Impreza 1.5 ropot v motorju
Re: Impreza 1.5 ropot v motorju
ali pa namesto 1.5 daš starejši motor 1.6 notri pa teh problemov ne bo več.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
sem 2 lastnik , kje pa v tujini nabavit materijal , tesnila, ležaje ...?
Od 1.6 dvomim da sploh karkol paše. Ker sta to dva motorja iz različnih časov. (kar se elektronike tiče)
Če že, se z menjavo motorja splača potem delat konverzijo v 2.0. Se bo vsaj avto kam premaknil, ker 1.5 je nepremičnina totalna. Sam sploh ne razumem, kako je možno, da je avto tako mrtev, fiat punto 1.2 s 60 konji se 2x boljše premakne kot ta naša 1.5 impreza
Predno se dela kakršne koli zaključke pa je pametno preverit če je zadeva res toliko resna.
Če še niste olja menjal, preverite če so opilki v olju/filtru. Če tako ropota bi se morali vidit.
Lahko, da je polomilo kaj v sklopičnem kompletu pa tisto nabija. Brez neke audiovizuelne analize težko kaj na forumu človek zve, ker ima vsak svojo predstavo o tipu ropota.
Sploh pa nevemo kdo je servisiral motor. Na koncu koncev je lahko jermen preskočil pa kak bat tolče ob ventile. Meni se je že zgodilo, da je odlomilo jeziček na svečki, ker je bila premalo pritegnjena in je vibrirala v glavi, pa je potem ta jeziček pristal med batom in glavo pa je tolklo kot da bo vse polomilo. Ko sem dal glavo dol iz motorja pa sem videl da bi lahko z magnetom potegnil ta jeziček ven, pa bi blo vse kot prvi dan...
Če že, se z menjavo motorja splača potem delat konverzijo v 2.0. Se bo vsaj avto kam premaknil, ker 1.5 je nepremičnina totalna. Sam sploh ne razumem, kako je možno, da je avto tako mrtev, fiat punto 1.2 s 60 konji se 2x boljše premakne kot ta naša 1.5 impreza
Predno se dela kakršne koli zaključke pa je pametno preverit če je zadeva res toliko resna.
Če še niste olja menjal, preverite če so opilki v olju/filtru. Če tako ropota bi se morali vidit.
Lahko, da je polomilo kaj v sklopičnem kompletu pa tisto nabija. Brez neke audiovizuelne analize težko kaj na forumu človek zve, ker ima vsak svojo predstavo o tipu ropota.
Sploh pa nevemo kdo je servisiral motor. Na koncu koncev je lahko jermen preskočil pa kak bat tolče ob ventile. Meni se je že zgodilo, da je odlomilo jeziček na svečki, ker je bila premalo pritegnjena in je vibrirala v glavi, pa je potem ta jeziček pristal med batom in glavo pa je tolklo kot da bo vse polomilo. Ko sem dal glavo dol iz motorja pa sem videl da bi lahko z magnetom potegnil ta jeziček ven, pa bi blo vse kot prvi dan...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Motor 1.6 so imele impreze od letnika 1993 dalje. Elektroniko se pa malo predela.
Mislim da je Karel to že enkrat delal.
Mislim da je Karel to že enkrat delal.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Sam sem kupil cel 2.0 motor iz foresterja 2000(2001) letnik za 300€, vzporedno sem mel "dogovorjenih" še nekaj motorjev 2.0 raznih letnikov za + 100€ odvisno od "pogajalca"....
Ležaji in tesnila pridejo 200€, pa če še kake malenkosti menjaš pa boš hitro na ceni (sicer rabljenega) drugega motorja naprimer 2.0.
Glede na to, da najverjetneje menjalnik paše direkt, bi bila to edina logična "konverzija" na drug motor. S tem pridobiš precej navora, moči pa še reduktor obdržiš od 1.5 motorja, kar je TOP! Pa 2.0 motor je ziher boljši po vzdržljivosti kot 1.5 ali 1.6, ki se ga konstantno priganja, da sploh kam prideš...
Da je v avtu drug motor nebo vedel nihče, ker sta po obliki ista. Ampak je pa taka konverzija seveda kar projekt.
Uglavnem, najprej ugotovte, kaj je sploh narobe z avtom.
Ležaji in tesnila pridejo 200€, pa če še kake malenkosti menjaš pa boš hitro na ceni (sicer rabljenega) drugega motorja naprimer 2.0.
Glede na to, da najverjetneje menjalnik paše direkt, bi bila to edina logična "konverzija" na drug motor. S tem pridobiš precej navora, moči pa še reduktor obdržiš od 1.5 motorja, kar je TOP! Pa 2.0 motor je ziher boljši po vzdržljivosti kot 1.5 ali 1.6, ki se ga konstantno priganja, da sploh kam prideš...
Da je v avtu drug motor nebo vedel nihče, ker sta po obliki ista. Ampak je pa taka konverzija seveda kar projekt.
Uglavnem, najprej ugotovte, kaj je sploh narobe z avtom.
1.6 motor od impreze 1993+ paše s tistimi zadnjimi od 1999 že ampak ima motor kasneje glas kot golf 2 - meni je žal tesnil in dela ko sem ga enkrat imel s tem!
ok recimo da menjam motor in grem na 2.0 kater tip motorja oz v kater avtomobilu so ti motorji da pašejo direkt na mojo imprezo. kako je z elektroniko,a paše vse? kaj pa motorni računalnik?
Sklepam, da je bilo mišljeno, da uporabiš samo short block od EJ20. Glave, sesalni kolektor in računalnik pa ostane od EL15.
Najti moraš motor EJ20 z 92kW. Imajo ga Legacy, Forester in Impreza.
Najti moraš motor EJ20 z 92kW. Imajo ga Legacy, Forester in Impreza.
Morda je tole Ok http://www.bolha.com/nadomestni-deli/av ... &kw=subaru+
S takšnimi podvigi se še nisem ubadal, to so bolj kot ne novosti in je treba orat ledino - vsaj iz moje strani (iz lastne izkušnje vem za kompatibilnost omenjenega motorja z Legacyji 101kW... kot short blok kot je reku Topo, in tista WRX kompatibilnost kot jo omenja Backwood), bi kaj takšnega počel in predvsem potrpežljivost stranke ko je kar nekaj časa brez avta
Priporočam pa obisk
https://www.subaru-slo.net/forum/viewto ... =7&t=10923
in se obrni na Karlija, ker on je pa že zložu že kar nekaj mopedov
S takšnimi podvigi se še nisem ubadal, to so bolj kot ne novosti in je treba orat ledino - vsaj iz moje strani (iz lastne izkušnje vem za kompatibilnost omenjenega motorja z Legacyji 101kW... kot short blok kot je reku Topo, in tista WRX kompatibilnost kot jo omenja Backwood), bi kaj takšnega počel in predvsem potrpežljivost stranke ko je kar nekaj časa brez avta
Priporočam pa obisk
https://www.subaru-slo.net/forum/viewto ... =7&t=10923
in se obrni na Karlija, ker on je pa že zložu že kar nekaj mopedov
Kakšne barve pa je preca če smem prašat in kdaj si jo približno kupu?
A je to pri tebi začel ropotat al prej?
A je to pri tebi začel ropotat al prej?
sive barve , mam jo že 5 let
Če je motor toliko fuč, da se lastnik poda v menjavo motorja, in če trenutni motor še dela....
Potem v garaži pripraviš nov motor, tega pa z ropotom voziš dalje, kot si rekel je ropot prisoten samo ko ga bolj pohodiš, kar mi še vedno ni čisto jasno sicer.
In tako bi recimo lahko veliko pripravu, medtem ko je avto "bolj ali manj" uporaben.
Seveda vse to ob predpostavki, da je original motor res "zariban". Kar, VKOLIKOR ni motor delal brez olja, dvomim da je res.
1.5 motor ima 70 konjev na liter, to razen da je notri 100 let staro olje, ali le tega zmanjka (ali worst case - napaka v materialu) ne more zaribat kar tako.
Potem v garaži pripraviš nov motor, tega pa z ropotom voziš dalje, kot si rekel je ropot prisoten samo ko ga bolj pohodiš, kar mi še vedno ni čisto jasno sicer.
In tako bi recimo lahko veliko pripravu, medtem ko je avto "bolj ali manj" uporaben.
Seveda vse to ob predpostavki, da je original motor res "zariban". Kar, VKOLIKOR ni motor delal brez olja, dvomim da je res.
1.5 motor ima 70 konjev na liter, to razen da je notri 100 let staro olje, ali le tega zmanjka (ali worst case - napaka v materialu) ne more zaribat kar tako.
kolega ima motor 2.0 125km, ej 20 in mi ga bo dal, sedaj glave bi dal iz 1.5 na 2.0 , katera tesnila moram kupit in kje bi jih dobil ugodneje?
Hvala
Hvala
Ker sem firbčen ko sam hudič, bom doma dejansko pogledal, če so glave 1.5 in 2.0 motorja v čem iste.
Sicer dvomim, res pa je da pri subaruju nikoli ne veš
Kater letnik je donor motor? Slučajno veš?
Sicer dvomim, res pa je da pri subaruju nikoli ne veš
Kater letnik je donor motor? Slučajno veš?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost