporabnik foruma
Evo, včeraj sem zamenjala svečke skupaj z motornim oljem in antifrizom, ostane mi še menjava menjalniškega ker moram še karter zatesniti, olje diferencialov in mikro jermena, kar bom v naslednjih dneh a kar sem ugotovila včeraj je:
Kar pomeni da so tesnila šla, je kdo že menjal to, predvidevam da ni težko a me zanima kako je s prostorom, kje se dobijo tesnila in ali je še kaj tam na kar bi mogla biti pozorna ko bom to menjala?
(Opozorite me, če je treba odprem drugo temo ker to ne spada sem
)
Nove svečke so: Sliko starih mi noče pripeti, so pa bile NGK BKR6E.
Zdaj pa samo opazujem obnašanje povezano s plinom in vam sporočim sproti
Hvala vsem za pomoč in nasvete!!!
Nove svečke so: Sliko starih mi noče pripeti, so pa bile NGK BKR6E.
Zdaj pa samo opazujem obnašanje povezano s plinom in vam sporočim sproti
Hvala vsem za pomoč in nasvete!!!
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Z menjavo tesnil ni nič posebnega, moraš pa obvezno zamenjat tudi tesnila vijakov.
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov